Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 499
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Глория е един от най- любимите ми парфюми. Имам запаски, но не го пръскам, да не ми се свърши. А едно време, като намалявах броя продадох един флакон.

# 421
Aз отговарям без дa се замислям -vanille fatale

# 422
И аз имам една Gloria от 30мл опакован. Не го и отварям. Намерих го в една парфюмерия-дрогерия при едно пътуване и не можах да повярвам. Знаех колко е ценен 🥰 Веднага питах дали имат още, но за жалост беше последният.

# 423
  • Истанбул
И аз имам едно мини на Gloria.Много го обичам ,ама ми е жал да го ползвам.Пръскам си сполучливи аналози.Преди години го видях в Интернет, заедно с други минита.След пазарлък ,явно човекът не знаеше какво продава ,се разбрахме за доста приемлива цена.

# 424
Продължавам аз с тестването на Isabey, днес сутринта пръснах на едната ръка Gardenia, а на другата Fleur Nocturne и определено ми харесват и двата.
И от шест тествани до момента аромата на къщата, мога да кажа че всичките са хубави, приятни, добре направени парфюми с едно леееко ретро излъчване и красота като на парфюмите на мама и баба. Приличат си, аромати без някаква ярка индивидуалност, странни нотки и бензин в кръвта Grinning, но такива, които може да подариш и на 99% да си сигурен че ще се харесат и носят.
Изненадана съм, дори гарденията ми е много ок, а това цвете обичайно ме души в парфюмите.
Много любими са ми и двата, с точно необходимото количество винтидж полъх. В Гарденията много гардения няма,  може би затова се понасяте. Simple Smile
При нас е над 10 градуса, което е особено нетипично за февруари, и в чест на топлото вревме извадих Bel Respiro. Розмаринът дава много уют на иначе така плашещата ме рязка, зелена композиция Simple Smile

# 425
Мисля че и на мен могат да ми станат любими, винтидж усещането е точно колкото да ме радва и да ми дава усещане за класа и стил. Парфюмите на марката си ги представям на Ж.Кенеди.

И много ще се радвам ако има повече постове като на Радика, препрочетох го преди малко
Скрит текст:
при мен страст към релси нямаше, но към миризма на варосани стени да, а в големия град такива няма много 😃

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 21:50 от Al Georgieva

# 426
Озадачихте ме с тази Глория. Затърсих инфо, явно говорите за (някаква) Глория на Кашарел. Какво й е толкова специалното? Flushed В смисъл не е кой знае каква марка според мен... Много исках да харесам Ноа или Еден, или Анаис Анаис, но тц. Та тази Глория е някакво изчерпано съкровище може би?

# 427
  • Sofia
Най-себе си се чувствам с Valentino Donna Noir Absolu -  пасва ми на характера и  темперамента.
Обичам да вдишвам въздуха в книжарница, магазин за кожени изделия,  магазин за алкохол,  кафе и шоколад  иии  измит и мокър мозаечен под в сграда. Blush

# 428
  • виртуално
Глория е един от най- любимите ми парфюми. Имам запаски, но не го пръскам, да не ми се свърши. А едно време, като намалявах броя продадох един флакон.
Явно почитателките сме му много. Това е единствения парфюм, на който имам и имитация, за да си го пръскам в ежедневието... тази на Roxanne е доста добра.
Иначе го използвам точно три пъти в годината, на важни за мен дати.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 22:34 от Рапунцел.

# 429
По въпроса, който зададе Dewi D. Аз се чувствам като Kingdom на Alexander McQueen- класическият. Незнам защо постоянно спират най- готините парфюми.

# 430
  • by the sea
ако бях парфюм ? Бих искала да съм примерно Chloe Love

# 431
Фен съм на друг аромат на Кашарел, Ноа. Много пъти съм споделяла това. Не оставам без него и винаги имам запас.
Иначе се идентифицирам по-скоро с L'Eau de Chloe Chloé. И с него се запасих.

# 432
Определено бих била Chloé Love Story - лято, слънце и щастие в бутилка.

# 433
  • The Evergreen State
Споделям нещо интересно на което попаднах наскоро от Фрагрантика - малка компактна игра - въпросник за света на парфюмите. Статията е от 2019 може и да е коментирано.

https://www.fragrantica.com/news/MASTER-PARFUMS-Pocket-Quiz-12111.html

На сайта на masterparfums от където можете да купите играта има и интересни видеа от авторката на играта с изключително подробни отговори на някои от въпросите от играта ако искате все пак да обогатите своите познания за света на парфюмите без да закупувате самата игра (от сетингите може да изберете субтитрите, не е идеално но се разбира).
Ето и линк https://masterparfums.com/en/scent-culture/

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 02:40 от Athena

# 434
  • Враца
Пък аз ще си бъда  L'Instant Magic - Guerlain Heart

/Но, само и единствено версията от 2007 г/

Общи условия

Активация на акаунт