Октомврийски мами 2023

• 47 007
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Включвам се и аз с питане. Мен ме боли ниско долу под яйчниците. Най-често от дясно. Не е силна болка, но е неприятна и понякога продължава 5-6 минути. Два пъти се притесних че ме боли и пих но-шпа. Минава ми от него, като цяло не е непоносима болка и не е нужно да пия, просто ми носи спокойствие... След изкървяването ме е страх от всичко. На преглед съм в понеделник, но постоянно го мисля. Дали е нормално и кога е знак за някакъв сериозен проблем?

# 331
  • Замък сред облаците
От разтягането на матката може да е, от газове (от прогестерона се подуват повече червата). Стига да е дискомфорт повече, а не остра болка не е нещо притеснително.

# 332
Как сте, момичета? Аз съм леко настинала, за сега само Олинт за деца пръскам и вечер парацетамол. Надявам се всички да сте добре ❤️

# 333
  • Замък сред облаците
Ние цяла седмица подсмърчаме с ММ, от вчера и детето. Пръсках си Грипстоп два дни и хремата драстично намаля. За щастие не сме вдигали температура, макар че първия ден превантивно пихме парацетамол (за бременни до 4 хапчета по 500мг на ден). Някакъв риновирус е само при нас Simple Smile

# 334
Бързо възстановяване момичета ❤️Много болни има и различни вируси 🤷 Всеки втори е с някакви симптоми, аз ходя с маска, дано успея да се предпазя.Че наскоро от варицелата ми беше паднал имунитета и съм на тръни 😁
Аз нямам оплаквания, за сега съм добре.Само, че от няколко дни забелязвам сутрин след тоалет при забърсване еднократно виждам някаква слуз примесена с кафеникави жилки.Утре ще пиша на АГ , ама според вас на какво се дължи 🤔?

# 335
Привет и аз съм хремава от събота въпреки, че през седмицата почти не съм излизала от вкъщи. За сега не съм взимала лекарства, но днес съм доста по-добре и се надявам до утре напълно да е мотминало всичко. Бързо оздравяване на всички!

# 336
  • Замък сред облаците
Мери, тапата се образува сега тия седмици.

# 337
  • Варна
Бързо оправяне на всички болни. Аз днес не се чувствах добре и едно главоболие ме хвана. Тоест мога да пия за него парацетамол ??
Утре заминаваме на планина е ме чака цял ден път… , вечерта голяма компания, а на мен вече почна да ми се повдига от миризмата на месо Sad(( И предната Б бях така и така ме разбраха всички много бързо, като станах от масата държейки се за устата 😂 Утре същите хора бързо ще се усетят пак 😀Рано ми е да казвам на хората и това много ме изнервя.

# 338
  • Замък сред облаците
Мис, съветвам те щом сте на път да пиеш ношпа преди тръгване, за да не предизвиква стягания друсането в колата. И на час и половина почивка за раздвижване, че от седенето се застоява кръвотока (в напреднала бременност е даже на 45мин препоръчително раздвижването).

# 339
Записвам се и аз в темата. Успешно бременеене на всички мами.
Аз съм в 6+5 г.с. Днес беше първия ми преглед и чухме пулс. За съжаление ембриона е много малък, само 3 мм. и се моля да се задържа при вас още дълго.

# 340
Записвам се и аз в темата. Успешно бременеене на всички мами.
Аз съм в 6+5 г.с. Днес беше първия ми преглед и чухме пулс. За съжаление ембриона е много малък, само 3 мм. и се моля да се задържа при вас още дълго.

Здрасти и добре дошла,аз на първия преглед отидох в 6+2,ембрионът беше също 3мм,но миналата седмица си беше наваксал и си отговаряше точно🤗,надявам се това да те успокоява

# 341
Благодаря за успокоението 19893

# 342
Здравейте! Идвам с изследванията от кабинета и вече първи поставен Клексан.
Ще напиша резултатите от изследването, че ми е по-лесно от снимка:
Мутация в ген Prothrombin G20210A - Хомозигот по нормален алел.
Мутация в ген за Фактов V Leiden - Хомозигот по нормален алел
Алелна специфичност на PAI - 1 4G/5G - Хомозигот по мутантния алел
Мутация - MTHFR C677T - Хетерозигот
За сега терапията ми е Клексан 0,4; Апсирин протект и Натаспин, на следващия преглед ще я коментираме отново. От останалите изследвания повечето неща са в норма, имам леко понижена кръвна захар 3.49 mmol/l и Рубеола IgG 32,70 IU/ml, при референтни стойности до 9.00, което не съм сигурна какво означава. Изненадана съм, че са изследвали Токсоплазмоза само IgM, но не и G, както и не са пуснали B12 и D, а тези три неща ги имаше в пакета, ще питам следващия път.

# 343
  • Замък сред облаците
Супер е, че имаш терапия, доста мутации си събрала. Колко често ще следиш коагулацията, защото си едновременно на 3 медикамента за разреждане (макар и с различни ефекти)?
Токсоплазмоза ИгГ не е от значение за бременността. Витамини иди и си пусни самичка Simple Smile

В петък в подкаста на МБАЛ Надежда темата ще е за болките в стави, мускули и сухожилия през бременността : https://facebook.com/events/s/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0 … 5732389030216774/ Simple Smile

# 344
Да и аз се изненадах и за това напомних на докторката, че пия и Натаспин и тя ми каза, че няма да се натровя и следващата сряда ще коментираме пак. За въпросът с коагулацията - не знам, ще попитам. Благодаря отново!
А за Токсоплазмозата предположих, че ако сме изследвали и съм я карала може да съм по-спокойна, тъй като имам котка.

Общи условия

Активация на акаунт