Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 79 800
  • 2 329
  •   1
Отговори
# 2 175
  • Пловдив
Привет-мривет! Simple Smile не ми остава време от хойкане. Пооправих сега, турнАх един фасулец, готов е и пак изчезваме...Така обичам, знаете Wink
Снощи до 1 у кумовете ние, ам то не мож се наприказваме 😀 Ма хубаво е!

Сиросче, дано пак успеете със срещите.

Хубав ви ден! Hug

# 2 176
Аз малко по така приемам празника. Още един повод, да се съберем. Така приемам и Коледа и Великден. Дядо много уважаваше този празник и имам много хубави спомени.

Аз също. Събирахме се у "бабини"- хубав обяд, приказки, ламкане/ хамкане на яйца и дъвкане на бяла халва, от която падаха пломби. Ако си бяхме в Бг, щяхме да отидем при баща ми днес, но софрата щеше да е от него- и баницата, и вареното пиле, само дето той щеше да го е напълнил и опекъл. Между другото, Марулетке, той около вашата околия се подвизава последните близо 20 години. Едните ми баба и дядо са от този край, а той преди N на брой години се завърна към корените си. Даже баш на Коледа домашните сноваха по вашия коледен базар, аз за съжаление не бях с тях, бях полегнала сериозно болна и си останах дОма.
ММ прави баницата сега, едното дете още спи. После ще ходим на карнавал в около час път от нас. Варя боб в момента, като се върнем ще го запека с наденица, туй ще е менюто днес.
Споделени и балансирани да сте. Grinning
Намасте.

# 2 177
Тили,тва къде?Плевен? Щото аз живея сега у северозападУ.
   Като бях малка на този ден си ходехме на село,при родителите на майка ми.Не знам що,и другите бяха живи.И баща ми винаги целуваше ръка на баба ми,неговата тъща.И искаше прошка.Но те имаха много много силна връзка,като майка му беше.И тези, на които нашите са кумове идваха у дома,със всичките му салтанати.Но други времена  бяха, друг дух , за Добро или зло.
  Сега ние си създаваме наши семейни традиции.Но на Великден винаги сме с моите родители и сестра ми.За нас това е големият семеен празник.
  За прошката - ММ никога не казва Извинявай!Ако не е прав,ще смутолявчи нещо ,но никога няма да ми се извини.Ако днес го направи,ще отнесе един тиган.
  Аз съм в поза полегнала е Тодора.Посше щяла съм да пия кафе със синчето,той работи.Сутринта пък,докато ходих до банкомат,срещнах щерката и семейство,та в парка и с тях пих кафе.Хахаха,все едно не живеем в една къща.  Майка ми това не го разбира.Ама те са отделно семейство.
  Чета ви ! Умната!

# 2 178
В Габрово на Сирни заговезни ходим в кръстниците,носим торта,халва и печено пиле!Само по нашия край е това ходене,но беше толкова хубаво!
Одуха ме вятъра ,заврях  от жега,ма то,мойто е от ЕГН-то!
Кара миа,драго ми ѝ да тЪ "видя"!🍀💖
Аре,отювам да лопам тенджери!
До скоро, Куклани!

# 2 179
Привет на всички. Работя, ама едва се дисциплинирам Simple Smile.

Простете ми и простени бъдете !
Радвам се за хубавите преживявания на всяка от вас. КОлко е хубаво, че обичаите са така цветни и различни !

Нещо ми домъчня за близките на небето и си запалих свещ на бюрото.
Една песен за душите ви пращам:
https://www.youtube.com/watch?v=gH7kLt5nh80&list=RDGMEMQ1dJ7wXfL … wV0xfSNbA&index=4

# 2 180
Ние па едно време при кръстницата ходихме по Великден, нА различни моабети...Весей, ела разлопай и у нас тенЖурите...
Щерката рече- семейна вечеря таз вечер...Рекох- прекрасно, казвай сега какви  ще ги готвИМ. И то ми са хили на вибрето и ми казва- ааааа, аз съм до 18.30 на работа, та ще си готвИШ 🤨 ДО,ре, рекох, поне дай идея какво. Първо ми вика питай брат ми. Ахъм, ама Килешов има мач ся...Е, добре де, тогава нещо  здравэсловно да е 😏Ядосах сА и заключих- бодвам ви по едно броколи в чиниЙте и твай...ама, ха. Най ми е тегаво да го измисля начЕ..оф.
Минито болно...нещо са разлопаа, миУту тръгна на канал да го качва..Ама сърцето ма боли ви казвам...

