Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако имам проблем с радиаторния вентил?
Как мога да се справя, ако искам да остана само на централно отопление, но ми искат подпис на управител на сградата?
Как мога да намаля потреблението на вода за новите наематели?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако имам проблем с радиаторния вентил?
Ако имате проблем с радиаторния вентил, може да се наложи да го смените. Не е задължително това да се извършва от компанията, от която сте закупили радиатора. Всеки техник може да го направи, без да сваля пломбите. Преди смяна на вентила опитайте първо да завъртите термоглавата от други стаи и я поставете на мястото на проблемния. Освен това, като премахнете термоглавата, можете да проверите дали има някакви частици, които са запушили вентила.
-
Как мога да се справя, ако искам да остана само на централно отопление, но ми искат подпис на управител на сградата?
Ако искате да останете само на централно отопление и ви е необходим подпис от управителя на сградата, можете да затворите вентилите до нула и да останете само на централно отопление. Въпреки това, трябва да имате предвид, че квартирантите може да не искат да плащат сметки, ако не използват радиаторите си. В този случай може да се наложи да платите две сметки, като последните две няма да плащат, но при изравняване ще се види дали са надплатили или недоплатили.
-
Как мога да намаля потреблението на вода за новите наематели?
За да намалите потреблението на вода за новите наематели, можете да съберете подписи от трима съседи без управителя, като предоставите техните телефонни номера за потвърждение. Въпреки това, имайте предвид, че това може да е рисковано, тъй като новите наематели могат да оставят радиаторите пуснати и да не спазват споразумението за намаляване на потреблението на вода.
-
Как мога да разреша проблема с бавното загряване на водата?
-
Как мога да разреша проблеми с влизането в портала на Топлофикация София?