Октомврийски мами 2023

• 46 994
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, относно храненето, има ли някаква допълнителна нужда от калории на този ранен период? Не съм свикнала да ям много, а в последно време усещам постонно глад.

# 346
Здравейте,
За киселини какво може да се пие? Без НЕОБИАНАЦИД, че нещо не ми понася?

Иначе аз от седмица съм много зле с гаденето. Буквално е денонощно, не спира въобще, цяла нощ се будя през половин час с напъни за повръщане. Вече съм парцал просто, нямам сили за нищо. Сутрин не мога да си изпия хормона за ЩЖ защото след малко го повръщам. Нищо не ми се яде, всичко има гаден вкус и вода много трудно пия. Постоянно имам кисел вкус в устата.
Имам час за 15 март ама не знам дали ще издържа или да звъня по-рано на докторката да питам дали мога да приемам нещо против гадене...

# 347
  • Замък сред облаците
Коконът, не, в момента няма нужда пт допълнително калории реално. Тялото ти сигурно му липсва нещо и затова може би те бута към определени храни.
Във втори триместър са нужни чалко допълнително калории - примерно една допълнителна филийка хляб; а в трети се равняват на една чаша прясно мляко (това е ориентир за приема калории, а не че това трябва да приемате).

Алина, за киселини може и гавискон. Хормонът за ЩЖ може и преди лягане, но трябва да е поне 2 часа след последното хранене. Аз го пия в 6-7 сутринта и продължавам да спя до 8-8:30ч.

# 348
АА, с предната бременност и аз така правех. Даже го пиех през нощта към 3-4 и спях до сутринта. Но сега ми се гади цяла нощ и изобщо не мога да спя. На празен стомах не повръщам, но като глътна хапчетата с малко вода и...Ще пробвам пак през нощта, ако трябва и по-рано и без това не спя.

# 349
Момичета, този Клексан колко време след слагане го усещате? Имам чувството че ми спазмира цялата дясна половина на корема и като се изправя се превивам леко. Може и да се филмирам, разбира се, не го изключвам като опция, понеже много мразя такива неща.

# 350
  • Замък сред облаците
2 мин се усеща. Ако имаш спазми не е от него. Иначе ако правиш алергия, ще се зачерви, ще има сърбеж.

# 351
Момичета, много се задъхвам и ми е ускорен пулса. Направо като легна и още повече сякаш ми е дискомфортно. Утре съм на преглед и в сряда ще ми правят кардиограма по план за задължителен преглед. Незнам как да успокоя пулса и дишането и с този постоянно обърнат корем и никакви течности не ми се пият 😳

# 352
  • Замък сред облаците
Насилвай се да пиеш, важно е. Аз цяла бременност изкарах на газирана вода, обикновена не ме влечеше, разнообразявах с безалкохолна бира (хайнекен 0.0, само тя и загорка 0.0 са без алкохол, останалите са с 0,5-2,5%).

Пусни пкк, б12 и желязо, ако ти е нисък хемоглобина още повече ще се задъхваш.

# 353
Здравейте, момичета 🌷 До сега само ви четях и не смеех да се включа, но днес, след като чухме сърчице (в 8-ма седмица), мисля, че мога да се престраша 😊

# 354
Момичета, много се задъхвам и ми е ускорен пулса. Направо като легна и още повече сякаш ми е дискомфортно. Утре съм на преглед и в сряда ще ми правят кардиограма по план за задължителен преглед. Незнам как да успокоя пулса и дишането и с този постоянно обърнат корем и никакви течности не ми се пият 😳
Пробвай различни йога дишания, помага. Аз 10 дни бях така, едва ставах до тоалетна, задъхване,сърцебиене... Сега малко се успокоиха нещата, дано е премкнало каквото беше.

# 355
Здравейте! Честито на всички бъдещи Мами! Записвам се и аз 🙂 Направих група във FaceBook, който желае може да се присъедини.

https://www.facebook.com/groups/880634639829763/?ref=share_group_link

# 356
  • Варна
За киселини и рефлукс освен необианацида може и вая рефлустоп. Честно казано не знам кое ми помага, но няколко дни бях доста зле и взимах всичко.

# 357
Влязох в 8ма седмица и умората и сънливостта буквално ме отвяват.
Особено след хапване съм труп.
На работа се унасям пред компютъра дори и да имам много задачи.
Някои вечери за 3 секунди заспивам, а сутрин едвам отлепвал, дори и да спя по 10 часа, все е тая.
Сънливост през деня, а има нощи по 3-4 часа будуване. Голяма забава 😀

# 358
Момичета, относно храненето, има ли някаква допълнителна нужда от калории на този ранен период? Не съм свикнала да ям много, а в последно време усещам постонно глад.

До колкото знам, първите 3 месеца няма нужда от допълнителни калории. Разбира се не трябва да има дефицит.

# 359
Здравейте и от мен,утре ми е първи ултразвук в 6г.с +4, надявам се всичко да е наред.🥰

Общи условия

Активация на акаунт