"Ако трябва да бъда много честна, все още ми е много трудно. Липсва ми нормалният живот, животът на студент. Да се разхождаш по улиците, да можеш да отидеш до магазина." Амалия е доволна, че по време на пътуването си е върнала малко от свободата си. "Прекарах си чудесно."
Принцеса Амалия се надява, че скоро нещо ще се промени в ситуацията около заплахите, пред които е изправена. "Ще бъда много честна и ще кажа, че все още ми е много трудно", каза тя на остров Сейнт Мартен в последния ден от посещението си в карибската част на кралството.
Амалия си мисли и се надява, че положението ѝ не е постоянно. "Липсва ми нормалният живот, животът на студент. Да се разхождаш по улиците, да можеш да отидеш до магазин." По време на пътуването с родителите си, крал Вилем-Александър и кралица Максима, принцесата се радваше, че е върнала част от свободата си. "Прекарах си чудесно", казва тя.
Миналата година беше обявено, че 19-годишната принцеса не може да живее в университетския си град Амстердам заради заплахи. Тя може да учи само в университет и все още живее с родителите си. Националната информационна служба, полицията и прокуратурата не коментират сигурността на Амалия.
Пътуването на принцесата на Оранж и нейните родители приключва след две седмици на разговори, запознанства и танци. Те посещават карибската част на Кралството, за да запознаят Амалия с островите и да я подготвят подобаващо за кралската власт, която я очаква.
"Ревнувам родителите си
Крал Вилем-Александър не се притеснява за сигурността на дъщеря си по време на посещението. "Аз самият не съм експерт по сигурността, така че ако трябва да се притеснявам, ще се притеснявам за нещо, в което нямам опит. Така че оставям това на всеки, който каже: можете да се разхождате там безопасно", каза той. "Когато се разхождам тук, изобщо не мисля за това."
Кралят също изрази гордостта си от Амалия. "Сияя от гордост, когато видя дъщеря си. По време на това посещение на шестте острова тя беше фантастична.
Запитана дали се е забавлявала, принцесата отговаря ясно. "Мога да ви уверя, че ми хареса изключително много и съм ви изключително благодарна", каза Амалия. Тя казва, че гледа ревниво на родителите си, които вече познават много хора в карибската част на кралството. "Ще ми трябват много посещения, преди да се разхождам толкова спокойно, колкото те тук", казва тя.
https://nos.nl/l/2463179
Южени е мениджър на художествената галерия Hauser & Wirth, предполагам, че за това е там.