Кралски работи и клюки - февруари 2023

• 66 680
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Изящни са Мери и Летисия и наистина имат страхотна стойка и двете.
Роклята на Летисия е изключително красива😍

# 466
Тази рокля не ми е много любима на Летисия, предният път е била по- добре.

# 467
Много е хубава роклята на Летисия, но разбирам, защо не на всеки би се харесала,  малко е особена.

# 468
  • Някъде там
Къде го видяхте това бельо ? 🤔
По светлата платка свършва там.
Същата по бледа към бяла част се вижда и в горната част на роклята.

# 469
Взирах се да видя краката на Летисия, обаче това не е бельо, а е част от роклята.

# 470
Къде го видяхте това бельо ? 🤔
По светлата платка свършва там.
Същата по бледа към бяла част се вижда и в горната част на роклята.

И аз не мога да видя бельо. Роклята е разкошна 😍

# 471
И на мен много ми харесва роклята на Летисия.

# 472
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
И аз към харесващите роклята на Лети. Много хубава, свежа, весела, страхотна рокличка.

# 473
  • Някъде там
Красива и закачлива е .

Единствено не я разбирам, защо причинява и това на болните си крака ?

# 474
Това нещо постоянно ли е според теб?
Може да е някаква временна травма. Друг път не съм забелязвала такъв оток.

От известно време ми прави впечатление, че и тя е започнала да носи с поне номер по-големи обувки. Ноу хау на американските актриси и Меган 😀
Очаквам и на другите да им уврят главите, че е по-добре да ти хлопат обувките, отколкото да ти смазват краката и деформират пръстите.

# 475
  • Някъде там
Птица, за деня на Испания беше стояла права 4 часа на приема и тогава споделила, че има сериозно заболяване на краката и много я болят. Пишеше обаче, че отказва да се подложи на операция.
Затова се чудя, защо поне не слага чорапогащник, когато тоалета позволява. Абсолютно винаги е боса.
Чакай да разровя, къде беше инфото за заболяването ѝ и ще го сложа пак.
Не едно, а две заболявания имала.
Скрит текст:
Сред анекдотите, оставени от последния парад на Испанския ден, се откроява признание на кралицата за нейното здраве. Доня Летисия каза на група журналисти, които отразяваха целувките в кралския дворец в Мадрид, че миналия юни й е била диагностицирана неврома на Мортън в левия й крак, състояние, което допълва хроничната метатарзалгия, от която страда от години.

Невромата на Мортън е удебеляване на тъканта около един от нервите на пръстите на краката. Както е описано от Mayo Clinic на нейния уебсайт, това може да причини остра пареща болка в топката на стъпалото, понякога изискваща операция.

Обувките с висок ток или тесни обувки са свързани с развитието на неврома на Мортън. Много хора изпитват облекчение да започнат да носят обувки с по-ниски токчета и по-широки пръсти, но Доня Летисия все още не се е отказала от високите си токчета. Всъщност тази сряда той се издигна до около десет сантиметра , за да присъства на събитията от 12 октомври.
Кралица Летисия страда и от неврома на Мортън в крака си. Какво е това заболяване?
Тази сряда доня Летисия обясни на група журналисти, че през юни е била диагностицирана с това досадно състояние.
ОТ PD

15 ОКТОМВРИ 2022 Г
Кралицата по време на една от публичните си изяви
Кралицата по време на една от публичните си изяви GTRES
РЕКЛАМА

Сред анекдотите, оставени от последния парад на Испанския ден, се откроява признание на кралицата за нейното здраве. Доня Летисия каза на група журналисти, които отразяваха целувките в кралския дворец в Мадрид, че миналия юни й е била диагностицирана неврома на Мортън в левия й крак, състояние, което допълва хроничната метатарзалгия, от която страда от години.

Невромата на Мортън е удебеляване на тъканта около един от нервите на пръстите на краката. Както е описано от Mayo Clinic на нейния уебсайт, това може да причини остра пареща болка в топката на стъпалото, понякога изискваща операция.

