Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 447
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
Blue summer, мисля, че всяка клиника процедира различно, но на ваше място бих направила корекция с часа или на взимане, или на проба. Дамата, която беше с мен за същото я върнаха за втори път (на деня беше 12+5, която значи, че е била 11 предната). Аз бях под стрес да не ме карат втори път за проба, защото самото чакане и си е нерви 😅 има значение и с какво тегло сте, казаха ми при наднормено тегло също има по-малко днк в ранните седмици. Успех и с хубави новини! 🍀

# 181
Това не е нормално, ужасно е!
Мен точно това ме спира с опитетите, а вече имам 1 мисед, защото не знам от къде да ги търся и ме страх да си ги бия.

Не съм от Плевен, от Бургас съм, но без значение инжекциите ги намирам ужасно трудно. Последно във Фрамар имаха налични по 1-2 опаковки и обикалях аптеките да си купя, намерихме познати в Софармаси от там взех няколко опаковки, познати от София ми пратиха още 2, от една група във Фейсбук за тромбофилия намерих жена на която и бяха останали 10 бр. Много трудно, от едната аптека ми обясниха, че от време на време ги пускали и правят списък със записвания, после ги спират за месец-два, после пак ..

И аз имам мисед, но намирането на лекарства не трябва да ви спира, все ще се намерят. А за биенето и мен ми е некомфортно много да го правя сама, мъжът ми и той има фобия от игли добре, че майка живее много близо и ходя всеки ден до тях.. и това ще мине

# 182
Здравейте момичета,
да споделя и моята болка и се надявам някой с подобни резултати да сподели какво лечение са предписали.
Преди точно месец преживях спонтанен аборт в 11 г.с.Имам едно детенце, като до момента не съм имала друг аборт. Първата бременност беше лека, безпроблемна, за жалост втората беше също лека, но нещо се обърка…
Преди седмица ми излязоха изследванията за тромбофилия :
-MTHFR 677T хетерозигот
MTHFR 1298 C хетерозигот
Pai-1 675 4G    Хетерозигот
Чакам резултата от NK клетките.
Ако някой може да сподели опит с такива резултати ще съм благодарна!

# 183
Здравейте! Предстои ми да ди правя пренатален тест. По телефона ми казаха, че е желателно да пропусна слагането на фракси преди изследването. Слагам инжекциите в 18:00 всяка вечер и ме притеснява факта да пропусна инжекция. Дали ще е проблем да сложа фракси примерно в 10:00 часа сутринта

При мен нямаше никакъв проблем, разбира се обсъдено с лекаря.
Слагах фракси вечер, към 22 ч. Пропуснах на следващия ден, а на по-следващия ден (денят на изследването) сложих към 11 ч. на обяд, след като ми взеха кръв.
След това продължих да си слагам дозата по обяд. След седмица се наложи да я изместя сутрин, заради изследване анти-ха.

# 184
Здравейте, момичета 😊 Хетерозигот съм по мтфр 677 и 1298, и хомозигот по ANXA5. Закъснява ми два дни и съм почти сигурна, че съм бременна(довечера ще правя тест). Имам назначени фраксипарин всеки ден и акард през ден. Въпроса ми е, кога трябва да е първия преглед при гинеколог? Цикълът ми е през 25 дни, така че съм много в началото. Знам, че е странно да пиша, преди да съм видяла теста, но искам да съм подготвена. Имам два миседа в 5та и 7ма седмица, никога не сме стигали до пулс и това ми е критична точка. Знам, че без усложнения отиваш след 10 дни след положителен тест, при нас с тромбофилията има ли разлика?

# 185
Здравейте, момичета 😊 Хетерозигот съм по мтфр 677 и 1298, и хомозигот по ANXA5. Закъснява ми два дни и съм почти сигурна, че съм бременна(довечера ще правя тест). Имам назначени фраксипарин всеки ден и акард през ден. Въпроса ми е, кога трябва да е първия преглед при гинеколог? Цикълът ми е през 25 дни, така че съм много в началото. Знам, че е странно да пиша, преди да съм видяла теста, но искам да съм подготвена. Имам два миседа в 5та и 7ма седмица, никога не сме стигали до пулс и това ми е критична точка. Знам, че без усложнения отиваш след 10 дни след положителен тест, при нас с тромбофилията има ли разлика?

