Нашите цветя - обща тема 19

• 39 761
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще ѝ дам още един шанс когато се върнем. Simple Smile

# 481
Аз имам вече поникнали, но когато станат големи тогава ще го пиша това начинание успешно.Нещо не се справям с толкова микроскопични семена
Калдъръмчета горките от февруари се мъчат и още нищо нямам 😟.
Да ви покажа и тагетесчета ми поне 🤭

# 482
Искрено ви завиждам за търпението да сеете семена. Веднъж насипах магданоз в саксийка и всеки ден ходих да гледам поникнали ли са 😂
Вербена и петунии от мен. Магазински, не мое производство 😊

# 483
Много са на гъсто всички, изчакай още седмица да станат 4-5 см тагетисите и разреждай през около 3 см.

# 484
MagniM, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 и аз съм така
Те минали само 2 дена аз се чудя що не излизат, ще поникнат ли, кога 😂 струва ми, че е минало много.
Другата седмица в Лидл ще има Дипладении, ако някой ги харесва сега е момента.
От тагетеса много ми загинаха 😕 цялата кутия беше пълна. Миналата година за първи път го сях и до последно го държах в тази кутия. Добре се чувстваше, сигурно и сега ще го оставя така, защото не ме бива в разсаждането на толкова малки растения.

# 485
Загинаха или не поникнаха?
Изчакай , ако искаш и повече да пораснат, но няма страшно ,те не са капризни на присаждане - лесно се хващат и след това са по- разкошни когато имат място за развитие .

# 486
  • София
Запланувала съм от Лидл другата седмица да купя Дипладения. Само дано да има цвета, който търся.
Чудя се за цитрусовите в Лидл, пак от понеделник. Ще ги видя на място и ще преценя.

# 487
  • Велико Търново
Помощ! Получих това по куриер, явно съм го поръчала, но не помня кога Simple Smile
Би трябвало да е лимон, поне такива гледах онлайн, обаче идея нямам как и къде да го гледам.
Моля за съдействие!

# 488
Лятото навън, зимата вътре. Средиземноморско растение, иска топло и слънчево местенце.

# 489

skk007, хората ще гледат лимона, аз се загледах в суббуфера. Мъжа ти как се съгласи да го бутне в края се чудя? Да ти пратя ММ на обучение, че заради неговия кютюк се наложи да модифицирам мечтания шкаф

# 490
  • Велико Търново
Phloxx, как да поливам? Тор?
Титина, развесели ме Simple Smile всичко е измерил, уж, с някакви микрлфончета и не бива да се мести и със см.

# 491
Skk, преди доста години имах лимон и мандарина захванати от семки, обичат слънце и влага, и песъчлива почва.
https://www.bgfermer.bg/Article/6839286, за да ражда плодове трябва да се хашладиса с калем.

# 492
  • София
skk007, от няколко месеца имам две малки цитрусови растения. Все още не са станали дръвчета. Много по-малки са от твоя лимон. Едната саксия е лимон, а другата портокал. Цяла зима бяха на остъклен балкон, изложение юг-изток. Оцеляха! Листенца не е паднало от тях, даже малко пораснаха. Не ги поливам често. Може би лятото по - често ще ги поливам. Още не съм  ги пресаждала. Все още са в пръстта и саксиите от магазина.  В много добро състояние са, вчера ги гледах. Досега не съм полагала специални грижи за тях.

# 493
  • Бургас
Предлагам поста на Алиса от страница 31 да се добави в първи пост ! За торенето с бананов кора.

# 494
Ох, и аз искам лимонче, но съм чувала, че са капризни 😕. Кога почват да плододават? Размечтах се как си бера плодчета от моето лимонче🤣.

Тагетеса поникна, но започна яко сечене и много ми загинаха. Това, което ви показах остана, но аз и много не се грижих за тях и си правих експерименти.

Общи условия

Активация на акаунт