Нашите цветя - обща тема 19

• 39 863
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
А някой с опит в отглеждането на Гардения? Миналата година купих една, която беше отрупана с пъпки. Така и не цъфна, дори една не се отвори. Непрекъснато излизаха нови и малко след това окапваха Disappointed Местих я из целия апартамент докато установя къде ѝ е добре. Накрая остана в кухнята, близо до прозореца. Поливам я на няколко дни отгоре. Ако иска вода, листата ѝ клюмват, но това се случва много рядко, следя я. Преди около месец се активира отново, започна да пуска нови листа. Появи се и пъпка. Преместих я обаче в друга стая, на източен прозорец и до обед я грее слънце. Днес пъпката падна. Вече губя надежда за цъфтеж. Помагайте Hands Pray

# 406
Гарденията не е ли по-скоро градинско за по-мек климат, или в неотопляема зимна градина. Вътре май не съм виждала да се отглеждат.

# 407
Ми не знам, в магазина ми казаха, че мога да я гледам вътре. Тя и не расте, само листа пуска. Много ме е яд, не знам какво да я правя.

# 408
И аз имам една подарена от съседка гардения, навън на сянка  кара успешно до ноември, сега е ОК вътре, само когато се забавя с поливането, ѝ клюмват върховете, но бързо се оправя. Нови листа има, цвят- не.
Тази обаче е с бледозелени и нелъскави листа, предните, които съм имала, бяха с лъщящи тъмнозелени и ги уморявах за кратко време.

# 409
През зимата иска 10-15 градуса. Вероятно няма да цъфти ако зимува на топло, пропуска си зимния цикъл.
Много цветя са така. Уж е стайно, но зимата да е на хладно. В апартамент с парно е почти невъзможно да се осигурят условия за такива растения.
Също така на гарденията целогодишно и трябва много светлина, но да не я пържи силно директно слънце.

# 410
  • Пловдив
Ходих пак до К...разсада е много ню-ню на сакъзите и не взех. То докато порастнат горките и цъфнат ше стане септември Confused Взех от по-големите, не са алпийски, по 3,99лв и имаха доста пъпки.

# 411
  • Карлово
Да и се разраства.

# 412

Здравейте, някой може ли да ми каже как се казва това цвете?  Взех си семки миналата година от него, когато прецъфтя, за да засадя тази година, но така и не разбрах как се казва и не знам кога и как се сади.

# 413
  • София
Много е красиво, но за жалост не му знам името.

Аз днес минах през цветарския магазин до нас и си взех течен тор за балконски цъфтящи растения. Мисля да почерпя калиопетата и дипладенията с него при следващото поливане и да видим как ще се държат.

# 414
  • Deutschland/HE
Според чичко Гугъл е Градински космос.

# 415
Които си е изкарал цветята навън, сега ги завива. Хубаво, че съм запазила найлони.
Всичко е увито, дано издържи на вятъра. Розите ми, особенно катерачите бяха покрити с пъпки

# 416
Така ни излъга това време ...
Цветето се казва Космос , имали сме го на село обаче става много високо . Ооообаче тия дни мернах и нисък космос .
Продават семенца обаче обърнете внимание колко см става . Иначе не е лошо стават букетчета . Много е красиво и нежно .

# 417
Да, това е цветето Simple Smile
Благодаря!

# 418
Аз днес минах през цветарския магазин до нас и си взех течен тор за балконски цъфтящи растения. Мисля да почерпя калиопетата и дипладенията с него при следващото поливане и да видим как ще се държат.
Дипладенията от този сезон ли е? Иначе и аз торя вече всичко.
А снощи въпреки не особено добрия си опит, не издържах на един хибискус почти метър, с много пъпки. Дано го задържа за повече от едно лято.

# 419
  • София
Не, от миналото лято ми е. Сега е вътре до кухненската мивка непосредствено до прозорец и много се чудя да я изкарвам ли навън лятото защото очевично се чувства чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт