Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 79 797
  • 2 329
  •   1
Отговори
# 2 190
Ох... пак рязах лозе... неам сили да пиша... неам сили дори да си налея, а това хич не  е на добреее...
Свеки донесе кутийки - свински ребърца, пилешки бутчета със зеленчуци, пилешки крилца, панирани чушки, спанак с ориз...

# 2 191
Ние днес направихме цветно-лучена градинка Joy Оформихме кът за садене, почудихме се дали да насадим луковици или лук и накрая насадихме и двете. Като за бивши софиянци, толкоз.

# 2 192
Бърди, а така!
Виж като слушкаш какви гледки ти се откриват, какви вкусотийки хапваш, че и с нови неща се сдобиваш. Продължавай в същия дух. Grinning

Марулетка, не е Плевен, а там, където си сега. Беше споменала, та съм запоминла. Между другото, бая втори братовчеди баш в този град имам. Hug

ПП. На карнавала беше супер, особено в края- пих греяно вино и ядох вурстове. Но духаше ужасно пронизващ леден вятър. Мен единствено дългата до глезените пухенка ме спаси да не стана на шушулка, че предвидливо и ръкавици се сетих да си взема, даже шапка наденах.

# 2 193
Аз нищоправих! И не ми е съвестно, ама грам! Ядене съм осигурила останалото от ОИ, когато имам сили  и желание. Днес ми се спеше и лежеше - ми това свърших. Утре повече. Изучих се с годинките, млада съм била и много глупава, но е и друго,когато децата са малки.

# 2 194
  • Пловдив
ОпнАх се най-накрая 🥴 едва гледам, та май'ш полягвам. Само дет пуснах пералня, ама нищо...МУ веч похърква, синкото вечеря за втори път, ма тва щото фасула не се брои, хеле па след тренировка 🤪 та набива пържоли, армаган от кумицата. Кат не идва той, то те, сиреч пържолите идват при него Wink

Наспорт!

# 2 195
Пържоля, кебапчета, тиквички с кайма на фурна, салата... ай стига толкоз 🤪

Янче, ще е интересно да видим цени, мда. Всичко стана безбожна цена тук... егасимус 🧐

Наспорт, другарките!

# 2 196
  • Euskal Herria
Така, ще ги групирам храните. Ама понеже са доста снимките, всичко слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Не всичко успях да снимам, защото зареждаха щендерите и нямаше как. Но 5 кг универсално брашно е 3,30 евро. Прясно мляко - 2,2 л е 2,39 евро. Килограм кисело мляко (8х125 г)  е 1,39 евро. Килограм бяла захар е 1,35 евро.
Снимките са от две вериги, от които пазаруваме. Общо взето цените са близки. В едната някои неща са по-евтини, в другата  - други. Не са луксозни вериги, обикновени магазини са.
Само някои неща са. Прословутите краставици липсват Simple Smile. Тези, дето обичайно взимаме, в единият супер са готово пакетирани и претеглени, в другия трябва да си я претеглиш и етикираш. Всяка е в найлон опакована. Но обичайно са в рамките до евро, евро и нещо парчето, зависи от грамажа. Плодове и зеленчуци има всякакви, почти без оглед на сезона. Но няма продукт, който да не е поскъпнал. Някои не толкова, други почти двойно.
Зеленчуци:
Скрит текст:

Марулите са 2 в пакет

Плодове
Скрит текст:

4,95 е за мрежа 5 кг

Месо, олио, колбаси и др.
Скрит текст:

От витрините (не готово пакетирани)

12 яйца Л - 2,20 евро

Зехтинът вече е двойно по-скъп.

И оризът почти удвои цената си.

# 2 197
  • Наблизо
Яна,значи цените са съпоставими.Зехтинът е по-евтин,нормално..вие сте производител..Мен Германия ме шашка,винаги е било по-евтино до доста по-евтино от съседните й страни-заплатите са по-ниски обаче..а сега германци ги виждам да пазаруват в съседните страни и следят промоциите.

# 2 198
  • Euskal Herria
Ами, хич не е евтин. Беше 1,60 и нещо, после стана 2,20. Като почна войната изчезна и се яви с нова цена 4 евро. И това е най-обикновен, марка на веригата. Ама то сигурно щото е от украински производители суровината. После леко поспадна цената, сега пак се вдигна.
В едната верига магазини (тукашната, местната) непрекъснато има различни промоции - втора бройка от продукта на - 50%. Или втората бройка е на - 70%. Или 3х2 -  купуваш три на цената на два и пр.  Често обявяват различни намаления или дни без ДДС. И разни такива. Ако имаш клиентска карта, отстъпките си се трупат и ако решиш, можеш да използваш събраната сума при плащането.
Това, което ми е направило впечатление, е, че цените на плодовете и зеленчуците имат малки колебания през различните сезони. Миналата година примерно черешите се появиха с цена 8 евро, след това спаднаха на 5. И така си останаха. Но пък бананите целогодишно са почти с постоянна цена. Има разлика в цените в кварталните магазинчета и в суперите. В малките зарзаватчийници е по-евтино.

# 2 199
Яна, за зехтина снощи четох, че миналата година в Испания е била най-кофти годината за добив на маслини от 15г. насам, със спад в реколтата на 50%.

ММ ме събуди. Сега пак ще броя овцете до 5:30 и ще съм с глава-камбана в 6.

# 2 200
Добрютру!

Ако ще ви успокои, това, което видях е далеч по-евтино от България. Не съм разглеждала всичко, защото се ядосвам, но само за сравнение, тук 1.5л прясно мляко е 5.79.

Хайде лека и спорна  да е.

# 2 201
Добро утро!
Хубава нова седмица!
Изтъркаля се и този месец.Втори опит за кафе,успешен.Пуснах водата без да сложа цедката.Smiley

# 2 202
  • София
Добро утро.. Успешна 4 дневна работната седмица.

# 2 203
Добро утро!

Определено цените в Испания са по-ниски.  Олиото вече си закова цена над 3,50 лв за литър,  гледах брошура на една от веригите за тази седмица промоцията е литър за 3,49 лв. От същата брошура 10 яйца размер М- 4,49 лв с намаление, свински врат без кост за килограм- 8,50 намален от 14 лв.,  до миналата година по-скъп от 8 /9 лв. за килограм не е бил! А цената на хляба, въпреки намаленото ДДС е ….. Само агнешката плешка не знам колко върви тук, че Цветница е далече.

Миднайт, благодаря за ценната информация, много ме зарадва!

Тук през нощта / рано сутринта/ гърмя зловещо и поваля. Да си остане само с този дъжд днес, довечера да си вали колкото си иска!

Хубав сух ден!

# 2 204
  • София
Добро утро!

Спи ми се, а е време да будя детето . Малко лицемерно  ми е да вдигам нея, при положение, че аз самата мечтая да се върна в леглото. 😴

Благодаря за кафето!

И мен нощната буря ме смути. За щастие премина бързо.

Успешна седмица, общество!

Общи условия

Активация на акаунт