Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 482
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
Клексанът е разграфен, може да се слага част от инжекцията 0.4, за да се спази дозата от 0.3. За терапията през ден, аз пък разбрах, че лекарят ти е казал да редуваш един ден едното лекарство, втория другото. Дали правилно си го разбрала? И аз съм на мнение, че терапия през ден не се препоръчва.

# 211
Каза да слагам клексана през ден и няколко пъти му казах да не стане беля и той пак си знае неговото. А Тончев каза всеки ден....
Ще го поставям всяка вечер и ще следя куаголация

Клексанът е разграфен, може да се слага част от инжекцията 0.4, за да се спази дозата от 0.3. За терапията през ден, аз пък разбрах, че лекарят ти е казал да редуваш един ден едното лекарство, втория другото. Дали правилно си го разбрала? И аз съм на мнение, че терапия през ден не се препоръчва.
[/quote]

# 212
Здравейте.28гс съм.До към 15 гс бях на терапия с клексан,до 9гс и аспирин. В момента съм само на натаспин.
Имам 4G/4G PAI хомозигот и MTHFR мутации.
След серия кървенета,  със следящия ме ангиолог др Минкова решихме да спрем инжекциите и следя коагулация и кръвоток.
Всичко за момента е ок,при нужда ще включим инжекциите. Страхувам се дали този подход е ок,някоя от вас да е имала късна загуба поради липса на терапия с НМХ?

# 213
  • София
По принцип д-р Минкова е от тези, които не спират терапия дори и със зацапване, така че явно в твоя случай вярва, че това е правилното. При теб рискът е в двете посоки и е преценила, че другият е по-голям. Следенето на показателите е важно, аз бих пускала често, щом без терапия си в норма, по-добре карай така, докато закрепите положението.

Това си е консервативният метод, някои генетици също го препоръчват при ниско и средно рискови мутации. На колко време следиш?

# 214

По принцип д-р Минкова е от тези, които не спират терапия дори и със зацапване, така че явно в твоя случай вярва, че това е правилното. При теб рискът е в двете посоки и е преценила, че другият е по-голям. Следенето на показателите е важно, аз бих пускала често, щом без терапия си в норма, по-добре карай така, докато закрепите положението.

Това си е консервативният метод, някои генетици също го препоръчват при ниско и средно рискови мутации. На колко време следиш?

Следя на колкото ми каже Минкова, но в най-честия случай на 2 седмици. Аз подозирах, че изследванията ми ще се влошат и ще включим клексан, но за момента са в нормите за триместъра. Гледам да ходя често и при АГ също за да се хване ако нещо има изоставане. Доплер не ми правят на всеки преглед, но минимум 2 пъти в месеца гледам да правя и това.

# 215
Здравейте, понеже имах зацапване, а Аптт ми е понижен - Хематолога иска да включим аспирин ( за протокола вече нямам зацапване и тя ми е казала, че при зацапване спираме всичко). Та, искам преди да започна аспирин да направя Аспи тест. Как стоят нещата с него? Има ли някакви по специални изисквания?

# 216
Аспи тест не се ли прави при вече започнала терапия с аспирин, за да се провери как действа?

# 217
  • Sofia
Точно.
Аспи тестът показва дали дадена доза Аспирин или Акард ти е добра.
Аспи тест не се прави, ако не се приема АП или Акард

# 218
Точно.
Аспи теста показва дали дадена доза Аспирин или Акард ти е добра.
Аспи тест не се прави, ако не се приема АП или Акард

Не знаех, благодаря.. така ме е страх да го почна този аспирин. Мисля да пия на всеки три дни. Така или иначе действа с натрупване.

# 219
  • Варна
Здравейте.28гс съм.До към 15 гс бях на терапия с клексан,до 9гс и аспирин. В момента съм само на натаспин.
След серия кървенета,  със следящия ме ангиолог др Минкова решихме да спрем инжекциите и следя коагулация и кръвоток.
Всичко за момента е ок,при нужда ще включим инжекциите. Страхувам се дали този подход е ок,някоя от вас да е имала късна загуба поради липса на терапия с НМХ?

Заинтригувахте ме с този подход. Аз също съм с 4G/4G (само той) и съм в началото на Б и само на Натаспин след добри кръвни изследвания. Имам доста голямо доверие на АГ, но пък предната Б бях цялата на фракси и тогава не е ставало на въпрос въобще за друг вид лечение/профилактика, а сега започваме без фракси и се чудя дали е правилен подхода ?
Къде бихте ме насочили за Варна за консулт с хематолог ? Хем не искам да влизам в излишни филми и да оспорвам решението на АГ, но кой знае дали е правилно...

По принцип при така назначена терапия без НМХ на 2 седмици ли е ОК да се правят кръвни ?

# 220

Заинтригувахте ме с този подход. Аз също съм с 4G/4G (само той) и съм в началото на Б и само на Натаспин след добри кръвни изследвания. Имам доста голямо доверие на АГ, но пък предната Б бях цялата на фракси и тогава не е ставало на въпрос въобще за друг вид лечение/профилактика, а сега започваме без фракси и се чудя дали е правилен подхода ?
Къде бихте ме насочили за Варна за консулт с хематолог ? Хем не искам да влизам в излишни филми и да оспорвам решението на АГ, но кой знае дали е правилно...

По принцип при така назначена терапия без НМХ на 2 седмици ли е ОК да се правят кръвни ?

Д-р Стайкова в МЦ Света Анна. Посетих я миналата седмица за първи път и беше много мила, внимателна и обяснява добре. Прегледът струваше 70лв, гледа и по каса, но се чака доста повече за час. Запазих през супердок. Не препоръчвам д-р Константинова от Терапията. Тя също е мила, отдели доста време, но ми изписа много висока доза, която в последствие поне 5-6 доктори казаха, че е прекалена за мен. И това мнение го чух от поне няколко потребителки препатили също като мен с хематоми, зацапвания и тн.

# 221
Здравейте, дами!

Въпросът ми е към тези от вас, които са имали успешна бременност с мутация MTHFR C677T - кои витамини освен метилирани фолиева киселина и б12 пихте по време на бременността? Благодаря!

# 222
Здравейте, дами!

Въпросът ми е към тези от вас, които са имали успешна бременност с мутация MTHFR C677T - кои витамини освен метилирани фолиева киселина и б12 пихте по време на бременността? Благодаря!
https://apteka.framar.bg/30072608/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BE … 83%D0%BB%D0%B8-30
Витамини Имунолактон.

# 223
  • София
Тези витамини са неподходящи при мутация в MTHFR, защото съдържат синтетични форми на Б9 и Б12, които не се усвояват при мутации, а запушват рецепторите на клетките.

Аз пиех комбинирани витамини за бременни с метилирани форми на Б9 и Б12. Допълнително вит Д.

Здравейте, дами!

https://apteka.framar.bg/30072608/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BE … 83%D0%BB%D0%B8-30
Витамини Имунолактон.

# 224
Момичета, вчера си правих изследвания. Стойностите на фолиевата киселина ми се струват ниски. Вие как мислите? Хомоцистеина висок ли е? Писах в темата за Б12, защото не знам къде другаде, но не ми отговориха. Ако тук някоя знае, ще съм благодарна.

Иначе това са ми всички изследвания.

Това са ми мутациите.

Ще извинявате, че се повтарям, ама ако може някой да каже за фолиевата киселина и хомоцистеина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт