Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 385
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Момичета вече ми е неудобно да питам,  но няма как срам не срам вие всеки път ми помагате. Кой шанел без шанса е подходящ за млада 30 годишна жена.  Благодаря.

Simple Smile Heart

# 166
Момичета вече ми е неудобно да питам,  но няма как срам не срам вие всеки път ми помагате. Кой шанел без шанса е подходящ за млада 30 годишна жена.  Благодаря.

След като, моя прителка, която е доста по-малка (на 22) години и ползва Шанел Номер 5, значи всичко останало може да използва спокойно, госпожата която е на 30 години. Smile

Колко пъти им казвам, когато някой парфюм не е за младо момиче, но те си знаят своето! Joy

Нека пробва: Coco Mademoiselle Parfum Chanel Flowers Hibiscus

# 167
О Фреш и Тендър.

# 168
  • Тополовград
Благодаря момичета. Ще бъде изненада. Шанс съм и подарила. Според мен една жена трябва да има парфюм за всякакъв случай,  не само цветни и плодови. Но пък се страхувам да не е  ориенталски. Благодаря.

# 169
ами тъй като съм на сходна възраст плюс минус 2 3 годинки, ще кажа Мадмуазел Интенз, силен е и сладък, има аромат на лимонова близалка или поне нещо подобно.
Шанел 5 Премиер не е за всеки ден, класически Шанел, но определено става за вечер или повод, когато искаш да се чувстваш "Дама"
Шанел Льо. Обичам го за офис, че за срещи, прилича ми на по акварелен 5.

# 170
Аз съм на 30 и харесвам Coco Noir. Само този Шанел мога да нося, нито един друг. Не съм сигурна, че възрастта има много общо. Ако дамата си харесва Шанел като марка и познава ароматите, супер. Но специално това е до вкус, не до възраст. Лично мнение , разбира се.

# 171
  • София
Скрит текст:

Горещо бих Ви препоръчал и това синьо съкровище: Afnan Turathi Blue Homme

А Turathi Brown Homme как е?

chilko - Не познавам Turathi Brown Homme, но съм гледал ревюта и ми е в полезрението. Инфото за него е, че гравитира около стила на Rochas Moustache Eau de Parfum / Yves Saint Laurent Tuxedo.
За моя жалост, няма как да потвърдя това, но съм убеден, че е страхотен парфюм в посоката на посочените два и не е копие. За пример, какви ли неща четох за Turathi Blue Homme - копие на Блу де шанел, на Bvlgari Tygar - ами не е блу де шанел, за булгарито - не знам.
Та, моя опит с арабските аромати показва, че дори някой да издържан в определена посока и сравняван с видни имена, това не значи автоматично, че е копие. Вярвам, че и Turathi Brown Homme не е копие, но пък доколкото помня, Вие имате Rochas Moustache Eau de Parfum, което мисля обезсмисля притежанието Turathi Brown Homme, който вероятно ще доста подобен.

maria62 - На Ваше място, без никакво колебание бих взел J'adore Parfum d'Eau Dior for women / https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/J-adore-Parfum-d-Eau-75642.html

# 172
Скрит текст:
Al какво стана с Нишане? Хич не си ги представям като твои, много ми е интересно. Освен може би чая и амбрата. Туберозата им е силна и прасковена, което в моята книга е голям плюс.... И аз си мисля, че им е сред най добрите. Може да пробваш и vain naive. Той е малко по-нежен и има заигравка....обикновено в сърцето на ароматите има плътна, стабилна нотка, а във Vain, има само спомен за ухание, без съдържание. Много е интересно от интелектуална гледна точка, предвид, че е посветен на розата от малкия принц.
И аз мотая няколко мостри на Isabey, много са ми беззъби и ефирни,не стигам до тях да ги разнося. Освен споменатите от вас тествах Gardenia, много натурален и приятен и Нежната нощ, която ти май познаваш, напомни ми малко на Pur Eve. Иначе по твоя стара препоръка пробвах Datura blanche и много ми хареса, учудващо.
Fatal Snare Histria от скоро ми е на мерник, не знаех, че харесвам такива аромати, но ми спечели сърцето сякаш, тестван от остатък от остатък от проба. Мисля, че трябва да си намеря по сериозно количество за разносване.Ще се радвам на впечатлениа от по сериозно носене...
Да се оплача за няколко леки гредички. Тъкмо се сдобих с Panettone и носенето му съвпадна с две кофти мигрени. Сега само като го видя ми е лошо. Същата съдба сподели и black phantom . I Супер нечестно, така им се радвах.... Забутах ги отзад в шкафа да не ги гледам, че има опасност да отидат в размените.
Сега се чудя на новия Килиан, наумила съм си, че искам беличка бутилка, та се колебая между него и Good girl gone bad extreme или Liason Dangerous.
Също се чудя да пробвам ли Soleil de Jeddah на германеца с дългото име, какво ще кажете.
Пропуснах да кажа, че тези дни нося основно Бакара, Ангелския дял и Memoirs of a trespasser (за навън). Просто им отива зимата и това е.
Ми с Nishane нищо не стана, нямаше тестер на Tuberoza, която най ме интересуваше, но сега ще пиша в другата тема.
Wulong Cha е свеж, ще се парфюмирам лятото за проба, Zenne и Hundred Silent Ways ме убиха от сладост, Ege ми допадна, трябва да го тествам заради морската нотка (любими са ми Womanity, Aqua di Salle, A'Marre). Повечето си ги представям на либето, имам големи надежди за новия Tempfluo, но го нямаше. Чудя се да го взема ли без проба, и  без това рядко харесвам повече от един парфюм от марка.

