ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 47

• 48 636
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро  Flowers Herb Flowers Tulip Flowers Herb

# 241
Добро утро! Heart Eyes

Хубав ден на всички!

Няколко думи от Берг публикувани снощи.

Признавам, уморих се.
Уморява ме усещането, че не успявам да направя достатъчно.
Но надеждата никога не ме напуска.
Мога да кажа, че това е  и период на просветление за мен.
Имах си  своите разочарования...
Хора, които обичах, на които се възхищавах, които имат влияние заради големия брой последователи, които имат в социалните медии, 10 дни след земетресението се върнаха към нормалния си живот, сякаш нищо не е станало.
Хора, които ограничиха профила ми, за да не виждат моите съобщения.
Хора, които преди ме молеха да дам гласност на техните постове, сега се страхуваха да не би да поискам нещо от тях.
Да, уморих се от всичко това.
Уморих се внимателно да подбирам думите си, за да не се изтълкува нещо погрешно, защото медиите правят гръмки заглавия от всичко, което пиша.
Уморих се да си налагам автоцензура.
Да, всички ние трябва да се върнем към обичайните си грижи.
Всички имаме своите задължения.
Разбирам това.
Но в местата, пострадали от земетресението, ЖИВОТ НЯМА!
Днес получих съобщение от една учителка, което гласеше "Ходя по нужда в найлонови торбички. А съм бременна".
Уморих се от отчаянието и срама, които изпитвах докато й отговарях.
Уморих се от това, че не мога да обясня достатъчно ясно драмата, през която преминават тези хора.
Това е заглавието. УМОРИХ СЕ!

Какво да кажа...
Берг е на 40 години, но като всеки идеалист, отказва да приеме някои горчиви истини за човешката природа.
Но тя направи и продължава да прави изключително много. Heart

# 242
Цитат
УМОРИХ СЕ!
Kissing Heart

Милата! Kissing Heart
Подобни каузи изтощават физически и емоционално човек...
Нормално е, да е уморена.
Нормално е , да се разочарова.
Всеизвестно е, че след три дни всичко се забравя.
Обществото е разностранно, малко са ангелите като Берг Heart
Още първите дни трябваше да сложат химически тоалетни. Достатъчно зараза се разнася от труповете Disappointed Relieved
Известните и богатите все пак помогнаха много. А държава къде е .
Тия дни прочетох, че отстраняват актьор/ Мехмет Асланту/ от сериал, защото се е изказал негативно за държавната помощ за пострадалите.

Варна Heart за превода Flowers Hibiscus

# 243
Привет!

Цитат
[Уморих се от това, че не мога да обясня достатъчно ясно драмата, през която преминават тези хора.
Това е заглавието. УМОРИХ СЕ!/quote]

Всичко, което споделя Берги е така.
Тя не се отказва, но се чувства предадена и  уморена.
Ужасно е!

# 244
Привет! Даряването, отдаването на някаква кауза и продължителността, с която го правиш са доброволни актове. Не можеш да съдиш никого, че се е върнал към нормалния си живот. Всеки има различна психика , всеки си има семейство, работа, към която трябва да се завърне. Мисля, че хората в Турция - известни и неизвестни , направиха много повече от възможното. Кой колкото може, желае и издържа. Никой никого не е ограничил да спре. Оттук нататък трябва да е държавата. Мисля, че Берг има нужда от почивка.

# 245
Ако ние или нашите деца и семейства бяхме пострадали от земетресението, със сигурност щяхме да искаме да има повече хора като Берг, които няма да ни забравят и на 50-я ден след него.

Както се казва на турски, "огънят изгаря това, върху което падне", т.е болката е най-вече за тези, които са засегнати най-силно от някоя трагедия.
Другите забравят.

Това е огромна общонационална драма.
Най-голямата в съвременната история на Турция.
Не съм съгласна, че турците като общество направиха достатъчно за своите сънародници.
Да не говорим пък за известните личности.
Събраха някакви милиони, даже милиарди в турски лири.
Уж.
Защото хората в пострадалите от земетресението райони живеят като в каменната ера.
Или събраните пари не са толкова много, или са потънали някъде.
И известните личности, и обществото като цяло трябваше да упражняват постоянно натиск върху властта и големите благотворителни фондове, които прибраха парите.
Да се работи денонощно, докато бъде прибрана и последната палатка.
Или последната черга, защото има хора, които спят на черги, дюшеци и одеала на земята.
Срамно е да се чете с какви глупости се занимават медиите им.
Коя актриса се скарала с мъжа си, коя каква разголена рокля носила в не знам какъв си сериал, кои ходели на семейна терапия...

Слава Богу, има по-малки фондации и обикновени хора, които, връщайки се към нормалния живот, все пак не забравят, че за други животът е ад.

————

От Берг

“Моята най-голяма опора тези дни.”

HeartHeartHeart

Берг:

Само един ден преди земетресението бяхме направили много хубави снимки.
Може би някой ден ще ги споделя...

Берг

Имаме нужда от малко щастие...

