Нашите цветя - обща тема 19

• 39 741
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Каланхоето и орхидеите са цветята, които отглеждам с най- голям успех . Без никакви грижи растат и цъфтят.
Голям проблем на каланхоето е, че лесно въшлясва- изхвърляла съм няколко неспасяеми.
Орхите тъкмо почват цъфтеж, ще ги покажа като отворят повече цветове.
И от двора:

# 541
Цикаса след някой друг ден е добре да бъде преместен в по-голяма саксия. Моят рязко тръгна след тази дейност. А не беше в толкова малка и можеше да постои още. Обича и слънчице. Ако няма да е на балкон поне да е до прозорец.

Каланхоето е извънземно. 😍 Аз не се разбрах с тях за съжаление.

О,много е красив. Те не растат ли доооста бавно по принцип? Слънце уви, не мога да му предложа на моя

# 542
Моя пети под ред цикас пак е тръгнал да умира. На една година и половина е. Ей така от нищото, както си е зелен изведнъж започва да жълтее и край. С всеки така се случва 🥹

# 543
Днес открих една изненада в предния двор. Миналата година ми я подари колежка, но беше поникнала. Засадих луковиците в двора в райграса директно и днес я забелязах. Да си кажа честно, не й отдавах много надежда, защото мислех, че е капризна. Добре, че още не косим, иначе щеше да я подстрижем. Фритилария. Много са фини тези камбанки.

А тези мънички тревички са фрезии. Държа саксията целогодишно навънка и те си избиват напролет. Само като напъпят ги прибирам у нас, за да им се радвам.

# 544
Моя пети под ред цикас пак е тръгнал да умира. На една година и половина е. Ей така от нищото, както си е зелен изведнъж започва да жълтее и край. С всеки така се случва 🥹

С моя се случи същото, беше ми пръв и последен. Иначе много ми харесват.

# 545
Да видим аз как ще се справя. При мен е у дома си и няма двор без цикас. Виждам впечатляващи размери в саксия. Но разбира се най-добрите екземпляри са директно в почвата засяти.

# 546
Дали мога да засадя в саксия зюмбюли, които тази пролет си купих готови от магазин ( от тези, дето луковиците им са наполовина над пръстта)? Идеята ми е така да си стоят някъде на терасите до другата пролет, защото се опасявам, че прибрани в някой шкаф няма да оцелеят. Още чакам листата и стеблата хубаво да изсъхнат и да се отделят от луковиците.

# 547
Дали мога да засадя в саксия зюмбюли, които тази пролет си купих готови от магазин ( от тези, дето луковиците им са наполовина над пръстта)? Идеята ми е така да си стоят някъде на терасите до другата пролет, защото се опасявам, че прибрани в някой шкаф няма да оцелеят. Още чакам листата и стеблата хубаво да изсъхнат и да се отделят от луковиците.

Да. Аз точно така правя. Или ги бучвам по саксии или някъде по градината дирвктно в земята. Цяла градина от нарциси съм направила така.

# 548
  • София
Най-после успях да си купя розова Дипладения, а другата е мноооого нежно бяло-розова и едно цитрусово дръвче Calamondin

# 549
Елена,това са ларви на майски бръмбар.
Купи си Актара и пръскай и поливай останалите си цветя, защото са голям проблем. Успех!
С домашни средства няма да се справиш

# 550
Пролетната ми "градинка".

Направо усетих уханието на зюмбюлите ти през монитора ми! Open MouthSparkling Heart

# 551
  • София
Днес ходих пак до Лидл на обяд и намерих Limequat и разбира се не го подминах. Simple Smile

Наричат го още Лимонела.

Искам да имам лайм и кумкуат - чисти сортове. Ако не пуснат в Лидл, ще поръчам от сайт.

# 552
И аз имам луковици в саксии, от години са си така. Само с лалета не ми се получава, на втората година растат едни тънки-дълги и не цъфтят. Само ги засади достатъчно дълбоко и с разстояние между тях, ако решат да се размножават.

# 553
Луковиците ги вадя и оставям на сянка да засъхнат. Част от тях подарявам на приятелка с градинка в България, останалите през  ранна пролет садя. Сега чакам едни нарциси, но при това чудно време тук, едва ли скоро ще видя цвят от тях.

# 554
Момичета здравейте,
купих си левизия ще я отглеждам на източна тераса в саксия. Нещо по особено трябва ли да правя?

Общи условия

Активация на акаунт