Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 397
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Nishane не са моята марка по принцип, но тествах няколко преди време и само помня, че от всичките най ми хареса Tempfluo, обаче на какво миришеше въобще не помня.

# 181
  • при морето
Момичета,кажете две думи за Mmmm Juliette Has A Gun -интересува ме много ли е сладък и как е трайността,във фрагрантика пишат,че след 2ч. никакъв го няма,сравняват го с Хипнотичната отрова,имат ли общо?

Аз тия дни се размазвам с Prolixe Histoires des Parfums,голям красавец,купих си мини от Елинор,само дето няма голяма сила и интензивност,иначе самия аромат е трепач-тютюн, роза, уд с добавен топъл, пикантен привкус от канела, кардамон и джиндифил,носи се като сладък тютюнев облак,лек и ненатрапчив,но много уютен и гушлив.Снощи поръчах и Irreverent,запалих моторетката пак,хаха!

# 182
  • София
Ал ако плануваш Елинор в Бизнес парк препоръчвам да пробваш Danzatoria. Има няколко страхотни ревюта в темата тук за него, и мисля че е много женствен, и в твоя посока ❤.
https://www.fragrantica.com/perfume/Carner-Barcelona/Danzatoria-61621.html
Доста интересен аромат е, многолик и любопитен.

# 183
  • Бургас
Mmmm е много зле за мен и не си струва.Има прилики с Хипнотичната, да, но този е негова по- бледа версия.Трайността определено куца.

# 184
  • Тополовград
Скрит текст:

Горещо бих Ви препоръчал и това синьо съкровище: Afnan Turathi Blue Homme[/

maria62 - На Ваше място, без никакво колебание бих взел J'adore Parfum d'Eau Dior for women / https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/J-adore-Parfum-d-Eau-75642.html
Това беше коледния подарък по предложение от темата. Много е хубав.

# 185
Здравейте, дами, малко помощ? Търся един мъжки парфюм, който изглежда невзрачно, но според някои парфюмерийни експерти е подценен шедьовър. Или ако не шедьовър е поне интересен. Нещо като  Allure Homme Sport + малко от La Vie Est Belle. Срещал съм го в нета под 2 имена - Elysees Wood Elysees Fashion или Prestige Paris Elysees Wood. Изглежда го няма в BG.  Къде бих могъл да го намеря, купя, поръчам според вас?

# 186
Момичета,кажете две думи за Mmmm Juliette Has A Gun -интересува ме много ли е сладък и как е трайността,във фрагрантика пишат,че след 2ч. никакъв го няма,сравняват го с Хипнотичната отрова,имат ли общо?
Много глупав парфюм.
Изплакни празен флакон от Hypnotic Poison и ще добиеш представа за Mmm (aaah, ooh)... то и името му глупаво. 🙄

# 187
  • Germany
Al Georgieva, сигурна бях за Нишане, че не са твоята марка. И моята не са. За мен това са сериозни ориенталци, твърде грубо направени за моя вкус, разчитащи на шлейф и мощ. Винаги е било загадка за мен, как ги купуват хората на сляпо, при толкова високи цени, и какво им харесват. Явно е много имиджово да си купиш Нишане Grinning Новата серия ако забелязваш, повечето са я пробвали, но никой няма ясни спомени. И аз съм така, пробвах ги, но нищо не запомних от тях, бяло петно. Това може да ти говори само едно, че и новата линия не става, особено пък за сляпа покупка.

Имат много общо, и мисля, че не е за теб този парфюм. Това е едно по-спокойна, по-пухкава, тиха и мускусна версия на ХО. Ще ти дойде тих и прибран. JHAG правят доста слаби издания последните две години. Следя всичко, което излиза, но от Ванила вайб насам нищо не може да ме впечатли. Последният им парфюм Еgo Stratis е бледо копие на Мегамаре. Ужасно морски, ужасно синтетичен, и някак не отговаря на стила на марката.

Парфюм за деня Erawan Green Heart Хиляди лица има този парфюм, прекрасен е!

# 188
  • Sofia
Ал ако плануваш Елинор в Бизнес парк препоръчвам да пробваш Danzatoria. Има няколко страхотни ревюта в темата тук за него, и мисля че е много женствен, и в твоя посока ❤.
https://www.fragrantica.com/perfume/Carner-Barcelona/Danzatoria-61621.html
Доста интересен аромат е, многолик и любопитен.

