Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 79 802
  • 2 329
  •   1
Отговори
# 2 160
  • София
Егасиму и вятъра, егасиму и чудото. Терасите са пълни с пръст, листа, боклуци и изпочупени щипки. Язък, че МН ги ми вчера.

# 2 161
Дубрютру! При нас още не духа, ама Василковски рече 100 м / с , тва е много бе!
Моят петел ви пее, Веско Маринов съм си го кръстила.
 Баща ми вчера така ме подразни- днес било Прошка, да сме отидели до Плевен с питка, баница, варена кокошка .150 к м , щото така било по църковен календар. Много държи той на тия неща, ама айде, да беше лято да отидем. Абе нещо с възрастта му става на тоя човек.
    Пия кафе и чакам ММ да стане .
  Дано да не духа!

# 2 162
Добрютру!

Видях,  че Кротик е станала навреме и викам няма да ви будя, пък то петел някакъв, който до довечера може и на супа да е, се погрижил.

Вятърът наистина е много силен, пфу. Май няма да се излиза днес.

# 2 163
От както започна по-рано да се съмва,кукуригалника рано-рано се обажда.То хубаво,но и вечер ме посреща с "песен".Добре че спалните са ни от другата страна,и не се чува.А едните съседи бяха така предвидливи,да направят техния на супа,че вече не се търпеше.Сега остана кукумявката, която не признава ни ден,ни нощ.Кукумяу,кукумяу, кукумяу...Както си спиш,и зловещо те събужда.
И викате,вятър да очакваме 🙄.Пууу,тъкмо доста ще почивам другата седмица,а то дъждове, студове, ветрове...

# 2 164
  • София
Утро!

Вятърът се опитва да влезе вкъщи през балконската врата. Сега с баща ми я затиснахме с масата - масивна и тежка е, дано помогне. 😟

Сиросче, снощи набързо ви прочетох и си хванах книгата . Не съм видяла, че молиш за дружески ритник. Прости ми, моля! Бих се отзовала. Innocent

И в духа на днешния ден: простете, прощавам! ♥️

Малко ми е мъчно. Този празник традиционно в семейството го отбелязваме със събиране около баница и пиле, децата хамкат халва. Тази година така стана, че нищо не подготвих. И не мога да поправя пропуска, защото за днес други задачи се появиха и след малко излизам да ме отвее Вятърко.

Оставете петльовците намира, лоши жени такива! Те каква вина имат, че природата ги напъва от ранни зори?

Хубав ден ви желая! По-късно ще намина да ви нагледам.

# 2 165
При нас засега е тихо и спокойно, 18 градуса. Ако си остане така, следобяд може да скоча на кафе с гледка.

Баницата се пече, сутринта в полу-просъница още преди кафето слагах хляб - по някое време ще стане ясно какви съм ги сътворила и ще го бъде ли тоз хляб.

Петли нямаме около нас, но една съседка гледа 5-6 грамадни кучета в двора си. На моменти е нетърпимо.

Прощавайте, мили другарчета, ако съм ви засегнала къде волно, къде неволно. Простено да е и на вас Kissing Heart

# 2 166
  • sf
Пльос! Няма 11, а аз го усещам като следобяд, щот се опулих в 5. Два пъти излизах с кучето, два пъти закусвах и все е сутрин. 😆
Не ми е добре и ще си полегна.
Днешният т.нар. празник ми е адски лицемерен.

# 2 167
  • тук и там
Добро утро! Днес празник било. Добре,че сте вие,че хич не ги знам тези църковни празници.
Извадих едни замръзнали кори от фризера,ложиг ги да се размразят и  ще направя баница по случая. При нас едни птички пеят и чуруликат, направо на пролет . Имаме много птици, и е много хубаво през пролетта и лятото.Направила съм си алармата на телефона с птичи песни, една неделя ставам в 5 , мисля си че е алармата ме буди, то нашите птички ме събудили.
И като казвам ,че е пролетно при нас-имам предвид че грее слънце, небето е синьо и пеят птички, ама иначе е най-много  към 0 градуса, да не си помислите че е като в БГ.Та ще трябва да почакам и малко да се стопли, че да ми стане истински пролетно.
Дойде ми спирулината на капсули, ще я пробвам .Малкото лятото взе колелото на каката, каката взе моето и сЯ аз съм без колело. Ще ходим скоро  да си купувам, ма този път електрическо ще взема,че инаК няма да мога да качвам баирите .
Слънчево  , ама и топло   да ви е  другарки днес!