# 2 181
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пилешки бутове натюр и карфиол на фурна
купох киноа! тя два пъти по-скъпа от месото.

# 2 182
Спазих стриктно пожеланието на Тили и прекарахме един споделен и балансиран следобед Stuck Out Tongue Winking Eye

Тръгнахме с приятели нагоре към любимо място за кафе с гледка, но ни одуха вятъра и набързо се върнахме в градски условия
Скрит текст:
Направихме един тигел по центъра, да ни видят хората, изядохме по един чийзкейк, спонтанно се озовахме в ренковия район на пазар  и балансирах портфейла на МУ Joy

# 2 183
  • София
Прибрах се аз. Не ме духна вятъра.

Време да правя баница няма, но взех от замразените да пробваме. Дано става за ядене. Някой има ли опит с тях да ме светне за тънкости?

Пече се пиле в момента. Баща ми прояви самоинициатива за него, аз мислех да купя изпечено. Мирише ми на задимено откъм кухнята. Колебая се дали да отида да видя какво се случва , или да не ходя, че може да засегна гордостта му.

Уау, Бърди, гледката е един път!

Снабдих се с нов колан и долнище за пижама покрай отметнатите ангажименти. На щерката купих комплект за физическото, че ги израства с бесни темпове. ♥️ Всичко от разпродажба на последни бройки. Доволна съм!

# 2 184
  • Euskal Herria
Пандич, ако са от замразените на Белла, виж им указанието. Аз купувам от техните, доволна съм.
Скрит текст:
Снимах цените при нас вчера, когато пазарувахме, мога да пусна по-късно снимките, ако искате. И аз недоволствам, че е скъпо, защото знам какви бяха цените преди. Ама някои неща дори и в лева да ги пресмятам, пак идват по-евтини.

# 2 185
Янче,с нетърпение ще чакам 😏

# 2 186
  • София
Яни, от тях е. Аз тъкмо четох указанието и се чудя как така без да добавям мазнина. Мисля поне отгоре да сложа малко масло ...🤫 А не залепва ли за тарелката без мазнина?

# 2 187
  • Наблизо
Здравейте!
Простете ако нещо съм ви обидила..
Не сме много го празували този празник като дете,а и не обичах халвата.Беше толкова твърда,че не се ядеше.Сега обаче ми дайде нуга халва.Мога да изям каквото ми се даде.Не сме се събирали с роднини,защото нашите живееха далече и по това време ваканции нямаше..Каквото спретне мама,това.

Яна,постни.И аз трябва да снимам при нас как е,но всичко е поскъпнало.Обаче все е по-евтино от БГ.Баща ми ме беше помолил да купя масло и да нося.

От ватъра да се оплача,излязохме сутринта с детето,взехме колелото.Едно,че седя в парка 15 минути и искаше да се пирбира защото му замръзнаха ръцете,после едвам се прибрахме.Отидехме далече и 100 пъти съжалих.Накрая се и разрева,защото вятъра беше срещу нас и едвам го успокоих да яде.Мерих и температура,защото от напъването явно се беше стоплило доста челото.Слава богу няма.
Повече няма излизане,вятърът щеше да ме издуха от пътя!А аз съм тежкотоварна леля.

# 2 188
И по плевенския край се ходи при кръстници днес.
   Аз, обикаляйки сутринта да захранвам сметки през банкомати си намери подаръка за осми март. Той ММ хич не знаеше , че ще ми купи, ама една раничка така ме викаше от една витрина и не устоях. Прибрах се и му викам Много благодаря за подаръка! А той-колко пари дължа?
  Ем тъй де, като съм с внучката из парка след ясла и помъкна моята дамска чанта, нейната - от количката , топка, едно пиле с дълга дръжка, солети ........Айде сега памперс, мокри кърпи, вода, солети -всичко в раничката на баба. Утре ще я тествам.
       ММ дреме в спалнята, синковеца бачка срещу мен, аз пия чай и смятам какво да готвя за вечеря. Отивам да простирам, да затварям кокошките, да пуша една фаска навън .
   Аре, докогато! И умната! Днес се прескача и огън.

# 2 189
Тъкмо днес четох статия за инфлацията, най-висока е в Унгария, България е на 8-мо място. Най-висока е в Източна Европа, Испания беше с един от най-ниските скокове

Два пъти правих паланчинки днес. Сутрешните заминаха, сега втора доза, дано има за два дни за закуска поне.

Общи условия

Активация на акаунт