Моята чисто нова 50-чка отива в размените след малко, не можах да я възприема върху себе си, напомня ми на нещо или някого, не знам... Иначе, спор няма, много интересен и многолик парфюм, все едно са поне 3 различни парфюма в развитието. Обичам Carner, но трябваше Latin Lover да поръчам, него го харесах при проба, но пуст адреналин на сляпата поръчка Simple Smile

Аз днес пробвах новия My Way. С много смесени чувства съм. Доста мощно и ирисово-прашно тръгна, в хубав смисъл прашно, малко по-късно около мен се носеше много хубав сладко-туберозен шлейф, но някак по-различен от дъвките в предишните издания, много приятен аромат. Ако си помириша ръката отблизо, обаче, пак усещам прашния ирис... Накрая се сля с кожата и омекна до мек, пухкав муск. Много интересен аромат, на топло ще е още по-хубав, но не съм сигурна дали искам бутилка, пак ще го пробвам.

Тествах и Burberry Elixir, но само на блотер, че нямах свободно място. Май твърде сладък и синтетичен ми дойде, иначе доста близък до стaндартното Her. И него ще го тествам пак.

# 189
Нямате си на идея колко сте ми скъпи 💖🙂🌷
Нов парфюм не ми трябва, но ми трябва помощ за избор на мъжки парфюм за двайсетгодишен мъж - не харесва сладки парфюми (Phantom, Terre d'Hermes, Terra Mia, Versace Eros версиите), харесва много A'Marre на Carthusia, но това определено е летен парфюм, класиките мисля ще му доскучаят и съм до тук.

Carner Barcelona са ми абсолютно непознати като парфюмерийна къща, ще се огледам за тях

# 190
  • София
Al, aко не си се отказала предварително и смяташ все пак да пробваш нещо, може да погледнеш следните на морска/несладка тематика - лавандула, водорасли, ветивер, море  (ако са налични в Елинор):
https://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/B-612-49214.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/Boszporusz-30569.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/Sultan-Vetiver-30574.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/EGE-AIGAIO-64092.html
Специално Sultan Vetiver е много любим на парфюмен приятел, който много обича ветивер и изследва всякакви вариации. Марката не прави само "ориенталци" (дали са груби е отделна тема), има разнообразни като ароматен профил предложения и позволява човек да се порови и да експериментира. Като риск отчитам, че явно няма да си с човека, за когото ще избираш парфюм, а парфюмите са специфични и предвид ценовия клас, е добре да се тестват на кожата на бъдещия ползвател. Успех все пак, ако решиш да се впуснеш в приключение. Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 00:00 от Klodilia

# 191
  • при морето
Ох,безкрайно ви благодаря, Кристалче,Аризона,Ковачева!!!Безценни сте ми!Прекрасници такива!:sparkling_heart:Revolving Hearts

# 192
Al Georgieva тестери на Нишан от Time Capsule колекцията имаше в шоурума на Parfum.bg. Спомен за тях и аз нямам. Хаххахах Предимно мъжки ми се сториха и нищо не ме грабна за покупка. Пробвала съм Туберозата в Елинор Бизнес Парк, там има доста тестери на Нишан, но не и Time Capsule колекцията. Ходих декември (мисля) и тогава поне ги нямаше. Грабна ме Еге, виждам че и по назад са ти го препоръчали. Wulong Cha също е хубав, на мен лично ми хареса и Vain & Naiive. От изброените бих купила само Еге, но не съм се забързала, не ми е спешен. Мисля че марката не е подходяща за сляпа поръчка, затова не само на теб, но и на всички бих препоръчала тест.

# 193
  • Някъде там
Здравейте!
Влизам в темата с въпрос и се надявам отното да ми помогнете в избора на подходящ парфюм.
Избирам подарък за 16 годишно момиче.От майка и знам,че много харесва , но вече има такъв и отпада като вариант.

По описание ми допадна този също така шишето е доста интересно, въпроса ми е дали е траен и подходящ ли е.

Приемам и други предложения.

# 194
, сигурна бях за Нишане, че не са твоята марка. И моята не са. За мен това са сериозни ориенталци, твърде грубо направени за моя вкус, разчитащи на шлейф и мощ. Винаги е било загадка за мен, как ги купуват хората на сляпо, при толкова високи цени, и какво им харесват. Явно е много имиджово да си купиш Нишане Grinning

Как така Нишане ще е имиджова марка, след като е под 300 евро и никой не я е чувал, освен парфюмно интересуващите се? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт