Машина за хляб - 68 тема

• 45 005
  • 679
  •   1
Отговори
# 675
Аз си купих https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/neo-bm-2580-09185612?ga … EYASABEgJZNPD_BwE преди 3 седмици. Преди това имах същата машина, но с друга марка - устиска 4 години печене на хляб през ден. Накрая й се развали моторът и сега се изхитрих и си удължиха гаранцията до 5 години. Не съм имала проблем с незалепващото покритие, но не мия навита на всяко печене. Машината е за 900 и 1200 гр. хляб, но аз правя и с намалена доза - около 600. Мятам всички съставки наведнъж, независимо дали пускам отложен старт и се получава добре.

# 676
От рецептите в другата тема, които съм пробвал става много вкусен хляб. Пробвал съм с маслини, семена, сушени домати, чубрица, шарена сол, чесън. Вместо само вода съм ползвал доматен сок, мляко, яйца, но винаги хляба става сбит - глетав.  Пробвал съм с различни маи от Кауфланд, Лидл, д-р Йоткер и т.н. като съм добавял по рецепта от 3 гр. до една за 500 гр брашно. Течността винаги е затопляна като тотал от температурите със стайната и на брашното е 60. Хлебокерната е TEFAL PAIN ET TRESORS MAISON PF251835 с БРОЙ ПРОГРАМИ 22. Ползвам програма френски хляб или пълнозърнест като времето за приготвяне е почти едно и също. Като би трябвало, че най-дългите би трябвало да става по-добре. Пробвал съм дори и с готовия микс където дори трябва да се добави само 2 лъжици олио и вода и пак така става. След като разбърка всичко тестото стои цяло - всичко се събира и кошничката остава чиста, но тестото стои сякаш доста лепкаво. Сякаш и ако меси тесто стои лепкаво и не набухва колкото очаквам. Моля за съвет къде бъркам? Вие коя програма ползвате ако имате същия модел хлебопекарна? Има и ръчна програма ползвате ли я?

# 677
  • Буркина Фасо
щом ти е лепкаво тестото добавяш по малко брашно в процеса на месене.
щом не ти е втасало тестото във времето по програма  можеш да прекъснеш програмата докато тестото втаса.
после включваш директно на програма "печене".
60 градусова течност (ако правилно съм разбрал) е множко.

# 678
  • София
Продуктите трябва да са на стайна температура. И ниската и високата температура пречат на втасването. При мен водата стои в кана на плота до машината, а брашното и подправките в кухненските шкафове. Меря, сипвам, пускам, обирам останалото по стените и оставям машината да се труди. Машината е голям Мулинекс с багети. Обикновено в 95% от случаите получавам това, на програмата за обикновен бял хляб №4 Simple Smile

П.П. Дори и това не е идеален резултат, защото отлепеното капаче показва, че хлябът не е втасал достатъчно преди печенето, но пък някои много му се кефят на външния вид Simple Smile

# 679
  • София
Зимата настъпи и пак се размечтах за домашен хляб... но съм си казал че няма да повторя хлебопекарна с тефлоново покритие Видях че все още се предлагат Unold в немския amazon (120-150Е) от краткото ми търсене... друго не открих, освен някакви американски с три букви, които едва ли ще имам гаранция за тях и един от китайски търговец (в амазон.де).

Общи условия

Активация на акаунт