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 14:28 от varna_2

# 246
Естествено, че там, където огънят падне - там, гори, но мисля, че специално това бедствие се преживя от милиони  и действително имаше помощи от невиждан мащаб. От десетки страни, не само от ТР. Лично аз участвах в събирането и товаренето на няколко микробуса със стоки от първа необходимост, дрехи, одеала.
Това няма какво да се коментира, но не можем да обвиняваме дадена известна личност, пред която сме се прекланяли, че на 20-я ден от земетресението се е върнала към обичайния си начин на живот и е престанала да извършва благотворителност. Да, би било чудесно да бъде така. Всички известни личности да продължат и не само те и след 20-тия и след 50-тия ден, но това го няма дори във филмите.
Как се извършва натиск и контрол на парите, които отиват?
И само в Турция ли е така? Отидете в Стражица. Десетки години след земетресението хората живееха по фургоните.
Отидете в наводнените карловски села. Хората получиха по 300 лева от държавата еднократно. Това беше.
Видяхте ли политици с ботуши и лопати в ръка да помагат в почистването?
Видяхте ли някой от известните ни личности, но накуп, както направиха в Турция с хиляди акции, публикации в социалните мрежи, участие в тв предавания? Аз не.
Винаги може повече. Само, че това е бедствие от голям мащаб...Има сериозни причини, които доведоха и до масовото срутване на сградите и така нат. да не повтарям фактите.
Но отново ще кажа - благотворителността е доброволен акт, а и много хора даряваха и действаха без да го  публикуват. Без да обвиняват някого, че е спрял да дава.
Безкрайно уважавам това, което Берг направи. Със сигурност е огромна работата, която свърши и ще продължава, предполагам. Това е нейно право, но не може да се сравняват хората, техните желания, потребности, възможности.
Не е лесно да се захванеш с някаква подобна кауза. Може би предварително трябва да си наясно, че накрая ще се умориш, ще се разочароваш...Колкото до контрола и къде потъват парите... Липса на контрол и потъване на пари има по всякакъв повод, във всяка държава, за съжаление. Не е въпросът за примиряване, но тук става въпрос за абсолютна безскрупулност и интереси. Свидетели сме на грозна и тъжна реалност.
Колкото до забравянето! Хората не са забравили. Няма и да забравят. Такива бедствия не се забравят. Те оставят у всеки отпечатък за цял живот. Страхуват се. Страхуваме се. Болката и загубата на потърпевшите са несравними. Но, колкото и тъжно да звучи - животът продължава. А може би не е тъжно. Заради децата ни. Заради всичко и всички. В противен случай - по-добре да не се раждаме.
Да, правилно е отбелязала Берг. Намираме утеха в най-близките си. В един момент осъзнаваме, че тяхното рамо е всичко за нас.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 16:55 от Mydream

# 247
От Берг

Утре камионът ни със събраните помощи заминава за Адъяман с логистичната подкрепа на Hepsi burada.
Благодаря ви!
Ще напиша имената на всички фирми, които ни помагаха.
Запомнете ги и винаги ги подкрепяйте!

Успешно завърши кампанията на Берг и фондацията, с която тя работи, за събиране на пари за сглобяема къща на едно много сладко момиченце на име Назлъ.
Парите вече са събрани.
Назлъ им е пратила видео с благодарност.

https://vk.com/berguzar_korel?w=wall-29037595_241134

Берг е написала в отговор:

Мъничката ми красавица!
Ти си надежда!
Ние ти благодарим!

Една жена е написала съобщение до Берг, че е готова да предостави една от стаите си на студент от пострадалите райони.
Тя живее в Истанбул.

Друга жена, учител по физика, е написала до Берг, че предлага безплатни онлайн уроци за ученици от пострадалите райони, готвещи се за изпитите в края на годината.

Има и неадекватни хора, както винаги.
И такива "помощи" получава екипът на Берг.
Вчера беше яхнала метлата, но няма да превeждам коментара й. Grinning
Това е Берг- емоционална, директна и целеустремена.

От Берг

Защо ви моля да подкрепяте "Има такъв свят"?
Ето защо!

"Има такъв свят" е фондацията, на която сътрудничи Берг.
С част от събраните дарения са подготвили ифтар за хора, пострадали от земетресението.
Ифтар е специална вечеря в свещения месец Рамазан.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 19:51 от varna_2

# 248
Варна, благодаря за новините и преводите Blue Heart

Mydream, липсваха ми коментарите ти Blue Heart

# 249
Честито Благовещение!

Пролет в Лондон! Flowers Cherry BlossomFlowers Cherry Blossom

# 250
Честито Благовещение!

Нека всеки да получи своята блага вест! Hands Pray

# 251
Честито Благовещение! Heart

# 252
От Берг

Детски креватчета, бебешки люлки, кенгура, стотици пакети с провизии,
кошници с продукти за закуска, канцеларски материали, играчки,
тоалетни принадлежности, 10 000 броя бельо, хиляди бутилки с вода...
Не знам какво да кажа.
Едва затворихме вратата на камиона.
Бъдете живи и здрави!
Никога няма да се откажем да работим солидарно, ръка за ръка.
Няма да забравим, няма да позволим и на другите да забравят!

.............

Днес камионът с дарения замина за Адъяман.

Видео

https://vk.com/berguzar_korel?w=wall-29037595_241257

И видео в какви условия живеят хората в Адъяман.

https://www.instagram.com/p/CqMO56OjFpV/

# 253
Благовещение - празник на надеждата и вярата в доброто!

Нека има благи вести, здраве, да кажем добра дума...
Да сте още по-щастливи, смирени и здрави.
Честито Благовещение!

От латинофенките Gift Heart

От руските момичета .......без превод Smirk

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 04:09 от HELEN60

# 254
Добро утро и хубава неделя! Heart Eyes

Мразя смяната на времето.
В Турция вече 5-6 години не местят стрелките и не е пропаднала страната.

Приятелката на Берг Пънар е била в магазин на Yves Rocher и е направила тази снимка с рекламно платно на Берг.
Написала е "Липсваш ми".

Мисля, че от началото на януари не са се връщали.
С изключение на участието на Халит в благотворителното тв предаване.
Ще видим дали ще се приберат в края на другата седмица, когато започва великденската ваканция на учениците.

Общи условия

Активация на акаунт