Многа ми е драго, че Datura Blanche ти е допаднал, парфюма е страхотен, но си иска топло време, все пак татула ухае в горещите летни вечери.

Разбирам чудесно как парфюм попада в Черния списък, аз се разболях парфюмирана с прекрасния White Zagora и край, не можех да го търпя повече.

Isabey за момента ме очарова с La Route d'Emeraude за вечерни излизания, много ми харесва, много добре ми стои. Take Me първоначално ме очарова с тия малини и червило, но после застудя и парфюма не е щастлив на ниски температури, излиза пипер и това ми идва много.

Та така

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 08:57 от Al Georgieva

# 173
  • София
Повечето си ги представям на либето, имам големи надежди за новия Tempfluo, но го нямаше. Чудя се да го взема ли без проба, и  без това рядко харесвам повече от един парфюм от марка.
Парфюмите от Time Capsule линията, вкл. Tempfluo Nishane, ги имаше за проба в Елинор в Бизнес Парк преди 2-3 месеца. Може да ги има и в някой от другите 2 шоурума, но до тях не мога да стигна никога. Някой ако знае, нека се включи, или може евентуално да им се обадиш по телефона да питаш в кой шоурум какво има за тест.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 19:55 от Klodilia

# 174
Благодаря Klodilia, до шоурума им в Бизнес парка мисля да стигня тия дни, че искам да избера мъжки парфюм за подарък.

Ти тествала ли си тази линия на Nishane? Ако да, то как я намираш?

# 175
Декмври месец Nishane мостри за тест имаше и в Елинор Ситняково, включително Time Capsule Collection. Мострите обаче бързо се изчерпват, така че е малко на късмет.
Там магазина е доста странен, постоянно нещо се случва, малко е като склад, не е най-удобното място за тестване от моя гледна точка. Момичета доста помагат, но и лесно се напрягат покрай този хаос. Иначе, доста мостри добавят при поръчка, включително питат какво искаш Simple Smile

# 176
Моля ако имате опит с Time Capsule колекцията да разкажете, на един клик от поръчка на сляпо съм 😃🙃

# 177
  • София
Нищо не написах като отзив, понеже нищо не ми се открои и не запомних в детайли, иначе пръсках на блотери, но сред много други неща и затова ги пиша "нетествани" на този етап. Малко по-добре съм тествала Тero, от който парфюмно другарче ми прати мостра, за мен е изцяло мъжки, зелено-дървесен, с осезаемо пачули и мека сладост - въпреки сладостта, дървесно-пачулестата нишка е много отчетлива и наклонява парфюма в мъжка посока за моя нос, пачулито в него не е направено по "дамски" или "унисекс" начин за моите възприятия. Приятен е Tero, но нищо силно отличително и трогващо ме, за да му оправдая редовната цена (пък и намалената също). Simple Smile Отбелязах си наум да тествам по-внимателно Papilefiko, но нямам абсолютно никакъв спомен защо. Grinning Не съветвам да се купуват насляпо.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 23:12 от Klodilia

# 178
Моля ако имате опит с Time Capsule колекцията да разкажете, на един клик от поръчка на сляпо съм 😃🙃
Абсурд.
Аз не харесах достатъчно нито един, а съм от големите фенове на марката.

# 179
Разбрах 🙂
Ще кротувам.
Благодаря момичета!

Общи условия

Активация на акаунт