Нашите цветя - обща тема 19

• 39 205
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Затова, когато много искам да имам нещо от Лидл, включително и цветя, отивам с отварянето на магазина в деня на пускане на търсените стоки. Отида ли друг ден или след работа, много малък е шанса да намеря това, което търся и губя време са обикалям по другите филиали, което ме изнервя.

# 571

Честит празник момичета - бъдете здрави с много цветя в домовете и душите си.
Да са  цветни мечтите ви💐

# 572
Дипладения купих още в понеделник от магазина на Алабин. Имаше десетина бройки, но освен мен още две жени купиха по същото време. Явно интересът е бил голям. Аз миналата година уморих една лидълска, но много ми харесват и не се отказвам.

# 573
Честит празник, момичета! Да ви растат здрави и красиви цветя, храсти и бодливи! Стайни, балконски и градински!
Аз си взех още една  кошничка с петунии, вербена и калибрахое. Аранжирани са прекрасно само да поливам, торя и да им се радвам.

Мисля че са ми достатъчно, вероятно тази година ще пропусна мушкатата. Имам много цъфтящи.

Тепърва ще се развиват олеандри, бугенвилии, франджипанита, орловите нокти и стефанотиса.

Един е особено нетърпелив. Вкоренен резник от миналото лято, за първи път ще цъфти.

На дипладениите и аз не устоявам. Веднъж набрали сила, нямат спирачка.

# 574
  • София
Честита Цветница! Цветни да сте, с много красиви цветя!

# 575
Честит празник на всички Цветя!

# 576
Моля,моля ви помощ,незнам как се  казва  този бодливко,.......какво  да правя....................
Ох,май обърках темите...,ама знам, че  и тук ще намеря  съвет за, което  предварително  благодаря....

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 15:55 от Пепи 02

# 577
А какъв е проблемът? Ако само го пресаждаш, слагаш в нов субстрат, на същата дълбочина както е бил, и толкова. Не поливай в началото, изобщо не е трябвало да го мокриш...най-добре го остави да изсъхне до утре и тогава сади.

# 578
А какъв е проблемът? Ако само го пресаждаш, слагаш в нов субстрат, на същата дълбочина както е бил, и толкова. Не поливай в началото, изобщо не е трябвало да го мокриш...най-добре го остави да изсъхне до утре и тогава сади.
....благодаря, ама от едната  страна.....  е така  и незнам  дали е  гниене  или изпечено  от слънцето.....(с голямо  високомерие  ми го даде  шефката)....

# 579
Може да е гниене наистина, бих го оставила няколко дни да засъхне. Не знам дали и как се лекуват боледуващи кактуси. Ако е загнило, ще е по-меко. Ако е твърдо, може да е просто участък, който е лежал в субстрата. Но може и да е някоя гъбичка.

# 580
  • Мадрид / София
Вземи остър нож, дезинфекцирай го и отрежи над това място до здраво. Остави го 2 дни да засъхне отреза и го посади отново слагайки го в субстрат за кактуси, на топличко и светло, но не пряко слънце. След около месец би трябвало да пусне нови корени и да тръгне пак, стига да не е останало нещо от загнилото.

# 581
  • На морето!

Честит празник! Това лале не помня кога съм го мушнала в двора, но ме изненада приятно днес.

# 582

Честит празник! Прекрасни цветя и ценни съвети споделяте.💕

# 583
  • София
В Била има много хубави Олеандри / цвета хе се зна какъв е 7 за 9.99лв.

# 584
Знаете ли от къде в София мога да си купя бугенвилия в момемнта?

Общи условия

Активация на акаунт