Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 496
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Вдъхновена от последните 2-3 страници,се сдобих с отливка на Ганимед. Майко мила, страхотен е...отвя ме. Хлор, ксерокс, хартия, мастило,кожа и метал. Тоя Куентин, тоя Куентин....не само Тарантино разказва истории,ще знаете...

# 406
  • До сърцето...
Тааа не разбрах-Ганимед и Такламакан ти харесват, изкуство са, ноо не би ги носила,т.е защо?
Много готин въпрос Grinning
Парфюмът, според мен, трябва да ти е като спътник, другар, аксесоар, в този дух. Да е част от теб. А аз тези двата (и други, но тези ги посочих) искам да им се "любувам" отстрани. Пръскам си малко, и ги подушвам периодично, когато аз реша. Те не са с мен постоянно и не ме обгръщат. Харесвам ги, но не ги чувствам мои.
Освен това когато си сред хора, за да не ги напрягаш, пък и те теб съответно, се съобразявам с някои норми на "пръскане". Не мога да си сложа странен парфюм, когато отивам на среща, или Ганимед в офисна среда.
Това имах предвид, дано съм го обяснила както го разбирам.

# 407
  • España
От Casamorati за мен най-шлейфов и траен е Тоска . Ухае ми на …… Рим 😉. Всъщност преди няколко години реших , че всяка ваканция и във всеки град, който посещавам ще използвам различен парфюм . Така ароматът запазва и спомена за съответните преживявания. Сега , когато си отворя шкафа и хвана определен флакон, в главата ми нахлуват картини и емоции….усещането е много приятно ! 😉

# 408
Има и още нещо - когато някой попита "Ако би била парфюм,кой би бил той?". Изобщо не е задължително това да е любимият ти парфюм. Например,аз обожавам Cuir celeste,но той е прекалено политкоректен. Прекрасен,но не съм аз. Това нека бъде едно лирическо отклонение.

SOT (Scent оf tomorrow) ще бъде В683,че и с него намазах....

# 409
От Касаморати съм съгласна, че най-шлейфов е Тоска, мирише ми на баба на опера, но по готин начин- с чанта на Гучи и перли. Имам го, но рядко го нося. На по-студено време обожавам Гран Бало, различен аромат е и излъчва стабилно. Италика при мен също е присъствен, но не ми е на сърце. С Букета стабилно си се полях първите няколко пъти, според мен просто не се беше аклиматизирал след доставката. Всъщност в Българския студ не излъчваше, а в Рим е чудесен и траен, може да е и от влажността. Рим от есента насам мирише предимно на Aqua di Sale и Megamare, доста ми писнаха и ми беше супер приятно, че вчера навън усещах ярко от няколко места розата на Пантеон Рома М, беше прекрасен на хладен бриз и за музика на живо навън до морето, с коктейл/сладолед в ръка.

# 410
Има и още нещо - когато някой попита "Ако би била парфюм,кой би бил той?".

Ммм, това е интересен въпрос, аз със сигурност бих отговорила Gucci Rush, отговаря на същността ми, по някакъв начин Heart Exl

# 411
Нямам колебание по този въпрос - MFK APOM. Жалко, че е спрян. Всъщност скоро някъде четох, че може пак да се появи. Реформулиран, разбира се.

# 412
Скрит текст:
Ммм, това е интересен въпрос, аз със сигурност бих отговорила Gucci Rush, отговаря на същността ми, по някакъв начин Heart Exl
Какъв е този Gucci Rush? Толкова съм чувала за него, но никога не съм го срещала. Как бихте го описали?
С кой друг парфюм го оприличавате?

# 413
Скрит текст:
Какъв е този Gucci Rush? Толкова съм чувала за него, но никога не съм го срещала. Как бихте го описали?
Преди няколко месеца го мернах в Beauty zone на Витошка Simple Smile

# 414
Скрит текст:

Ами на какво мирише, на пачули, праскови и кориандър, някак пластмасово. Има нещо, което ми навява и Ultraviolet Paco Rabanne, но Rush е по-подправков за моя нос.

Ще ми бъде интересно да прочета и другите парфюмни дами и господа с какви парфюми се оприличават Simple Smile

# 415
  • Истанбул
На мен Rogue на Rhianna ми напомня за Гучи Ръш.Обаче към края си,след 4-5 часа.Иначе в началото си е "братовчед"на Ботега Венета и Annick Goutal Tenue de Soiree.

# 416
Една приятелка носи само Ultraviolet и след рисърч във Fragrantica си мислех да й подаря Rush за РД, ако го намеря изгодно...

# 417
Днес сутринта усетих, че някой се беше напръскал с Arabians tonka, и като ми се лепна за носа, цял ден го усещам.
Добре че не го поръчах, определено нямаше да го издържа. Хубав аромат, но не и за мен явно.

Иначе аз също отговарям с какъв парфюм съм като ме питат. Става ми хубаво. Също и когато аз питам и ми отговорят.

# 418
Dеwi D, haksev,  благодаря ви! Heart Ботега Венета, пачули, праскови - звучи добре.... подправки - хммм...
Rocktobbery, ще проверя на Витошка, мерси. Simple Smile

По въпроса на Dеwi D.
Някога бях Tender Poison. Сега - not so Tender. Simple Smile))) Сериозно, засега не мога да се оприлича. Ще помисля. Добър въпрос. Simple Smile

# 419
Интересен въпрос зададе Dewi D. Размишлявам от известно време и накрая стигам до Gloria. Жалко че го няма

Общи условия

Активация на акаунт