Октомврийски мами 2023

• 46 980
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Мисля, че все още е доста рано и няма повод за притеснения покрай размерите, отделно има късна/ранна овулация, та аз лично не бих го мислила от сега, особено ако лекаря не е споделил нищо притеснително. С предната бременност дъщеря ми вървеше назад, но в доста по-късни седмици започнахме да го следим изкъсо. Имайте предвид, че бебчетата все още са много малки и прецизно измерване мисля е много трудно.

Аз искам да споделя, че започва да ми писва от този клексан, а още много дълго ще бъдем заедно. И исках да попитам.. знаете ли дали е проблем, че го бия вечер, просто така започнах след един преглед и си остана, но чета по другите теми, че предимно сутрин го бият другите.
С предната бременност бях на фракси и го започнах в късни седмици, съответно го биех в краката и не ме болеше толкова, сега ми е много по-неприятно.

# 391
Аз клексана вечер го бия, докторката ми така ме инструктира. А в напреднала бременност не може ли да се бие в корема? Чудехме се с мъжа ми как ще стане тогава.

# 392
  • Замък сред облаците
До деня на раждането съм си била инжекциите в корема. Няма никакъв проблем, стига да може да се хване гънка (аз сядах на ръба на леглото).
Няма значение вечер или сутрин. Като трябва да пускате изследване за антиХа само трябва 2 седмици по-рано да изместите биенето сутрин, защото кръв се взима 3,5-4 часа след инжекция. А за да е вярно, трябва поне 10 дни (в краен случай седмица) да е бита инжекцията по едно и също време сутрин. Помня че някои нямаха възможност за антиХа, да не го мислят тогава. Simple Smile
Впрочем за 9 месец преместете сутрин инжекциите, че ражданията най-често тръгват по нощите и е хубаво да не сте били скоро инжекцията Simple Smile

# 393
Благодаря, много полезно, аз реално имам едно секцио и още не сме коментирали опциите за тази бременност, но май не навсякъде са отворени за второ естествено. Ако си остане секцио, със сигурност ще бъде сутринта, та може би ще трябва да изместя наистина.
Иначе също знам, че няма проблем до последно да се бият в корема, просто аз така бях инструктирана тогава, но да отбележа, че нямах и доказана тромбофилия на времето, просто всички проблеми сочеха към това и започнахме лечение малко на сляпо. Ест след това си правих генетичните изследвания и се оказа, че сме взели правилно решение.

# 394
Здравейте, момичета! Много съм щастлива, че вече има такава тема. Записвам се в 10г.с.+3дни.
Аз съм със следния въпрос. Усещате ли/усещали ли сте до сега много, мнооооого леки пулсации в матката? Днес цял ден ми е така.

# 395
  • Замък сред облаците
Няма как да има пулсации. Ако те стяга са контракции и е добре да пиеш ношпа, тъй като е препоръчително матката да е спокойна. А може да са газове Simple Smile

# 396
Привет и от мен. Аз реших все пак да си запиша един междинен преглед сега в понеделник / пада се 8 г.с. по мои изчисления/ за да ми е спокойно защото само за това мисля... 🤔😬Иначе както писах в предната си публикация доктора от 6 г.с ме вика чак за  БХС на 07.04. В тази връзка, ще го правя в Щерев.. там ходя и на консултация. Някой има ли някакви отзиви?

# 397
Здравейте,
Изследванията за тромбофилия по някакви показания ли ги правите или просто профилактично? С предната бременност никой не ме е изследвал и не съм се интересувала подробно по темата. Има ли шанс като тогава не съм имала проблем сега да имам и трябва ли всяка бременна да се изследва превантивно?

