Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 424
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте,
Имам един въпрос за ползващите фраксипарин.
Поставям сутрин спринцовката и до обяд нямам проблем, но следобед мястото, където съм била фраксиипарина се зачервява и получавам сърбеж. На сутрина ми няма нищо. Случвало ли ви си е? Опасно ли е, да не е някаква алергия?
Проблемът е, че с Клексана много ме боли..

# 151
Здравейте момичета.
Днес бях на преглед при доктор Вецев.
Заради завишени нк клетки 16% и нещо, точно днес си направих вливка./преди прегледа при него отидох там, където се следя за вливката./
Отделно имам изписан Л-тироксин, заради ТСХ 4.20./това от първия ми АГ./
Бия си фраксипарин всеки ден, заради ПАЙ 4Г4Г.
Пия и метилирани б12 и фолиева, заради MTFHR.
И сега по същество. Това ми е първи преглед при доктора.
В 6+2 г.с седмица съм. Чухме и пулс. И доток с добрите новини.
Двете артерии PI и RI не са добре двустранно завишени са... Отделно видя, че матката ми имала Y-образна форма..
Та освен фраксипарина, аспирин всяка вечер, утрогестан вагинално по 2 всяка вечер, Л-тироксин по половин на ден, ношпа 3 по 2 всеки ден, флебодия по 1 на ден + преднизолон кортико по половин на ден, заради нк клетките, въпреки, че казах, че днес съм вливала интралипид, доктора каза, че е нетраен. Аз бях много притеснена и така и не попитах обстойно, защо толкова много лекарства и дали ще ми навредят... Имам и загуба в 30 седмица, преди 4 години, без да съм изследвала и без да знам за нищо от горепосочените неща.
Има ли някоя мама, която да  пие толкова много лекарства. Sad

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 21:17 от I am and I will be

# 152
  • Sofia
Здравейте,
Поставям сутрин спринцовката и до обяд нямам проблем, но следобед мястото, където съм била фраксиипарина се зачервява и получавам сърбеж. На сутрина ми няма нищо. Случвало ли ви си е? Опасно ли е, да не е някаква алергия?
Да, вид алергична реакция е.
И аз бях така. Получаваше ми се и от Фраксипарин и от Клексан. Ставаха едни розови плюски все едно съм се опарила на коприва и адски сърбяха. И това продължи до около 5-6 месеца след спирането на инжекциите.

Пусни си ПКК и си виж стойността на еозинофилите. Ако са завишени, се консултирай с лекар

# 153
  • Варна
Здравейте,
Да, вид алергична реакция е.
И аз бях така. Получаваше ми се и от Фраксипарин и от Клексан. Ставаха едни розови плюски все едно съм се опарила на коприва и адски сърбяха. И това продължи до около 5-6 месеца след спирането на инжекциите.

Пусни си ПКК и си виж стойността на еозинофилите. Ако са завишени, се консултирай с лекар

Благодаря!

# 154
  • София
Всеки пие по колкото лекарства е нужно според състоянието му. Няма защо да ви притеснява това. В крайна сметка правите каквото можете и се надявате да повлияе добре.

Вливката интралипид или имуноглобулин потиска имунната система, също както кортикостероидите.

Аспирин протект би трябвало да повлияе положително на артериите.

Стискам палци всичко да е наред до пухкав финал този път 🍀

Здравейте момичета.
Заради завишени нк клетки 16% и нещо, точно днес си направих вливка./преди прегледа при него отидох там, където се следя за вливката./
Двете артерии PI и RI не са добре двустранно завишени са... Отделно видя, че матката ми имала Y-образна форма..
Та освен фраксипарина, аспирин всяка вечер, утрогестан вагинално по 2 всяка вечер, Л-тироксин по половин на ден, ношпа 3 по 2 всеки ден, флебодия по 1 на ден + преднизолон кортико по половин на ден, заради нк клетките, въпреки, че казах, че днес съм вливала интралипид, доктора каза, че е нетраен. Аз бях много притеснена и така и не попитах обстойно, защо толкова много лекарства и дали ще ми навредят... Имам и загуба в 30 седмица, преди 4 години, без да съм изследвала и без да знам за нищо от горепосочените неща.

# 155
Всеки пие по колкото лекарства е нужно според състоянието му. Няма защо да ви притеснява това. В крайна сметка правите каквото можете и се надявате да повлияе добре.

Вливката интралипид или имуноглобулин потиска имунната система, също както кортикостероидите.

Аспирин протект би трябвало да повлияе положително на артериите.

Стискам палци всичко да е наред до пухкав финал този път 🍀

Здравейте момичета.

