Октомврийски мами 2023

• 45 305
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Замък сред облаците
Сега те разбрах. Разбира се, че може да се пусне МБ в ранна бременност. Цитонамазка обаче пускат май чак в 4-5 месец. Мен предната бременност не ми пускаха цито, че имах раничка и точно така като при теб последната беше година по-рано. Но не съм имала и сблъсък с -плазмите…

# 136
Emay,аз през първата си бременност имах страшно гадене докъм 13-14седмица. Това което открих за себе си е,че от глад сутрин ми прилошава още повече,та ако евентуално можеш да се накараш да хапнеш нещо малко колкото да не си тотално гладна,може и на теб да ти помогне. Гледай да са неща,които не дразнят стомаха.Аз бях бременна през лятото и много ми се ядяха праскови,обаче веднага ги връщах,защото са мъхести.Та,ако ще само малко кисело мляко хапвай. Иначе сега гаденето още не ми се е появило в цялата си прелест,но пък като ми се гади,то е в ранните часове на деня-4-5сутринта и не се и наспивам като хората от този факт. Абе първия триместър е топ,да минава по-бързо 😃

# 137
  • Варна
Аз както и предния път съм с киселини и капризи относно храненето. Месо въобще не ми се яде и хапвам салати и тесто. Предната Б до 4 месец изкарах на пица, а след това на сладолед и плодове. Обаче проблеми с кг нямах , та даже първите месеци бях свалила, а до края качих 6кг само.
Аз сега имал голям проблем с пишкането Sad Постоняно ми се пишка, а не отида ли и ме заболява много  ниско долу от двете страни. Вечер ставам по 2-3 пъти и това ми разваля съня определено.
Усещам някакво неразположение от утрогестана вагинално - сърбеж леко и се притесних до не съм си навъдила гъбички и снощи не поставих утрогестана. Днес ще взема таблетки и ще почна през устата, а в петък би трябвало да съм на преглед и ще искам микробиология.

# 138
Здравейте мамита. Какво мислите за посещенията при зъболекар по време на бременност? Кое е опасно и кое не?
Доколкото аз знам са препоръчителни и единственото забранено са рентгеновите снимки, арсенът и упойките с адреналин (доколкото знам на бременни слагат такива без). Какво мислите/знаете вие от вашите стоматолози и АГ лекари?

# 139
  • Замък сред облаците
Ако има проблем със зъбите една нелекувана инфекция или възпаление е по-опасна за бременността от лекуването й. Просто се предупреждава зъболекаря за бременността и той ползва подходящи упойки (с лидокаин) и лекарства.
Рентгеновите снимки не са забранени, ако се ползва модерен панорамен апарат (от тези дето се въртят около главата).

# 140
А на някоя от вас вече случи ли й се да се разболее? Малкият ми довлече вирус от градината,той го изкара с температура и хрема,при мен е само хрема,доста запушен нос,но така и не вдигнах температура,слава богу… Лекувам се само с физиологичен и чайчета,дано всичко да е наред. Знам,че не е много готино в началото да се боледува,заради органогенезата до 12 гс. Предния път нямах такива проблеми,ама сега съм постоянно под прицел😕

# 141
След малко ми ,ще ми е първия преглед,дали ще пуснат и таткото и той много иска ,да влезе с мен,моля споделете!!

# 142
  • Замък сред облаците
За бременната може Биозин мама и ГрипСтоп капки.

Бащите миналата година някъде ги пускаха, някъде не. Зависи от лекаря най-вече.

Аз вчера и днес гледам да излизам с бебето на разходка предиобед, времето е разкошно.
Тази сутрин вече ме болят и яко гърдите, ужасна досада е.
Зацапването го имах и тия дни, само сутрин по-малко. През деня нищо. Ще видим в понеделник как е.
Нашия татко миналата бременност не е идвал на нито един преглед, мрази да чака по кабинети, пък и докато траеше епидемичната обстановка не пускаха. Не ми е липсвал много там честно казано, макар че в началото се дразнех малко. После оцених факта че не е идвал с мен, че последните три седмици преди раждането ме караше с колата и се скъса да мрънка от скука 😂

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 12:59 от АА

# 143
След малко ми е първия преглед и таткото,би искал да дойде с мен,но се притесняваме ,дали ще го пуснат,споделете при вас ,как беше?

# 144
Еми просто питайте лекаря.Ние няма как да знаем дали той ще разреши.А и ако не го пусне, винаги може да снимате с телефона си и после да му го покажете 🤷

Мен гърдите ме болят още от преди да разбера.Сега вече повече, разбира се...😌
А днес имам страшни киселини.Направо имам чувството че трахеята ми гори 🐉😂
И понякога ми се гади леко..
Но това да е, поне няма повръщане ..Ако така изкарам ще съм много доволна 😁

# 145
А на някоя от вас вече случи ли й се да се разболее? Малкият ми довлече вирус от градината,той го изкара с температура и хрема,при мен е само хрема,доста запушен нос,но така и не вдигнах температура,слава богу… Лекувам се само с физиологичен и чайчета,дано всичко да е наред. Знам,че не е много готино в началото да се боледува,заради органогенезата до 12 гс. Предния път нямах такива проблеми,ама сега съм постоянно под прицел😕
Аз имах хрема още преди да разбера и пръсках Муконазал. След като разбрах взех Куикс и Олинт за деца с малка доза ксилометазолин. Знам че не е ок тази съставка, но не мога да спя изобщо ако ми е запушен носа.

# 146
Аз винаги съм ползвала физиологичен разтвор Стеримар.
Като добавка и инхалации, за да втечнят секрета.
От капките за нос, особенно с Ксилометазолин и Олинт, носа ми се запушва още повече и съм имала даже кървене.От години не ползвам въобще.

# 147
И моето дете ми донесе вирус от градината, бях 12 дни с ужасна хрема и кашлица, карах го само на биозин мама, промивки с физиологичен и инхалации, вече започва да минава.
Аз също съм зле с пишкането, будя се и нощем и по същия начин започва да ме боли ниско долу, ако не отида веднага. Сега усещам и една болка долу в дясно около костта, лекарката ми каза само на нош па да го карам. Общо взето мн рано започнаха неразположенията ми се струва, миналата бременност до 27-8 седмица си живеех живота ☺

# 148
Здравейте ,прегледа мина всичко е наред ,следваща дата ми насрочиха на 15.03 .Определиха за термин 6.10.Толкова бях се притеснила и забравих ,да попитам за сърцето . Sad

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 16:44 от mandy123

# 149
  • Замък сред облаците
Виж си амбулаторния лист. Трябва да има записан пулс ако са засекли.

Общи условия

Активация на акаунт