# 398
  • Замък сред облаците
Личното ми, абсолютно немедицинско мнение, е че трябва да се изследва превантивно. Тогава ако знаех първата ми бременност нямаше да приключи с тромб и мисед. За съжаление мутациите, които причиняват тромбофилията, са доста разпространени, хубавото е че често не са толкова силно изявени - тоест често само половин ген е дефектен. Освен за бременността тези гени отговарят и за други неща и предразположения в организма - усвояване на витамините от Б група, преработката на хомоцистеин, заболявания на сърдечно съдовата система (високо кръвно, предразположеност към инфаркти, инсулти) и др. Едва от 20г ги изследват у нас, а едва от 5-10г са достъпни по-широко. Затова и сега са “на мода”, преди това никой нямаше информация за тях.
А се правят веднъж в живота Simple Smile

Ако имате роднини с високо кръвно, сърдечни проблеми, случаи на тромбози - изследвайте се. При мен по женска линия има високо кръвно 3 поколения поред, по мъжка и от двете страни инсулти.

# 399
Извинявам се за некомпетентния въпрос, но какво казваме? Изследване за тромбофилия искам да си пусна - така ли? Има ли разни видове, нещо, което трябва да уточним?

# 400
  • Замък сред облаците
То не се прави в обикновена лаборатория, макар някои да го предлагат. Обсъждахме го в темата за кюретажа предните дни.
Аз лично препоръчвам Геника, те са специализирана генетична лаборатория. Иначе може и в генетичната на Майчин дом Сф, и генетичните в Пловдив, Варна, Ст. Загора и Плевен (последните 2 не съм на 100% сигурна). Само че в тях анализират малък набор от гени, докато в Геника предлагат няколко разширени пакета, най-пълния е 900лв, НО аз лично препоръчвам този от 320лв (този от 900 има смисъл при по-редки случаи). Мен АГ след аборта ме насочи към основния от 160лв, аз по-собствено желание пуснах по-пълния и добре че го направих, та си ми светнаха някои мутации, а други разбрах че са ок и нямат усилващ ефект със съществуващите.

Давам линк за ценоразписа на Геника за тромбофилиите. С нов сайт са и е много кофти навигацията, честно казано.

Цените: https://assets.website-files.com/61e042dedb0befc679393260/627025 … 0-%20brochure.png

https://www.genica.bg/

Ако ви интересува нещо друго, питайте, може и на лични. А ако се изкушите за обикновена лаборатория, че някои ги предлагат, имахме съфорумка която ги пусна в Кандиларов и в последствие повтори в Геника и в Кандиларов не бяха правилни резултатите. Така че доверете се на специализирана лаборатория където си работят профилирани генетици, не общи лаборанти.

# 401
Благодарим ти за изчерпателния отговор! 🙏🏻❤

# 402
  • Варна
Аз днес почвам 9гс. Много ми се подува корема, имам газове, което естествено от своя страна ми стяга корема. Въобще не е яко Sad  другата седмица ми е чак прегледа и се надявам всичко да си е наред, че понякога ме хваща параноята, че може вече са не съм Б и нещо лошо на е станало.
Фраксито предната Б си го биех само сутрин и основно в ръцете. Аз съм слаба, нямах почти корем и беше изпънат брутално и нямаше шанса за гънка. Съответно ръцете ми бяха много сини и на буци …

# 403
Няма как да има пулсации. Ако те стяга са контракции и е добре да пиеш ношпа, тъй като е препоръчително матката да е спокойна. А може да са газове Simple Smile

Предния път като ходих при доктора за такова нещо той ми каза, че е нормално да имам такова усещане тъй, като матката се разширява. Дори вече си я напипвам и без да съм легнала.

# 404
Аз днес почвам 9гс. Много ми се подува корема, имам газове, което естествено от своя страна ми стяга корема. Въобще не е яко Sad  другата седмица ми е чак прегледа и се надявам всичко да си е наред, че понякога ме хваща параноята, че може вече са не съм Б и нещо лошо на е станало.
Фраксито предната Б си го биех само сутрин и основно в ръцете. Аз съм слаба, нямах почти корем и беше изпънат брутално и нямаше шанса за гънка. Съответно ръцете ми бяха много сини и на буци …

Здравей, и аз съм параноична като теб. Същите неща си мисля!  Всичко ще е наред 🤗🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт