Нашите цветя - обща тема 19

• 39 740
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • на кой му пука, майна
Реа,виж първият пост в темата.
Там е описано.
Аз поливам всички цветя наред.

karzz, през какъв период се наторява с маята ? За мая на кубчета става въпрос, нали, или може и с такава на пакетчета ?

Имам въпрос за лилиум. ММ ми подари саксия с лилиум. Той окапа и остана на гола пръчка. Изчаках го да изсъхне хубаво и извадих луковиците, които бяха 4 супер мънички. Засадих ги в друга саксия и чакам да видя какво ще стане Laughing. Та...трябва ли да го торя и ако, да, кога ? Ако някой може да ми сподели опита си с това красиво цвете. Всяка информация за отглеждане, торене, цъфтеж...би ми била супер полезна. Yum

# 151
  • Бургас

karzz, през какъв период се наторява с маята ? За мая на кубчета става въпрос, нали, или може и с такава на пакетчета ?
Използвам кубче мая. С тази от пакетчета,не съм пробвала.
Торя на две седмици през лятото.

# 152
  • София
Знаете ли как да ги отгледам да са ниски? Не ми харесват като се издължат.
Има такива сортове нискостъблени.Ако имаш от друг вид или от бабин, трябва да се прищипват.Аз моите вече ги скъсих на около5-6 см.След като почнат да се разклоняват се пришипват когато имат 6-7 листа.Но бабините колкото и да ги прищипват пак се стремят към небесата,но пък са по-издръжливи и не са притенциозни.

# 153
Гледах в нета какво е това прищипване, но не ми стана ясно. Може ли да ми обясниш Натуся?

# 154
Редовно торя цветята било то външни или стайни с мая, а другия път със аспирин, хубаво е да се слава и по малко захар, може и с йод, редувам ги, но никога заедно.

# 155
  • София
Гледах в нета какво е това прищипване, но не ми стана ясно. Може ли да ми обясниш Натуся?
Ако са станали дълги пръчки трябва да се отрежата около 6-7 см от земята.Това ще стимурила страничния разтеж и на тези нови растежи трябва да се прекъсне растежна точка.
Ето нагледно как става.Даже не е необходимо да разбираж езика,само да гледаш.Ако ще работиш с ножица тя трябва да се обработи със спирт.
https://www.youtube.com/watch?v=-6OXAXzlaoY
https://www.youtube.com/watch?v=UnSikoaIESs

# 156
Здравейте. Възможно ли е от една луковица да изкарат 2 зюмбюла? Взех си зюмбюлче скоро,сега прецъфтя(ще отрежа стъблото),но до неговото стръкче с листа има друго стръкче листа ,дали от там няма да изкара нов ?

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 16:29 от Carrie br

# 157
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може.
може да е бебе и да си остане само на листа, може да е по-голямо и да цъфне, а може и от една луковица да изкара два цвята.

# 158
може.
може да е бебе и да си остане само на листа, може да е по-голямо и да цъфне, а може и от една луковица да изкара два цвята.

Благодаря. Ще изчакам и ще видя какво ще стане с него. Днес отрязах стръкчето до долу,това което прецъфтя. Другото си стои с няколко листа на сантиметър от основното.
Пп: това на преден план е второто

# 159
Честит празник,дами! 💐
Почерпих се с една роза от името на половинът. 😁 Пореден опит за лилава. Нова им била,на каталожната снимка беше синьо-лилава,на опаковката си е лилава,ще видим какво ще излезе. Ще я кисна във вода за 24 часа и после ще я насадя.

Раздвижете вратлетата,защото пак се бъгна снимката. 😁

# 160
Честит празник, момичета! Открих случайно темата ви и се записвам при вас. Красиво е, цветно е и сте мили и отзивчиви, комплименти Simple Smile Аз съм начинаещ цветар с много желание. Уча се на принципа проба - грешка. Имам много въпроси, но няма да ви занимавам от самото начало с всичко. Ще стартирам със следния въпрос - къде отглеждате хибискус - вътре или на балкона? Живея в южна България, тук е топло, за мен зима няма, а лятото е страхотна жега. Имам две тераси източна и западна. Мисля да го сложа на източната, пък ако му е много горещо, ще му мисля. В Гърция ги има навсякъде, но там е и влажно покрай морето...ММ ми го подари по случай празника. Днес го оставих навън и се разцъфтя, но привечер го прибрах вътре. Ето красотата

# 161
Питай, питай! Всичко което постигнах е с помощта на момичетата тук. Прекрасни са!
Хибискусите ми са навън, при мен е не просто слънчево и топло, а страшно слънчево и топло.

# 162
Ох, страх ме е да не измръзне през нощта. Иначе през деня е около 15-18 ° в най-топлото...Ти къде си, Магни? Иначе мисля, че трябва да го преместя в по-голяма саксия. До сега винаги съм купувала само готова смес от магазините. Достатъчно ли е? Дренаж да направя ли? Като се замисля, до сега съм правила само веднъж май в едно от сандъчетата...Иска ми се да правя нещата както трябва Simple Smile

# 163
В Хюстън имах няколко хибискуса на двора. В зависимост от зимата, ако има два дни стемператури около "0"С и умираха. Но пък чушка, издържаше на тези температури

# 164
За топлото отговорих, понеже прочетох “ при мен зима няма”.  Моят опит показва, че за всички саксийни е добре почвата да е отцедлива, дренажа е плюс. Аз редя камъчета на дъното на всички видове. За преместването може да изчакаш. Нищо няма да му стане за 2-3 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт