Нашите цветя - обща тема 19

• 40 672
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Реже се дипладенията. Като другите лиани. Аз ги окастрих здраво октомври, но не са прибирани. Даже лятото премахвах тънките клончета. Бяха полудели. Но не съм сигурна дали ще са толкова гъсти и кичести и тази година. Затова си купих нова. А ако не ми харесат как се развиват старите, ще взема още една. Много ги харесвам.

# 436
  • Мадрид / София
doniboni, това не са саксии. Имат друго име, на български ще да е като мини оранжерия.

# 437
Ето нагледно как се подготвя за зимата:
https://www.youtube.com/watch?v=NobEwwBEmuw&ab_channel=HuronRidgeGreenhouses
Режат безмилостно, явно така трябва
Ох, тази жена ги оряза по-жестоко и от мен. Аз изчаках да се поразредят листата. Сърце не би ми дало да разваля такава красота. Ами ще се въоръжим с търпение и ще видим дали ще прокарат отново.
Лаленце, диплите обичат много слънце. Ако не я изкараш, ще крета вътре.

# 438
  • София
Ето нагледно как се подготвя за зимата:
https://www.youtube.com/watch?v=NobEwwBEmuw&ab_channel=HuronRidgeGreenhouses
Режат безмилостно, явно така трябва
Ох, тази жена ги оряза по-жестоко и от мен. Аз изчаках да се поразредят листата. Сърце не би ми дало да разваля такава красота. Ами ще се въоръжим с търпение и ще видим дали ще прокарат отново.
Лаленце, диплите обичат много слънце. Ако не я изкараш, ще крета вътре.

Това е южен прозорец и грее през голяма част от деня.

# 439
Какви цветове на сакъзчета има в Кауфланд? При нас само червени видях днес и не взех.

# 440
  • на кой му пука, майна
doniboni, това не са саксии. Имат друго име, на български ще да е като мини оранжерия.

Ами търсих точно мини оранжерия, ама не ми излезе това. Като потърсих саксия с крака с капак ми излезе това. А иначе в лидъл се води "повдигната леха " Laughing

# 441
  • Deutschland/HE
На немски е точно висока леха (Hochbeet), има различни модели. В Германия са много популярни и моделите, които не са на крачета, но те са за открито, в двора.

# 442
  • на кой му пука, майна
Аз цветята ги засадих и изкарах много отдавна навън в тези саксии и вечер им слагам капака, а през деня са без. А в дни, като този, със супер вятър са незаменимо удобни Simple Smile Хич не се притеснявам вече, ще вали ли, ще духа ли...

Ето и нагледно едната ми саксийка, капака не съм снимала.

п.п Бях пуснала същата снимка няколко страници назад

# 443
  • Мадрид / София
На испански се казват mini invernadero. Което е точно мини оранжерия 🙈🤣

# 444

Това е южен прозорец и грее през голяма част от деня.
Не е същото, Лаленце. Дипладениите не са стайни цветя. В България се прибират заради ниските температури през зимата. Моите са целогодишно навън, защото при мен минималните не падат под 10+. От март, април е най-добре за тях да са навън. Юли и август на сенчица следобед. Но ако нямаш подходящо място може и вътре да си я оставиш. Ето така изглежда една от моите миналогодишни, въпреки че до преди месец беше без никакви листа, новите са по гъсти от твоята, която е запазила част от своите.

# 445
Тази повдигната саксия е добре ако имаш 2-3 цветя. Има като имаш много не става.

# 446
Само червени бяха сакъзчетата и при нас.

# 447
В жк Левски, точно след Home Max на булеварда има една борса за цветя. Миналата година купих от рам алпийските сакъзи и станаха божествени . Бяха на доста по- ниски цени от веригите и по- големи на размер. Но тази година нямам път на там. Споделям ако някой е на близо.

# 448
Лилиум, делят ме близо 200 км от голямото село. В дълбокия Прованс живея. При нас има само магазинчета за цветя. Няма борси, няма 5 лв Joy Дразни ме, че в повечето такива магазинчета работят някакви жени, които са само продавачи и не могат да отговорят на елементарни въпроси за отглеждане, специфики и т.н. Миналата година например ме излъгаха, че мога да гледам без проблем Кампанула на източна тераса. Ми тя изгоря Rage и т.н., да не ви занимавам. Рядко попадам на компетентни.

# 449
Уау, наистина жестоко окастри дипладенията! Моята никога не съм я рязала, дали ще е късно, ако го направя сега?
Оплаквах се преди време, че е въшлясала. Напръсках я с разтвор от вода и препарат за миене на съдове. За сега е добре. През зимата я държа пред вратата на жилището и поливам веднъж седмично, ще поизчакам още малко и ще я изнеса на балкона, при нас вчера имаше сняг.

Общи условия

Активация на акаунт