Не всички домашни тестове са толкова чувствителни, а и най-добре сутрин с първа урина. Ако имате съмнения направете си кръвен, струва 18-20лв и показва количествено измерване, а не просто положителен/отрицателен резултат. Аз правих домашен предния ден и беше негативен, на следващия кръвен със стойност на ЧГХ 320. Повтаря се след 48ч, за да видите дали има удвояване на стойността. По принцип в между 48-72ч стандартно, добре е да ги направите в един и същи час и в една и съща лаборатория.
Ако на кръвен ви излезе стойност над 25 единици - може да започнете с предписаната ви терапия от АГ/ хематолог. За да видите плоден сак и дали е вътрематочна бременност, което е първото най-важно нещо трябва да имате стойност поне 1000 единици на ЧХГ и да посетите лекар с добра апаратура. Може да пресметнете ориентировъчно с удвояването по вашата стойност след колко време ще е това, 7-10дни би трябвало да е ок. След още седмица до 10 дни, нов преглед за пулс. Успех! 😊

# 186
Искам да попитам изследванията който се правят след започването на клексана плащат ли се и колко често се правят.

# 187
  • Sofia
Плащат се. Здравната каса нищо не покрива.
А колко често се пускат зависи от специалиста, който Ви следи. Едни ще предпишат изследване на 3 седмици, други веднъж на тримесечие.

# 188
На мен ми дадоха направление за хематолог и той да ми ги изпише. Доколкото разбрах само д-димера ще си го покрия.

# 189
  • Варна
Здравейте.
В 6гс. с хомозигот 4G/4G и предната бременност изкарах от 8гс на профилактично фракси 0,3.
Днес пуснат кръвни изследвания , според които Всичко е много добре и АГ този път ми каза да започнем с Натаспин . Въобще не го бях чулавала и леко се притесних всъщност какво е ?
Някоя от вас приемала ли го е и замества ли всъщност фраксито с тази мутация ?

# 190
  • Sofia
... този път ми каза да започнем с Натаспин . Въобще не го бях чулавала и леко се притесних всъщност какво е ?
Някоя от вас приемала ли го е и замества ли всъщност фраксито с тази мутация ?
Много сме го пили.
Не, не замества терапията с НМХ. Натаспинът е хранителна добавка на базата на екстракт от ферментирала соя.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 22:51 от Brin de muguet

# 191
НЗОК покрива изследванията на Д-димер, Аптт и Фибриноген.
Други - не.

Искам да попитам изследванията който се правят след започването на клексана плащат ли се и колко често се правят.

# 192
Здравейте, днес пусках изследвания.. понеже ми вдигнаха дозата на утрогестан от 2 на 6 таблетки дневно... се притесних малко.. нещо не ми допадат резултатите. Чакам Хематолога ми да се включи, но междувременно моля за вашето мнение. 9 седмица съм, с фактор 13 и на Клексан 0,4.

# 193
  • Sofia
Здравейте, днес пусках изследвания.. понеже ми вдигнаха дозата на утрогестан от 2 на 6 таблетки дневно... се притесних малко.. нещо не ми допадат резултатите. Чакам Хематолога ми да се включи, но междувременно моля за вашето мнение. 9 седмица съм, с фактор 13 и на Клексан 0,4.

Успокой се, нищо ти няма на Д-димера.
0,50 е горна граница за небременни.
За бременните са по-високи реф. граници и са различни за всяко тримесечие.
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Фактор 13 не е високорисков, така че не се притеснявай.

# 194

Успокой се, нищо ти няма на Д-димера.
0,50 е горна граница за небременни.
За бременните са по-високи реф. граници и са различни за всяко тримесечие.
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Фактор 13 не е високорисков, така че не се притеснявай.

Блогодаря, притеснявам се, защото знам че утрогестана наистина съсирва доста кръвта. С Хематолога обсъдихме да започна прием и на Аспирин Протект и след 7 дни пак на изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт