Бихте ли останали в подобен брак?

• 17 180
  • 396
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Отчетите винаги си ги е правел и няма да спре, въпросът е да няма пряко мнешателство в съвместния ви живот и решенията да се взимат под давлението на друг.

С времето може и маман да се чатне и да ви изостави като проект, ама твоичкият и той трябва да почне да мисли сам или с твоята глава да мислите заедно.

Наличните си пари не давай до стотинка, задължителен буферен фонд.

# 61
  • София
Между другото, съществува едно нещо наречено брачен договор и може да се сключи по всяко време на брака. Ако искаш, се посъветвайте с адвокат как ще са точно нещата с апартамент, пари и т.н.

# 62
E, нека се похвали на мама. Няма лошо. Много е важно как ще тръгнат отношенията след раждането на бебето. Ще помага ли, доколко ще ви се вмесва. Твоите родители какво мислят.

# 63
E, нека се похвали на мама. Няма лошо. Много е важно как ще тръгнат отношенията след раждането на бебето. Ще помага ли, доколко ще ви се вмесва. Твоите родители какво мислят.
Като цяло родителите ми не ги занимавам с нищо. Аз от 17г. не живея с тях, живеех и в друг град и просто знам, че ако се наложи, вога да разчитам на подкрепата им. Иначе от сега св. си прави устата за след раждането, но и казах, че нямам нужда от помощ и двамата ще се оправяме сами. Сигурна съм, че само чака повод да заживеем заедно, но определено няма да дам такъв. Онзи ден взе да ми обяснява какъв комплект била решила за изписването на бебето. След всичко преживяно бях рязка и и обясних, че ние ще изберем всичко за бебето си сами. Не искам абсолютно нищо от тези хора освен въздух да дишам. Като цяло вече си старая да спазвам дистанция /аз/, с надеждата да получа същото от другата страна. Лошото е, че по всякакъв начин манипулира мм дори и от разтояние.

# 64
  • София
Не, не изглупявай и ти.
Кажи ѝ какво си харесала и да го купи тя, ако иска.
Заела си крайно отбранителна позиция след прозренията ти и те разбирам, но трябва да знаеш коя битка как да си водиш.

# 65
Не, не изглупявай и ти.
Кажи ѝ какво си харесала и да го купи тя, ако иска.
Заела си крайно отбранителна позиция след прозренията ти и те разбирам, но трябва да знаеш коя битка как да си водиш.
Разбирам те и си права, обаче това са хора, които и 1лв. да дадат, за тях е повод да вменяват чувство за вина и да изискват. В този смисъл не искам нищо от тях. Помогнаха за сватбата, както отбелязах и после, заради това мъжът ми цяло лято робува. Като спорихме, че тези неща не са негова работа се изтъкваше кооолко много са помогнали. Та така.

# 66
  • София
Ненененене, разграничи "помощта" към вас и еуфорията около бабинството.
С малко повече акъл ще я лапнеш като топъл хляб на твоя страна и само бенефити можеш да получаваш. Разбира се, задай си приемливите граници и хубаво ги разясни на бащата. За останалото бъди мека, мека, лека и не се напрягайййййй

# 67
Трябва и някаква хитрост, не само с рогата напред. Само казвам.

# 68
Никаква хитрост не й трябва, трябва й да се раздели с мамин муньо, преди и децата й да започнат да плащат грешките на тати и баба.

# 69
Deni, не разбирам защо до сега си била толкова блага с тези двамата...

# 70
  • София
От мамин муньо може да стане чудесен съпруг и баща, ако чатне, че вече е отделно семейство.
Човекът явно е грижовен и внимателен с близките си, авторката може чудесно да се вклини и да го дръпне за себе си.   

Дени ми звучи умно и разумно, ще се чатне какво да прави. Хваща го мъжа и му казва - ставам приорити левъл едно, бебето две, аз съм писаното яйце нау енд форева, ясно?
После пърха с мигли.

# 71
Не бих съветвала бременна жена да се разделя с мъжа си. Не виждам прояви на насилие при тях. Нещата може да са поправими, може би не са, но с новородено да стягаш развод е много тегаво. Не бих си го причинила. По-скоро бих мислила как да живеем за постоянно отделно, а туш на свекървата може да се приложи по различни начини. Ако не сработи, развод с 3 годишно е по-лесна опция, поне по мое виждане.

# 72
Дени, ти питала ли си мъжа си къде са му парите? Защото аз оставам с впечатлението, че той не дава във вашия бюджет.
Не съм оптимист за съветите за поръчки и бутане към осъзнаване. Човек или се усеща бързо и се поправя, или се усеща и не се поправя. Или не се усеща изобщо. Първият вид е като НЛО.

# 73
  • София
Все още сте ново семейство и тепърва създавате правила и граници. Бих те посъветвала - търпение, твърдост, повече любов. Ще стане брак от това.

# 74
И аз това да питам - знаеш ли къде отиват неговите пари?
С болничния ти плащате ремонта на банята, даваш пари за на майка му чувалите с картофи... А той пари защо няма?

Общи условия

Активация на акаунт