Нашите цветя - обща тема 19

• 39 743
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За тези, които изнесохте цветята навън.
Днес в гугъл ми излезе информация за лошо време през април, ниски температури, слани.
И аз много харесвам Euphorbia milli /Исусовия венец /.

# 511
Аз само не разбирам как тази красота в един момент се превръща в трънливи клони и никакви цветчета.
Не е спрял да цъфти от септември

Флокс, монстерата е огромна, дива и страшно екзотично стои до другите ми саксии. Утре като организирам по-добре всички, ще я снимам. Добри, къде си да помагаш? Софт ужасно ми липсва с нейната информация за местната флора.

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
какво да помагам, магни?
монстерата ми харесва много.
ако не искаш да ти е някъде вътре целогодишно, потърси ѝ шарена сянка. ако нямаш - пулверизирай и овлажнявай честичко и може и да стане.
показвала съм ви монстера с три цвята, в трите фази на цъфтежа.
Simple Smile извънземни са.

# 513
Знаех си, че знаеш ❤
Нямам място вътре, снимката не показва колко е голяма, не питайте как я домъкнах и качих до покрива. Там ще е. Сянка няма защото стърчи над стените, а изложението е запад и от обяд до залез е ад. А вятър като има не позволява чадър да опъвам, нищо че имам два. Мисля да опитам с нещо подобно.

# 514
anelka87, стрелиция се казва. Много красиво, не съм имала никога обаче и нямам идея как се гледа.

Pippi, за съжаление, не е в България! Sad

Интересно ми е  в понеделник аз дали ще се държа "мъжки" в Лидл?!

Споделяла съм и друг път, тук жилището ни е малко и не мога да си позволя много китки. Давам си сметка, че ако имахме повече площ, нямаше въобще да се замислям и щях да купувам на поразия. Добре поне, че голяма тераса имаме, лятото се развихрям, но само с едногодишни.
Пожелавам ти успех в Лидл!

# 515
И аз си купих Исусов венец- и бял, и червен. Че ги и пресадих. Сега са под найлона, надявам се да оцелеят.
Показвала ли съм ви новината си. Близо 20 годишна и, гледаме я от бебе и е много издръжлива.
Само котката и яде листата.

# 516
Имах исусов венец, беше част от една лятна аранжировка в голяма саксия на терасата. Беше ми жал да го изхвърля и го подарих на приятели, още си го гледат. Много обичах да гледам цветчетата му, много интересно подредени.

# 517
Благодаря ви момичета, махам го от водата, дано се оправи Simple Smile
Наистина не знаех, че е сукулент, а уж доста цветя гледам и съм чела за тях Simple Smile

# 518
  • София
Titina, страхотна Нолина!

# 519
  • Велико Търново
Аз пак да се върна на моя лимон. От горе ли да го полея или в чинията? Да му пръскам ли листата?
Да го оставя ли на юг, вътре в хола или да го местя другаде?

# 520
Скк, засега можеш да държиш лимона на южния прозорец,но през лятото му осигури шарена сянка.
Поливай отгоре,докато потече и в чинията.когато горния слой засъхне поливаш пак.
Честото пулверизиране с  вода на листата е задължително, защото обича висока въздушна влажност.
Купи си тор за цитруси и действай по указанието на опаковката.
Успех!

# 521
  • Велико Търново
Благодаря!!!

# 522
Момичета, по две от кактусчетата ми има нещо като въшки . Първо беше само по единия и сега са се разнесли и по съседния и ме е страх да не тръгнат по всички. Какво да правя?

# 523
  • София
Здравейте. Намерих темата, за да се оплача и да потърся съвет. Някакви вредители са ми превзели цветята (мушката и сакъзчета).
Интересното е, че на работа от четири саксии, две напълно увехнаха и изгниха, две спасих едва едва, но когато изсипах пръстта от загиналите видях в почвата гигантски бели гъсеници. Смених почвата на всички.

Сега разрових една саксия от домашните и имаше същите гадории само че по малки. С тази разлика, че цветята у нас са живи, даже ги изнесох на терасата тия дни.  

Тези са от едно сандъче. Като се сетя, че имам осем... Иде ми да ги спася без да им сменям почвата. И да помоля ако знаете да ми кажете какво е това? Как се е стигнало до появата му и как да го избегна за вбъдеще?
Скрит текст:

# 524
  • София
Събрах милион семена от тях миналата година, досега не ми се е получавало от семена, но ще пробвам пак. Не знам къде ще ги садя ако поникнат, те стават огромни Grinning
Имам мил спомен от детството си за това цвете.Баба ми имаше много в градината.И като излезнем вечер на дернека много миришеха.Не си спомням да ги е засявала специално.Каквото падне есента ,излиза на пролет.
Може би на семената им трябва стратификация и затова не никнат?

Lilium Simple Smile,приличат ми на памуклийки.Изолирай засегнатите кактуси и ги напръскай с инсектицид.

Elena_of_Avalor,  май са някакви ларви,но от какви буболечки не знам.

Общи условия

Активация на акаунт