Обувките с висок ток или тесни обувки са свързани с развитието на неврома на Мортън. Много хора изпитват облекчение да започнат да носят обувки с по-ниски токчета и по-широки пръсти, но Доня Летисия все още не се е отказала от високите си токчета.
Наскоро се разбра също, че доня Летисия страда от хронична метатарзалгия на единия крак. Както беше публикувано миналия август от El País Semanal в доклад, изготвен от журналиста Хесус Родригес по случай 50-ия рожден ден на доня Летисия, кралицата страда от продължителна болка в единия крак в резултат на хронична метатарзалгия, възпаление на метатарзалната област, разположена на точка, върху която се поддържа повече тежест при ходене.
Кралица Летисия "мрази" обувките с висок ток по тази причина, но е принудена да скрие болката и разбира, че поради вида на облеклото, което се изисква от дневния й ред като кралица, тя не може без този тип обувки.
Метатарзалгията причинява болка в стъпалото, в метатарзалната област, която е тази на стъпалото зад пръстите.
Причината за появата му, както обяснява лабораторията Cinfa на уебсайта си, е дисбалансът в тежестта, която трябва да понесе всяка от метатарзалните кости, които отговарят за съчленяването на пръстите. Използването на токчета е една от основните причини за появата на метатарзалгия, въпреки че може да възникне и поради естественото износване на плантарната подложка, причинено от възрастта или остеопороза.
Заболяването, от което страда кралица Летисия, причинява преди всичко един симптом, остра, пронизваща или пареща болка в стъпалото, точно зад пръстите на краката.
Това е болка, която се влошава при изправяне, сгъване на краката или ходене, особено при петите. Усещането се подобрява с почивка.
Това е болка, която се влошава при изправяне, сгъване на краката или ходене, особено при петите. Усещането се подобрява с почивка.
Както Mayo Clinic обяснява на уебсайта си, тази болка е подобна на камък в обувката ви и също така генерира усещане за изтръпване или изтръпване в пръстите на краката.
Ако бъде оставена без внимание, метатарзалгията може да се разпространи и да причини болка в други части на стъпалото, в другия крак или дори в други части на тялото. Може да се случи болката да достигне до бедрото или лумбалната област поради накуцването, което се генерира поради болката в крака.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 07:54 от daviz

# 476
  • София
Жесток маникюр! Много е елегантна крон-принцесата.

Твърде закачлива е роклята на кралица Летисия, по-добре да я остави на принцесата или инфантата. Изглежда чудесно иначе. Напоследък повечето обувки са с такава лека платформа, не ми допадат, грубички ми стоят. Но пък може да са ѝ добре за болежките.

# 477
  • Майничка
Когато патъкът ти е голям, чорапогащникът може да е пречка, защото се плъзга повече, отколкото босият крак.

# 478
А платформата отдолу дава възможност за омекотяване под кокалчетата на пръстите и осигурява изолиране от дребните неравности, които най-много тормозят тази неврома на стъпалото Hands V "Убост цена няма!" казваше баба Wink

А за "нахилването" на някои принцели, а на други "усмивка":
Опитайте се да кажете  с широка усмивка "God dag!" (прибира я някак си) и "Hi!"... Да не казваме колко голямо значение има формата на устните в спокойно положение за вида на усмивката Simple Smile
Мери е симпатяга, но определено тези дълги букли не й отиват. Много повече ми харесваше с по-късата до раменете (може и пак на букли, за мен не са инфантилни) Simple Smile

# 479
Дългата коса на Мери и аз не харесвам. И въобще жени над определен брой години с дълги коси не одобрявам. Придават неугледен, неподдържан вид. Правилото, че с годините полата се удължава, а косата скъсява, не случайно е измислено! Откога го приказвам, ама не слушат тези принцеси и кралици, бе 😂

Роклята на Летисия е доста "гола" в раменете, не е за щерките.

Даяна и "гуд дей" и "хай" казваше на английски и с широка усмивка и пак... 🙂
Имат огледала, със сигурност имат и учители по реторика и поведение пред голяма публика, да репетират!

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 10:26 от птица

Общи условия

Активация на акаунт