Нашите цветя - обща тема 19

• 39 101
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Да се похваля, че ошмулената ми азалия започна да изкарва нови листенца. Бях се оплакала преди време в темата, че цветовете и листата ѝ окапаха. Green Heart

Чудесно е, че ти се възстановява. Аз моите като ги морих бяха ошмулени до клонки, а твоята има и стари листа.
Успех и като разцъфне пак да се похвалиш! Simple Smile

# 691
  • София
Натуся, тези чудни детелинки в земята ли си живеят целогодишно? Мислех, че не са студоустойчиви.
Да,целогодишно са в земята.И са чудни за пространства с минимална подръжка.Тя има и от лилавата детелина(която се води стайна) и тя е в земята.Но тя не расте толкова много,изглежда като компактна купчина.
Ако искаш от розовата детелина мога да ти взема няколко коренчета когато ходим следващия път.

# 692
Олеандрите искат да цъфтят въпреки гадното време. Преди два дни, единият го намерих полегнал заедно със саксията - вятъра е отвратителен вече седмица. Но без никакви щети и отрупан с пъпки.

# 693
Нати, страхотни! И какви цветове теменужки Heart Eyes  От къде са кученцата? От семенца или...?

Продават семена аз втора година сея . Излизат супер много . Тая година намерих и двуцветни . Миналогодишните в градината цъфтяха до късна есен . После ги поорязах и сега чакам да ми цъфнат .

# 694
  • София
И при мен едната Дипладения от миналата година, закупена намалена от Лидл не се разлиства и май ще отиде в кофата.

# 695
Днес си купих прекрасна дипладения от лидл, не съм имала до сега та ще видим как ще я отгледам. Четох, че освен катерлива може да се отглежда и като каскадна в сандъче. Моя приятелка в сандъчета ги гледа и са страхотни. Вие как ги оформяте и гледате?

# 696
Аз не режа дипладениите, само след зимата ако нещо стърчи грозно. Ако е каскадна, може би ще трябва да се подрязва повече, не знам колко дълги могат да станат. Моите се катерят докъдето има катерушка Grinning
Ако ще си я гледаш за многогодишна, предвиди по-голяма саксия. Правят огромни корени. Иначе иска само слънчево местенце, не е претенциозна.

# 697
Здравейте момичета,

В София нощес е около +5 до 7 градуса. Вчера пресях и изкарах на терасата 3 нови кралски мушката. Днес гледам, че цветчетата са клюмнали. Студено ли им е или пресаждането е проблема. Пресадих ги, че имаха чорапче

Мерси предварително

# 698
Аз не махам това чорапче. Имам две мушката на по 4 години с такова и са си живи и огромни. Живея до София, също съм изкарала цветята и им няма нищо.

# 699
Аз не махам това чорапче. Имам две мушката на по 4 години с такова и са си живи и огромни. Живея до София, също съм изкарала цветята и им няма нищо.
при мен ми загинаха така няколко цветя и от тогава видя ли чорапче го махам

# 700
  • София
Днес се възползвах от топлото време да пресадя някои цветя.
Да ви кажа каква съм шматка, нали купих от Бриколаж едно тъмно лилаво мушкато.Дълго го избирах да е хубаво растение с неразтворени пъпки.Цъфна тъмно червено,умрях от яд.Днес отново отидох в магазина, но тези мушката вече прецъфтяха.Взех едно "умряло сръб",но намалено пък ще го чакам да цъфне.

# 701
  • Варна
Аз не мога да си представя как го махате това чорапче. Това означава да унищожите корените и растението да си ги пуска наново... Никога не го махам, случва се да изрежа частта, която стърчи над пръстта от чисто естетически съображения. нищо не ми загива заради чорапчетата. Случва се да изгният или изсъхнат, разбира се, но по други причини.

# 702
Здравейте момичета,

В София нощес е около +5 до 7 градуса. Вчера пресях и изкарах на терасата 3 нови кралски мушката. Днес гледам, че цветчетата са клюмнали. Студено ли им е или пресаждането е проблема. Пресадих ги, че имаха чорапче

Мерси предварително
Мисля че е от пресаждането.
Моите и без найлона ( трети ден), са свежи като репички. Че и дъжд ги вали, че на съм монтирала още маркучите

# 703
  • На морето!
И моите мушката и сакъзи са навън вече месец. Нищо им няма, даже изсъхналите пуснаха листенца от основата.
Чорапчето аз го късам, за всеки случай, но не го "свалям"

# 704
И според мен са повредени корените. Преди три седмици пресадих кралско мушкато навън, но без да му разбутвам корените, само преместих от саксия в сандъче и допълних с пръст около него. Изобщо не усети, продължи да си цъфти. При мен също нощем е доста хладно. Нормалните мушкати издържат до -5, за кралските не знам.

Общи условия

Активация на акаунт