# 2 168
Да, наистина има доза лицемерие в искането на прошка, особено ако човек редовно обижда и наранява и смята, че всичко може да се “занули” с едно извинение веднъж в годината. Аз приемам нещата по малко по-различен начин. Хубаво е да можем да се извиняваме, защото не сме безгрешни, още по-хубаво е да можем да прощаваме. Често и двете са ми трудни Simple Smile

# 2 169
Хелоу, прекрасни, позитивни, лъчезарни, зареждащи вещички! Няма шанс да прочета над 1965 пропуснати мнения, но се надявам да сте добре! Аз се потопих като водолаз с неизправен шнорхел. И не, не съм открила линк за реално съществувание. Имах нужда да си отдъхна от виртуалната вселена от една страна, а от друга, писна ми от болести, бе! И какво да ви напиша- любимо общество, аз съм част от едно изключително романтично семейство, което в седмицата на любовта и дните след нея си менкаме един и същи вирус… Не знам кой поред ден имам огнена връзка със сополиви кърпички, а муцунката ми е трансформирана до неузнаваемост, сякаш съм инвестирала в нея много кубици силиконец… Толкоз за мен.
Днес било празник, разбрах го от социалките, щото разни прошкопросители пишат – ПРОСТИ ДА СА МИ ДНЕС ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ!  Ми, Душко, от мен да мине – прости да са ти не само днес, ами всеки ден! Ти по-добре си знаеш, щом смяташ, че не си заслужила нищо друго освен простаци за приятели! Аз нямам за какво да искам прошка от хора, с които имам бегла и често задочна връзка. А и те няма за какво да ми искат прошка освен заради спама. Но аз спам не прощавам! Точно като алкохола -и аз не прощавам.
Затова, помислете дали да си губите времето с извинения, вместо да го оползотворите в сътворяване на нови и забавни грешки и без това все за нещо непрекъснато ще ви натякват, а аз ви пожелавам един грешен уикенд и ви обичам.
Отивам да си пусна „Непростимо“ с Клинт Истууд.

# 2 170
Мда, при нас пак скова с минусови t през нощта. Гледаш го едно слънчице, цветя, зеленко и като си покажеш носа навън, ти потичат сълзи от студ. Laughing Поне така се върна ММ от разходката с куч. Имам чувството, че само тук имахме и пордължаваме да имаме зима. Laughing Ако чуете за някой, който на 7-8 градуса се пуска по къс ръкав и се припича на слънце, аз съм. Само да стане 7-8 градуса де. Вече разбирам тези, на които се подигравахме, че през април са на плажа по бански, докато ние се разхождаме по якенца. Ми то 17 градуса и слънце си е лято вече.

# 2 171
По случай "празника"
Скрит текст:
Начи, цела годин правих простотии, и днеска всичко ще ми простите. Нали било Прошка. И от утре почвам пак. Дано вие да помните кво да ми прощавате, че аз не помня. Не съм злопаметен, а все забравям да си записвам.
Тва днешния ден е голяма далавера. Нещо като рестарт. Квото и да правиш, ти се прощава. Само не моА рАзбера що днеска не изпразват затворите? Нали е Прошка? Прощаваме и пускаме. И най-големата присъда е една година.
А днеска измислих кво ще правя. Ще си ходя по улицата и ще псувам. И никой няма да ми се сърди. Ще ми прощават ората. Прошка е. Вълшебен ден.
Ама сутринта, като ме срещна една комшийка, щеше да стане фал. Тя ми кима и вика "Прости". А аз я питам "Кои това?". И тя се обиди. Аз какво съм виновен? М?
Айде стига съм писал, че ме мързи. И да не ви харесва, ще прощавате. Днеска е така.
От нета..

Простете ми, но този празник ще го празнувам по гръцки. Отивам на карнавал 🎉🥳

# 2 172
Карамелчик, уелкъм бак Kissing Heart

# 2 173
Ден 🙂
Както казва щерката- Лилито ги е пуснала днес/ветровете/ ... без надзор 🤭😂😂

Не разбирам този обичай. В едни отминали, по- простовати времена.. простовати откъм бит и отношения / наивни и неусложнени от ред съвременности/ да, сигурно е имало смисъл...В днешно време ми е неадекватен, обичаят, де.
Предстоят ми повече почивни дни.. зимъска сме тъй в Лидл по черноморието 😀 Надявам се на време за мацане.. И като го споменах - лека предпремиера на Улините котаци.. Идеята ми, Ули е, че ако решиш можеш да си направиш от една.. две картини. А може и така да си ги оставиш- свобода на избора. А истината е, че харесах тази идея и тези котаци.. един за наличното платно ми идваше малък субект 🥴 та мацнах два .. На вторият сладур остава да му домацам лапичките ☺ И после ще съхнааат..
Скрит текст:
Въореки на Лили ветровете, да имате хубав ден другарки!

Ооо, Карамелова, добра стига 🤗

# 2 174
Аз малко по така приемам празника. Още един повод, да се съберем. Така приемам и Коледа и Великден. Дядо много уважаваше този празник и имам много хубави спомени. Дядо отдавна го няма и празник няма. Като се омъжих, на този ден се събирахме с кумовете.  Кога у тях, кога у нас, а кумът винаги ми отмъкваше купата с ябълки. Традицията е такава за празника - в кум отиваш с купа ябълки. Днес празникът ми е по вайбър.  Роднините ми пращат картички с прошения и опрощения,  та ми вдигат кръвното. Close

Лел, Тринидаде! Браво! Heart Eyes

Карамел, Heart

Общи условия

Активация на акаунт