За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 842
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Велико Търново
Може ли снимка на такава огромна Ел тава, че и със чаша по средата? Чета вече няколко страници и не се сещам за какво идва реч, а и не си го представям. Благодаря

# 241
  • Sofia
Може ли снимка на такава огромна Ел тава, че и със чаша по средата? Чета вече няколко страници и не се сещам за какво идва реч, а и не си го представям. Благодаря
Има на предната странаца, Биляна е сложила линк.

# 242
Иначе в олх съм виждала обяви на обсъжданата съдинка. Признавам си, че си пазя долната част за печене на питка.

# 243
  • софия
Скрит текст:

# 244
Иначе в олх съм виждала обяви на обсъжданата съдинка. Признавам си, че си пазя долната част за печене на питка.
Тя и тази на майка ми само за такива цели се пази, електрическият капак е "прибран" някъде, не мисля че съм го виждала някога изобщо, камо ли вкаран в употреба. Откак се помня "Електрическата тенджера" беше просто името на тази съдина.
Чак след много време, в друг дом, видях такава включена и нещо приготвяха в такава. Май някаква яхния беше. И домакинята се кълнеше че в това ставала най-вкусна. Майката на приятелка ми е разказвала как навремето като студентка е правила кексове и незнамсикакво като нямала фурна в квартирата, на мен ми звучи като висш пилотаж и отгоре, но нея и други чудеса съм я виждала да сътвори в кухнята та може и вярно да е.

# 245
  • под тепетата
Mikkey, честита годишнина на блога ти! И рецептите, и снимките пълнят душата и окото ми! Е, и коремчето на любимия Heart
Ще си купя една тавичка от линка да си я нося на...Варна Heart Eyes

# 246
  • In transit
Mikkey, честита годишнина на блога ти! И рецептите, и снимките пълнят душата и окото ми! Е, и коремчето на любимия Heart
Ще си купя една тавичка от линка да си я нося на...Варна Heart Eyes
Благодаря ти! Heart Купи си тавичката, като дойдеш във Варна...имат физически магазин. Ако искаш ми пиши да ти обясня къде се намира. Hug

# 247
Натка, вероятно си го направила, но в същата форма пека кекс с рецепта от майка ми (разбирай от моето детство). Слагаха се 5 яйца, чаша и половина захар, 250 мл. лимонада, 1/3 ч.ч. олио, бакпулвер и около 3,5 ч.ч. брашно. Част от тестото оцветявах с какао и изсипвах върху бялото тесто, разбърквайки го. Става хубав, голям кекс.

П.П. Майка ми беше изчегъртала пластмасата от дръжките и го ползваше като форма за кекс във фурната. Аз си я имам още и понякога я ползвам.

# 248
Дара, тъкмо ще го почвам, изрових някаква рецепта дето е с много близки количества до твоите, даже съм ги отмерила вече.
Съвсем малко по-малки са - яйцата при мен са 4 големички и брашното е само 3 чаши но пък има и орехи. Останалото е същото, лимонада там и прочие.
Стискайте палци и да го опека като хората, че с на майка ми новата фурна не се и познаваме добре още...

# 249
  • Точно където трябва
Може ли подробна рецепта за тутманик? Месила съм разни теста/ за пица, локумки, соленки/, но тутманик не съм правила.

# 250
Може ли да се направи домашна лазаня без сос бешамел?
Не съм голям привърженик на пърженето на брашно.

# 251
да, аз правя със сирена и доматен сос.

# 252
  • In transit
Може ли подробна рецепта за тутманик? Месила съм разни теста/ за пица, локумки, соленки/, но тутманик не съм правила.

Ето ти две лесни рецепти, стъпка по стъпка: Усукана пита и  Обикновен тутманик

# 253
Търся рецепта за пухкав тутманик - половинът си пожела такава закуска, а моите рецепти са за едни сбити, дето не ме радват. Ако може без мая, или поне да е суха.
Благодаря !

п.с. видях тези от предния пост със сухата мая, та ако има и без мая някой ще е добре дошъл.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 14:57 от donatellla

# 254
страхотно тесто и резултат

https://privanya.blogspot.com/2022/01/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт