Нашите цветя - обща тема 19

• 39 122
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Добре, имаш ли предпочитания за цветове?

# 646
  • Пловдив
Добре, имаш ли предпочитания за цветове?
не, каквито има...ще ти пиша на ЛС.

# 647
На саксия/сандъче 38 см. две или три мога да бодна от тези

# 648
Сега ходих да гледам тези от Флората ги няма никакви в градината. Иначе моите са вече като храсти, да се стопли само да цъфнат.

Засега само  розови цветове

И цветето заради което може други да не показвам

# 649
J_M_M, аз от теб се зарибих за кученцата миналата година! И си купих няколко цвята Simple Smile!

# 650
Аз пък силно поисках теменужки. Нат е винова! Едно коренче колкото да ми мине мерака 😊

# 651
Много красиви са кученцата, не съм виждала в такива цветове.
Преди две години между плочките на тротоара беше израстнало и цъфнало едно хилаво стръкче, извадих го и го насадих в градината до една мини елха да го пази, че баш кучетата нямат прошка. Вече е здрав жилав храст и цъфти обилно.
Имах и теменужка,  израстнала между две циментови плочи , която се скъса да цъфти цяло лято.
А това ситното лилавото много хубаво играе ролята на райграс, като прецъфти, стои като зелено килимче. Зад него има едро мечо грозде и като любителка на синьото безотказно ми оправят настроението.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 22:02 от Mateah

# 652
Това ситното май е флокс. Много го харесвам,и моят започна да цъфти.
Мушкатото на Нат от втората снимка еее уникално! 😍 Ако идвам в Бургас това лято ще си прося една чепка. 🥰
Кученца стават от семена,аз си сях и после ги пренесох в градината. Само дето цветовете са на късмет,но иначе опитайте от семена,не са капризни.
Аз си купих семена колеус-копривки микс. Вече са по няколко мм бебета. 😍 Да видим дали ще се получи нещо.
Нямам нови снимки,вашите много ми харесаха! ❤
Вчера изнесох мушките. Останаха кактусите,но сега дават доста дъждовни дни и ще видя кога ще е.

# 653
Преди дни подминах публикацията на любимия ми разсадник за кученца. Сега ме карате да съжалявам. 🙄

# 654
  • на чист въздух
Това ситното май е флокс. Много го харесвам,и моят започна да цъфти.
Мушкатото на Нат от втората снимка еее уникално! 😍 Ако идвам в Бургас това лято ще си прося една чепка. 🥰
Кученца стават от семена,аз си сях и после ги пренесох в градината. Само дето цветовете са на късмет,но иначе опитайте от семена,не са капризни.
Аз си купих семена колеус-копривки микс. Вече са по няколко мм бебета. 😍 Да видим дали ще се получи нещо.
Вчера изнесох мушките. Останаха кактусите,но сега дават доста дъждовни дни и ще видя кога ще е.
Миналата година и аз си взех семена но кулеус. Станаха много хубави растения с различни разцветки, но зимата загубих повечето. Сега съм ги начупила и чакам да пуснат коренчета

# 655
Да, флокс беше името, имах и цикламен, но се затри.
Миналото лято бяхме на гости и жената от семена беше отгледала тази красота, лупина май се казва:

# 656
Охх и лупина искам,но място нямам вече. 😂 Така де,имам,но трябва много да се копае и чисти бурен. 😭😓
Копривките не издържат на студено. Ако станат моите,ще внасям някъде на топло и тях. 😅

# 657
  • Карлово

И аз направих разсад на копривки, но много се издължиха и не знам дали изобщо ще станат големи. Искам да направя композиции по ваш модел, само да стане материала.

Имах скоро празник и получих някои нови цветя:

Това мини беше с много изгнили корени, дано го отгледам.

Добре се вписва при другите ми орхидеи.

Този лилиум

Кала в саксия

Преди години пресадих една в градината и на другата година я нямаше.

и това кралско мушкато, много исках точно такава окраска

Весели празници!

# 658
Момичета, помагайте! Имам разкошен рододендрон, но нещо му яде корена… сменях почвата два пъти, но не помогна.. някой има ли опит да ме посъветва да някакъв препарат ли или не знам  Sad
Снимката е от миналата година

# 659
  • Бургас
Натти,благодаря ти за предложението! Дано успеем да се видим!

Разкошен лилиум и жълта кала!

Общи условия

Активация на акаунт