Нашите цветя - обща тема 19

• 39 226
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Сукулент е, не прекалявай с поливането. Моите зимуват навън, изобщо не поливам зимата. Ако може да не я вали директно дъжд и сняг. Иначе нищо специално не правя, моите сега напъпват.

# 556
Сукулент е, не прекалявай с поливането. Моите зимуват навън, изобщо не поливам зимата. Ако може да не я вали директно дъжд и сняг. Иначе нищо специално не правя, моите сега напъпват.

Благодаря ще внимавам. Ще е поставена от вътре на  терасата така, че няма да има дъжд по нея.

Имам една засята бегония от луковица засадена на 9 март. За сега няма нищо поникнало. То е и студено, но колко да я чакам да покаже дали е жива или не?

# 557
  • София/Варна
Бегониите се събуждат сложени в пясък и малко пръст, само долната част зарита. Като тръгнат се местят в почва, малко по-зарита , но пак да се вижда грудката, която не се пълни с вода, защото гние.

# 558
За жалост нищо подобно по бележките на грудките не пише Sad вече са в земята. Ще видим дали ще стане нещо от тях.

Въпрос някой ползва ли препаратите на Флортис https://www.store.bg/garden/c/p-l/m-4223/flortis.html интересува ме този три в едно срещ у буболечки и мана. Да се запася преди да почнат

# 559
  • София/Варна
За жалост нищо подобно по бележките на грудките не пише Sad вече са в земята. Ще видим дали ще стане нещо от тях.

Въпрос някой ползва ли препаратите на Флортис https://www.store.bg/garden/c/p-l/m-4223/flortis.html интересува ме този три в едно срещ у буболечки и мана. Да се запася преди да почнат

Аз бих ги изровила, тъкмо да видиш дали са тръгнали

# 560
Добро утро, ето ги моите нови придобивки и имам два въпроса:

1. левизията да изрязвам ли прицъфтелите цветчета
2. и трите мушката имат чорапче: кога да ги пресея за да го махна?

# 561
Засейте ги в единични саксии, когато желаете. Преди да ги засеете махнете чорапчето иначе ще ги загубите . Левизията според мен не бързайте да режете . Изчакайте повече да поизсъхнат

# 562
Aз одеве си купих това,не му помня името,а не го пише. Ще помоля да ми го подшушнете и да кажете къде да го слагам? Какво обича,какво не? 😃

# 563
Хамедорея, лесно се гледа - седмично поливане, на непряко огрято от слънце място, цъфти интересно в бяло- жълтеникаво.

# 564
# 565
Мерси! Дано го отгледам. Много ми харесваше от доста време и си го подарих. 🥰

# 566
Aз одеве си купих това,не му помня името,а не го пише. Ще помоля да ми го подшушнете и да кажете къде да го слагам? Какво обича,какво не? 😃

[/quote

Обича на сянка там се развива много добре. Забравих му името..
И аз го имам

# 567
Аз не успях да си купя още една Дипладенийка тази седмица 😕. Много  ме дразнят тези от Лидл, че няма навсякъде избор на цветя. Исках бяха или розова

# 568
  • София
От Лидл тази седмица си купих две Дипладении. И мен много ме дразнят в Лидл - или умрели цветя продават и то тку що доставени или малко бройки получават от хубавите цветя или в единия филиал са хубави и големи растения, а в другия мижави, но цената е една. Питах, отговорът беше - такива имало в кашона.

Морковелка, пообиколи филиалите, ако имаш време. Има останали бройки Дипладения. Дори и в розов цвят видях вчера сутринта.

# 569
И мен затова ме дразнят. В този магазин, в който най-често ходя има много малко място за цветя и нищо няма почти всеки път. Във вторник отивам в един само 2-3 саксийки, които не изглеждаха добре и не личеше кой цвят са и не купих, отивам в "моя" - няма и една саксийка даже 😠
Аз искам цветове като твоите.
Имам една червена, кремава и една, която си я захванах аз, но миналата година не цъфна и не знам кой цвят е оцелял.Трябва  да е бяла или светло розова, но предполагам ,че е розова.
Освен да отида до магазина, от който си купих червената миналата година да видя има ли останали бройки.

Общи условия

Активация на акаунт