Нашите цветя - обща тема 19

• 39 111
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
И аз така правя и после ММ минава с косачката и ги подстригва 😏
Набоди пръчки. Но достатъчно високи, че да са му на нивото на очите Grinning или още по-лесно, бордюр около цветята. Никой мъж няма да мине с косачката през камъни, че да си изтъпи ножовете.
Като сях мащерка в тревата, докато покара беше голямо пазене от косачката и култиватора, опазихме я!

# 676
А за по сигурно може ти да косиш.Не е чак толкова сложно като мозъчна хирургия.

# 677
Аз сама си кося. Имам бензинов тример, електрическа самоходна и бензинова грамаданска... Храсторез, трионче на батерии, Ел ножица за трева, резачки разни..
Абе оборудване всякакво. Още разчиствам. Днес местехме камъни, че е под наклон под оградата, да разделя малко... И мислех зад камъните да поръся с цветя, ама заваля много и не ми се мокреше .. след няколко дни ще е, хем ще видя какво се случва с буреняците.
А после с НАСА ако пръскам, китките оцеляват ли или всичко ще замине?
1 декар е двора, половината вече го доматирам, голяма част е с ягоди и боровинки, има 15тина големи овошки, ама искам и китки и храсталаци да завъдя малко по-така...

# 678
Духи, има хербициди, които убиват само трева, не вредят на другите растения. Но наса май е раундъп, убива всичко до което го довее вятърът. Първо третирай с него, и след няколко дни засей новите растения. Добре е да почистиш от корени на трева, ако има.

# 679
Оф аз чистя три години вече 😁 няма изтребване... Всички ягоди и зеленчуци съм мулчирала тая година под найлон, че да не им се тормозя на тия треволяци пусти. То не са глухарчета, паламиди, детелини .. ужас и безумие. Неравна е битката 😊

# 680
  • Велико Търново
Днес ходих в селския разсадник и си носех малка сума пари! За да знам, че няма да се оливам и да не осакатявам голям брой растения... Супер, но човека ми вика " ти си от селото, после ще ми платиш"... Взех си 4 ляна и ще си ги гледам на южната веранда. Моля кажете ми с какво да ги торя?

# 681
Нали имашениски темпаратури и всичко по терасата бях завила в найлони. Ами розите ми са напъпили.

# 682
  • София
Защото сте създала парников ефект.

# 683
Защото сте създала парников ефект.
Ами изкарах си всичките цветя на балкона и заваля сняг. температурите вечер паднаха под -1С. Завих ги с найлони, за да ги запазя. Снощи махнахме найлоните и видях, че катерливата ми роза е с пъпки.

# 684
За София е много рано да се изваждат растения на балконите. Аз гледам да няма минимални температури под 5 гр. и тогава ги изваждам. Мислех да е тази седмица..

# 685
  • София
Да се похваля, че ошмулената ми азалия започна да изкарва нови листенца. Бях се оплакала преди време в темата, че цветовете и листата ѝ окапаха. Green Heart

# 686
И аз да се похваля с красив жасмин

олеандър, който държа на терасата

и цъфнали зюмбюли Simple Smile

# 687
  • София
Част от градинката на свекървата

И моето мушкато което искам да направя        " щамба". Ако си спомняте миналата година го намерих след една буря.

Цвета е една идея по- тъмен.

# 688
Аз май си убих двете Дипладении 😟 Преди няколко седмици ги присадих и след това започнаха да загиват. Едната има миниатюрни листенца и може и да избият нови, но червената май я преполях и изгни. Тя и кремавата ми е още под въпрос. Много ме е яд 😠

# 689
Натуся, тези чудни детелинки в земята ли си живеят целогодишно? Мислех, че не са студоустойчиви.

Общи условия

Активация на акаунт