Октомврийски мами 2023

• 45 969
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Мамита, какво мога да си позволя при главоболие ?

# 151
  • Замък сред облаците
Само парацетамол, но не повече от 2 на ден, при боледуване 4 пъти. Иии вода, пиене на много вода.

# 152
Предстои ми преглед, но симптомите не ги усещам в последно време, запека и той взе да изчезва. При вас как е?

# 153
От сутринта имам кафеникаво зацапване като по бельото и като се избърша. Сутринта се панирах и си поревах, чудих се дали да ходя на работа, не усещам от вчера да са ми напрегнати гърдите. При предната бременност като изчезна чувствителността на гърдите се оказа, че е спряло развитието на ембриона и няма пулс.
 Утре съм на преглед по здравна каса. Какво включва прегледа, някой може ли да ми каже?

# 154
  • Замък сред облаците
Ето подробно инфо какво включва ЖК по ЗК: https://www.namama.bg/article/programa-maychino-zdraveopazvane-na-nzok/

Аз и с неуспешната, и с успешната бременност имах дни със и без симптоми. Не са достоверен показател.

# 155
Аз съм със кръв и съсиреци. Плоден сак не се видя днес. Лекарят не ми вдъхна надежда. Изписа ми утрогестан,, но не вярвам да помогне...

# 156
  • Замък сред облаците
Съжалявам, Тути. Дано има положително развитие на 1.03 ❤ Прегръдки!

# 157
Дано притесненията ви са напразни и всичко да е наред.

Още от преди да имам закъснение на цикъла гърдите започнаха да ме болят повече от нормалното, станаха чувствителни, супер надути и бързо усетих, че нещата са станали.
От тогава започнаха да ме болят още повече, най-вече вечер, а уж смених сутиените с по-леки и удобни. По корем понякога е абсурд да легна.
Вие гледате ли да не се преуморявате физически?
За жалост тъкмо приготвяме нов апартамент и голяма част от времето се напрягам доста, след което вечер болките в кръста и краката не ми се разминават.
По принцип не съм много енергична, но сега имам страшна енергия и се уморявам много по-бавно от преди. А чета навсякъде, че умората е основен симптом.
Гадене имам много рядко, съвсем леко и основно вечер. Сигурно трябва да очаквам засилване с идните седмици, но се надявам да ми се размине.

Най-вече гледам да се пазя от настинки, че ме е страх от взимане на медикаменти. След като видях положителните тестове се панирах малко, защото малко преди това имах ужасен цистит и се наложи да взимам от антибиотиците на прахчета. После пък заради болки в кръста взимах и силни болкоуспокояващи неподходящи за бременни. Та дано да е било рано и да няма отражение.

# 158
Адрия и Тути, от сърце пожелавам всичко да бъде наред при вас ❤️

# 159
Като изключим гърдите и моите симптоми ту ги има, ту ги няма. Днес слушах един подкаст и казаха, че е нормално. Стискам палци, момичета, дано всичко бъде наред за всички. ❤️ Чакането е мъчително, но ние можем и ще се справим.

# 160
От сутринта имам кафеникаво зацапване като по бельото и като се избърша. Сутринта се панирах и си поревах, чудих се дали да ходя на работа, не усещам от вчера да са ми напрегнати гърдите. При предната бременност като изчезна чувствителността на гърдите се оказа, че е спряло развитието на ембриона и няма пулс.
 Утре съм на преглед по здравна каса. Какво включва прегледа, някой може ли да ми каже?

От два дена и аз имам нещо като зацапване, но по бельото нямам нищо само сутрин като отида и винаги когато се избърша. Гърдите са ми супер напрегнати. А прегледа ми е чак на 01.03. Стискам палци всичко да е наред както с теб така и с всички бъдещи мами…

# 161

С предишната ми бременност имах кафеникаво зацапване няколко дни точно по това време-7ма седмица. И аз се панирах ,разбира се,но си отидох при моята гинеколожка,видя,че всичко е наред,нямаше отлепване или някаква патология.Каза,че по това време е нормално да има такива зацапвания,бебето не заема цялото пространство там и се случва от време на време. Стискам палци всичко да е наред и при теб Simple Smile .

# 162
Благодаря на всички за милите думи. Стискам палци утре на прегледа всичко да е наред.

# 163
Адриа, стискам ти палци и да споделиш после какво са ти казали.

# 164
Стиснати палчета, момичета 🤞🙏
Дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт