Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 80 140
  • 2 329
  •   1
Отговори
# 225
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, може ли рецептичка за патладжанчетата?

сигурно може, но арабския ми не е толкова добър, че да попитам, а на английски не отбират.
патладжанчетата са малки, колкото палец, изглеждат пържени цели, после цепнати по дължина и запълнени с по една лъжица ситно нярязан домат, чушка и нещо зелено.
понякога лютят, значи търпят и люта чушка.
а аз правих карфиол. може би за него искаше да питаш?
карфиола на китки, слагам сол, омазвам с олио и слагам в дълбока тава - да ми е по-лесно разбъркването после.
на фурна, на макс (при мен е 500Ф) и има нещо като вентилатор.
не бъркам често и чакам връхчетата на карфиола да станат карамелени.

# 226
Кро написа за Бали и след минутка в мамата ми излезе реклама за екскурзия до Бали. Много бързо работят тези бисквитки ли са, що ли е! 😶
Шпионинът на Гугъл никога не спи 🙂!
Панди, подозирам ,че вече е алергично, ама не искам да си причиня отново летаргия с хаповете.
Трябва да приготвя подаръчета за децата в детската градина, 26 парчета! После пак в парцалника 😓...

# 227
Два дни четох книга- Замъкът на шапкаря. Отдавна не съм се чувствала толкова погълната и угнетена от произведение. Обикновено захвърлям всичко, което ми действа опустошително- книга, музика, филм, но сега бях прикована от лепкавата жестокост на едно болно его и не можех да се откъсна от шизофреничната действителност, която се описва.
Флор, ще дойда  обезателно на ъгъла в бара. И понеже съм ексцентрик, ще завържа на коневръза пред него неоново розов стийм моп с вграден автопилот, за да може по-късно да си ме прибере след воТкената оргия.
Харесвам думите ти, носят ми цвят и настроение. И успя да размърдаш заспалите ми сиви клетки и чак да ме споходи муза:
А снощи със Луната пихме воТка,
в студената небесна зала
дойде една звезда привидно кротка
и ме наметна без усмивка с шала.
И стана ми до смърт студено,
сред тези облаци враждебно сиви
за лятото заплаках безнадеждно
бленувах слънчеви лъчи игриви.
Затуй те моля, грабвай хвърчилата,
сложи си пурпурните ,слънчеви гердани
и донеси ми цвят, върни ми топлината
така ще заздравеят всички рани.
Ти можеш!

# 228
  • София
Голяма драма настана вкъщи с кандидат пуберката. Затвори се в стаята си, защото не иска да си напише домашните - нали беше болна и се събра бая материал, който трябва да навакса до понеделник. Явно очакваше да ме трогне, но като видя, че не тичам след нея ,реши да хлопа вратата, за да привлече внимание. Моето не успя , но дядо й веднага отиде да й се кара, с което още повече разпали огъня в нея. Всеки път му обяснявам, че тя търси внимание и когато не го получи, се успокоява. Доказано многократно! И той всеки път се пали и удължава процеса, дарявайки я с поисканото внимание. Трябва й време да се успокои, но не знам вече как да му го обясня. Притеснявам се, защото той много й се връзва, ядосва се и може да му прилошее.

# 229
  • тук и там
Мина , благодаря! Heart Всичко ми е наред. След 5 години пак.. Чакам ММ да ме вземе от клиниката.

# 230
  • София
Браво, Кайсийке!

# 231
Браво, Кайсия! Възнагради се с нещо за душата днес.

# 232
Кайсия,дано винаги,след тези през 5 години, резултатите са такива!
Скоро никой не си е казвал менюто 🙄.Хайде,давайте идеи за "крадене".Аз снощи сложих боб,май леко салатен беше 😂,да се свари до полуготовност.С идеята днес да го довърша в гювеч във фурната.Изчака ми се чакалото, докато стане.За това време щях още пет да сготвя в МК(мултикукъра) 😤.И като го споменах-Ули,какво стана с твоя помощник?Дано вече работи!И сестра ми иска такъв,същия 😂.А тя е от тези,които при направата на нова къща,не искат съдомиялна.А сушилня купи мъжа ѝ,но за тези 4-5 години,от както я има,я е ползвала броени пъти 😳.Тя,смятай,колко ѝ е допаднала идеята за МК 😂

# 233
Ама къде го вари боба,  Ренко?
Моят уред тъкмо днес се върна, ура. И по-скоро щяло да е, ама ММ забравил да отговори на един техен мейл, та му звъняха да му напомнят. Пофучах по тоя повод през седмицата Joy
Сега ще пускам пак водния тест
...

