Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 126
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Много ми липсва някой хубав исторически сериал. Дори и филм такъв може. Нещо нищо няма напоследък наистина.
Последно гледах Сиси,който похвалих тук.
Много е хубав.
И Елисавета -за Елисавета Петровна,руски,също много приятен. Обаче за него знам само,че Юли са почнали снимките на втори сезон.
А сега като свалиха филми субс даже не знам ще ни огрее ли да го гледаме наесен.
Бриджъртън чак по Коледа.🙂
А на сериала за Сиси не знам ще има ли продължение.

Аз много обичам Тримата мускетари . Но трябва да си препрочета книгите(едни от най-любимите ми класики са),защото нищичко не помня и тогава да гледам сериали.
Гледала съм само този с Мила Йовович,който беше страшна фантасмагория.
С Чарли Шийн съм гледала,но много отдавна.

# 421
  • Галифрей
За мускетарите ти препоръчвам да гледаш руската версия ‘ Д’ артанян и тримата мускетари’ където е снимано в Украйна и самото студио е украинско. То е мини сериал от 1978. Най-добрата версия,по книгата е. Играта е топ. Песните са страхотни. Костюми,декори страхотен е! . Има го целият в ютуб с бг субтитри.

# 422
Днес гледах трейлъра на филма Наполеон. Излиза по кината през ноември. Досега Хоакин Финикс няма слаба роля и вярвам, че и тук ще изиграе ролята перфектно

# 423
Емили- красиво направен филм и красиво изигран.  Както очаквах сюжетната линия е фантазия на създателите, но няма как да не е. Самите сестри Бронте са мистика и гениална фантазия. Духът на Haworth и 18 век е пресъздаден много реалистично.
Това ми хареса. Съжалявам, че не го изгледах на кино.
https://www.emily.film/videos/

Това е единственият оцелял портрет с Емили, в центъра заедно със сестрите си, нарисуван е от брат им.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 10:28 от Digte

# 424
Емили- красиво направен филм и красиво изигран.  
Не ми хареса, едно такова монотонно. Общо взето нищо не се случи, освен ако това не е била целта, но на мен ми беше скучен за гледане, а и мисля че е можело да направят по-интересен филм с наличния материал.

Пробвах да гледам сериала Domina (за съпругата на император Август), но изглежда много аматьорско, с кофти актьорска игра, евтини костюми, дори все едно ги бяха шили от завеси, и безумен многословен диалог който просто не задържа вниманието, едно безкрайно безмислено плямпане за да се запълни времето.

# 425
  • Бургас
По BTV Action има премиера на пети сезон на The Last Kingdom. После смятам да гледам и филма. Жалко, че няма да има повече от сагата. От една старана е логично решение - смениха се няколко поколения и Утред вече е възрастен, но от друга - кой може да се насити на Александър Дреймон Heart Eyes

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 19:53 от Irene Adler

# 426
Не ми хареса, едно такова монотонно. Общо взето нищо не се случи, освен ако това не е била целта, но на мен ми беше скучен за гледане, а и мисля че е можело да направят по-интересен филм с наличния материал.

Пробвах да гледам сериала Domina (за съпругата на император Август), но изглежда много аматьорско, с кофти актьорска игра, евтини костюми, дори все едно ги бяха шили от завеси, и безумен многословен диалог който просто не задържа вниманието, едно безкрайно безмислено плямпане за да се запълни времето.

И аз нещо не го догледах Домина. Може би две-три серии премъчих. Не ми беше интересен,нещо нямаше интрига. Май точно това ми липсваше. Наситеност на събития, интрига,знам ли не можа да ме грабне и така и не го догледах.

Яд ме и за Позлатената епоха. Какво стана с този сериал,който има огромен потенциал и беше супер интересен? Явно втори сезон ще е мираж. Дали го снимат изобщо ?

# 427
  • Враца
Яд ме и за Позлатената епоха. Какво стана с този сериал,който има огромен потенциал и беше супер интересен? Явно втори сезон ще е мираж. Дали го снимат изобщо ?

Май мернах реклама за втория сезон. Скоро пускаха отново и първия. Дано да дойде скоро, и аз го гледах и ми хареса много!

# 428
“Позлатената епоха” 2 започва през Септември: https://www.tatler.com/article/the-gilded-age-is-to-return-for-a-second-season

# 429
Почнах го този за Последното царство, не знам как ми е убегнал досега, но е много приятен ешкън, без гадости, а и главният герой е хубавец 😁Прилича на Викингите, но е доста по-лек, по-простичък сценарии, лесно смилаем.

# 430
Супер,радвам се,че ще има най-накрая втори сезон. Дано има и превод,макар да се съмнявам,а и сигурно,че отнеме много време.
Беше много интересен.

# 431
  • Бургас
Почнах го този за Последното царство, не знам как ми е убегнал досега...

За мен това е най-подценения сериал. Ако беше започнал по някоя по-голяма платформа сигурно щеше да достигне истерията на Игра на тронове. Но уви.

...а и главният герой е хубавец...

Heart EyesHeart EyesHeart Eyes
Какво ще правя като го изгледам, не знам.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 00:06 от Irene Adler

# 432
  • София
Последното кралство го изгледах на един дъх преди няколко месеца, тъкмо ми залипсва и пуснаха филма 🥰 Много ми хареса, макар че формулата се повтаря всеки сезон.
След първите два сезона го купуват Нетфликс, не е до платформата.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 07:43 от Lana

# 433

И аз нещо не го догледах Домина. Може би две-три серии премъчих. Не ми беше интересен,нещо нямаше интрига. Май точно това ми липсваше. Наситеност на събития, интрига,знам ли не можа да ме грабне и така и не го догледах.

аз с мъка догледах един епизод от втория сезон на Домина. Слаба актьорска игра и на всяка втора дума съвременно псуване. Пълен потрес. Също и от към сценарии куца отвсякъде. Жалко, защото такава история има потенциал

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 18:36 от geri93p

# 434
  • Бургас
След първите два сезона го купуват Нетфликс, не е до платформата.

Въпреки, че ги купуват, не им увеличават бюджета като на някои свои продукции и не дават средства за реклама (за това не е и много известен).
За сравнение един епизод на ГоТ е $10 милиона. На Последното кралство толкова е бюджета за цял сезон. Т.е. по $1 милион на епизод. Цяла чудо е как как са снимали толкова бойни сцени.
Последния сезон на Stranger Things, който е на Нетфликс има бюджет $30 милиона на епизод.

Общи условия

Активация на акаунт