Много благодаря! Heartpulse

# 156
И аз пих една торба хапчета миналата бременност.Сега пак се очертава да бъде така.Родих живо и здраво момче две седмици преди термин.Не се тревожете.За жалост някой сме "късметлиики' и ни трябва сериозна помощ да достигнем до щастлив финал.Чела съм за пациентки на Вецев, на които за цяла бременност е изписал едни витамини.
Успех и спокойствие 🙂

# 157
Здравейте!

Плануваме бебе и ми се иска да си пусна някакви изследвания за тромбофилия понеже баща ми има проблем свързан с това и се притеснявам да не е наследствено.
Има доста голяма разлика в цените и пакетите в различните лаборатории.
Ако може да препоръчате от кои лаборатории сте доволни и какви панели е добре да се изследват. Мерси

# 158
  • Sofia
Здравейте!

Плануваме бебе и ми се иска да си пусна някакви изследвания за тромбофилия понеже баща ми има проблем свързан с това и се притеснявам да не е наследствено.
Има доста голяма разлика в цените и пакетите в различните лаборатории.
Ако може да препоръчате от кои лаборатории сте доволни и какви панели е добре да се изследват. Мерси
Изследванията за вродените тромбофилии са генетични изследвания. Следователно аз бих препоръчала генетична лаборатория. Аз се изследвах в Геника.

По отношение на панелите зависи какви пари може да отделите и доколко Ви е важно да сте наясно с цялостната картина. Аз първоначално пуснах основен панел за вродени тромбофилии (само 4 маркера). После във времето добавях още маркери (в Геника пазят пробата и не е нужно да се дава пак кръв, което позволява изследване на допълнителни маркери на по-късен етап). Така стигнах до общо 14 маркера, което отговаря на пълния им панел за вродени тромбофилии. Но поне не дадох цялата сума наведнъж.

# 159
А защо сте си пускали в последствие още маркери? Ако си пусна основни фактори и не покажат нищо, има ли смисъл да се правят останалите?

Проблема ми е че в
Синево за 207лв имам 12 фактора.
Цибала за 165лв имам 8 фактора.
Геника за 320лв имам 8 фактора, но на сайта им пише пълен пакет 14 фактора е 900лв.

Защо цената в геника е драстично по-висока? Дали не е най-удачно относно цена/качество/брой фактори да си направя тест в синево за 12 фактора?
Изключително объркана съм и не знам кое изследване да направя.

Синево

Цибалаб

Геника

Геника пълен пакет - https://www.genica.bg/test/palen-panel-trombofilii

# 160
Защото Геника е единствената частна генетична лаборатория, като всяко частно място е по- скъпа. Аз пък имам пакета от Кандиларов.
Този в Синево си е супер, плюс това лабораторията си е супер точна и коректна,аз не бих имала притеснения.

# 161
Здравейте, след прокървявяне ми предписа ха 3 пъти по 2 утрогестан. Аз съм наясно, че утрогестана съсирва кръвта допълнително и дозата ми се вижда висока на фона на това, че имам и Тромбофилия.

Понеже за 7 дни ме гледаха около 8 лекаря( на визитациите в болницата винаги са различни).. според тях нямало проблем с бебето и не знаели защо кървя. Само един от тях каза, че това е хормонално кървене и е от нисък прогестерон. Когато се чух с моята АГ и тя това ми каза.. Но каза да вдигна от 2 на 4 утрогестана. Дайте ми съвет. Каквото и да направя все съм сбъркала. Да вземам 4 утрогестана и да наблюдавам дали ще се върне зацапването.. и при нужда да вдигна на 6.. или да вдигна на 6 и да следя куаголацията всяка седмица - за всеки случай. От рисковите фактори имам само Фактор 13, но пък имам и два спонтанни аборта.

Заради зацапването ми казаха и да лежа 80% от деня. Да не се натоварвам, да не се напъвам, да не клякам и изобщо ако може нищо да не правя. Изписаха ми и 3 по 2 Но шпа.. и едни синички хапченца, които се пият при риск от спонтанен аборт.
В 8 ма седмица съм...

# 162
Ами най - логичното е да се изследва прогестерона и само тогава ще стане ясно от него ли е.

# 163
  • Sofia
А защо сте си пускали в последствие още маркери? Ако си пусна основни фактори и не покажат нищо, има ли смисъл да се правят останалите?
Дали да пуснете допълнителни или не, си решавате Вие.
Аз държах да знам с какви мутации съм.
При основния панел ми излезе, че съм с Протромбин и неусвояване на Б витамините. Някоя на мое място би спряла дотук, при положение, че вече има установена високорискова мутация. Аз ходих при различни лекари (имунолог, репро АГ, хематолог) и ми предписваха допълнителни фактори, защото ги интересуваше дали имам други мутации, които биха направили лоша комбинация с Протромбина.
А и като цяло, както писах, аз исках да видя възможно по-пълна картина в това отношение, защото малко или много всяка мутация може да причини различни проблеми. Не всичко е само тромбози.

# 164
Ами най - логичното е да се изследва прогестерона и само тогава ще стане ясно от него ли е.

Питах и за това... казаха, че нямало смисъл в тази седмица да се изследва. Бебето си дърпало и резултатите нямало да са реални.

Общи условия

Активация на акаунт