Ще пускам друг път, сменили са вътрящото се копче и сега св върти, ама не можеш да го натиснеш. Пфу, ядосах се.

# 234
Кое въртящо копче?За изпускането на парата ли 🤔
Как къде!? Докато си пиех виното,Ево почти го сготви.И трябваше само да му сложа сол,да се поразкашка и запече.А то, докато заври във фурната,минаха повече от 40 минути 🙄

# 235
Кайсика, браво, много се радвам!

Прахосмукачка - пусната.
Парцал - развъртян.
Пране - изпрано и разхвърляно по места.
Манджа - сготвена и дегустирана.
Снощи вечеряхме суджук с яйца, днес обядвахме бобец с кокаляци. За довечера съм нагласила ребра, чудя се дали да ги прекарам и тях през пота. За десерт мляко с ориз - мигна веднъж, една купичка изчезнала; мигна дваж, втора купичка изчезнала. На МУ ще му се дръпнат очите от тоз ориз. Един хляб трябва да пусна и приключвам за днес. Яде ми се тиква, но утре ще се занимавам с нея.
Сега си правя кафе, слагам слушалките и задям пред компа.

# 236
Кръглото, голямо, въртящо се копче отпред, с което избираш програмите. На дисплея което е.

ММ му побая, нещо вътре се било отчупило,  да видим ще тръгне ли сега. Покрай цялата работа поне ме убеди да си вземе микроскоп Simple Smile колко добра работа щял да му свърши сега Simple Smile щото аз се дърпам.

А аз накупих кокали бъльон да правя. Само да не тръгне и сега...

# 237
Браво,Кайсия,радвам се за добрите новини!
Панде,не е лесно май с пубер вкъщи,вече от много места го чувам...
13,картините ти са страхотни!

Имаше още нещо и някой да спомена,но забравих!

Ние сме в кюпа с болните.Така,де,не всички,а Малкото само. Confused
Моля се да не се влоши и да не вдига температура, за момента е кашлица и сополи.
Ама милото така се мъчи нощно време и на обедния сън,че сърцето ми се къса.
Изминалата нощ беше кошмарна.А не зная как да му помогна..
Дайте съвет как да облекча стичането на секрет докато спи?

# 238
По висока възглавница?При моят действа хубаво почистване само,като се буди първите нощи с маримера и олинт кидс/виброцил оправям положението.Изтърва ли го,кашля със седмици,понякога и повръща от храчките/сополите.Инхалатор ако ти е опция,ще втечни също.Аз до сега не съм ползвала за щастие,педиатъра какво каза/изписа?
Допълвам се,че видях че е малко детето.На моят десет месечен така му режех лук вечер до кошарата една глава,хубаво да се раздроби да пусне сок и летливи вещества и низита спрей.И сега е със сополи,почти седмица вече,но с това и витамин ц по 1-2 капки преди сън за сега не слизат за щастие и не кашля.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 14:36 от лещичка

# 239
  • София
Кайсийке, чудесна новина! Дано сега и при татко ти се подредят нещата по най-добрия възможен начин!

Аз пекох кебапчета за обяд на детето, че дроб сарма не обича. Залепих си пръста на решетката докато ги обръщах и сега и той е изпечен на ивици като кебапче, само е по-тънък. 😄

Да я похваля. Напред нали ви писах, че се цупеше в стаята си. Докато се цупи, изразходила малко енергия в ... чистене. Не можах да повярвам на очите си. 😆 Излезе от стаята си омиротворена и седна да пише домашни. Още мигам на парцали. 😄

Лейла, милият дребчо! Надигни възглавничката с нещо, подложено под нея, аз сгъвам тънко одеало и подлагам него. Ако не спи на възглавница, подложи нещо под горната част на матрачето.
Тук другарките хвалеха и нарязан лук, поставен до главата на детето. Аз не съм пробвала

Общи условия

Активация на акаунт