Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 521
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
От къде го поръчахте?

# 451
  • Бургас/Пз
И аз го поръчах, получих и веднага напръсках. Но при мен е много нетраен - след няма и час не се усеща нищо. Sad
При мен още се усеща, а се напръсках на обяд около 14ч. Разкош е...

# 452
  • на последния етаж
От Prettyshop.

# 453
Днес освен новия Живанши, за който писах в другата тема, тествах и Black Opium Le Parfum. Не съм впечатлена. Но аз като цяло не съм фен на линията. Да не говорим, че не го усещам вече. Пръснах на двете ръце паралелно. Живанши все още усещам, Опиум не. И на блотерите така. Усещат се там и двата, но повече Живанши.

# 454
  • Бургас/Пз
Моят също е от Притишоп - 50мл. Явно на всяка кожа стои различно. Много се радвам, че на моята кожа повечето парфюми са трайни. Това Живанши след около час при мен ухае още по-прекрасно, отколкото при самото пръскане. Преди малко даже детето ми каза, че ухая на нещо различно, което е много хубаво и иска утре пак така да му ухая 😂 А той е само на 11. Но пък на Либре бръчка нос и казва: "Уффф на какво миришеш"

# 455
Честит празник на всички!
Може ли някой да ми опише Roberto Cavalli EDP, много ли е сладък, във фрагрантика някои го определят като ориенталски, други като бабешки Rolling Eyes  Подходящ ли е за излизане в лятна вечер например?

# 456
Преди малко получих чакания Rose Velvet Givenchy - направо си е любов от първо помирисване ❤❤❤

И аз. Великолепен за мен. Благодаря, че ви има момичета и момчета! Насляпо, по ваши описания взех тази красота Irresistible Velvet Rose Givenchy и е новата ми парфюмна любов!
Траен ли е

# 457
  • Бургас/Пз
Два поста по-нагоре съм писала как е при мен. Друго момиче писа точно обратното, така че няма еднозначен отговор по този въпрос.

# 458
Аз не усетих да е траен. Може и, разбира се, да съм сгрешила, в атмосферата на бюти зоната, пропита от аромати. По-озадачаващото е, че все едно говорим за различни аромати, не усетих това, което повечето от вас споделят, нито трайност нито уникалност. Бих тествала разбира се, втори път и ще споделя пак. Във всеки случаи в момента е с доста скъп за този бранд, ако някой го харесва, бих препоръчала да изчака да мине еуфорията и да го придобие на по-нормална цена. При мен засега Ла ви е бел, Инсоленс ЕДТ  и Коко Мадмоазел са ненадминати по трайност в сравнение с всичко останало. На моята кожа, разбира се. Всичко е индивидуално.

# 459
  • София
При мен е много траен. Цял ден се усещаше. Разбира се, когато е нов и не сме свикнали все още с аромата, се усеща по-дълго. Аз нося често едни и същи парфюми с дни или дори с месеци и свиквам с ароматите, но въпреки това ги усещам. До сега ползвах другият Irresistible и също си го усещам целодневно. Не изчезва. Любима ми е цялата линия! А новият ми беше опияняващ днес. Много красота и много мой! ❤

# 460
Пуста ненаситност, поръчах си бебоци Rose Velvet, Montblanc Signature и Armani My Way, като последните два ще дойдат с мостра на Angel Elixir, така че веднага щом се докопам до тях ще пиша с отзиви.

# 461
Аз също с нови придобивки. Леко учудена съм, че ги придобих всъщност. Днес времето при мен беше страхотно, та реших да си разходя бебето за 3-4 часа следобед. Да не съм капо, минах през тукашният квартален вариант на Дъглас примерно, където не можах да си вдигна ченето от земята. Разкошен избор на козметика и ейййй такава стена със Serge Leutens, Carthusia, Nishane, Dolce and Gabanna Velvet и един куп непознати за мен творби. А детето спеше. Не знам Св Валентин или Трифон Зарезан ми се усмихна, но поблях, поразгледах, помирисах, излязох за късо кафе и пак така. И си тръгнах с 2 странни за мен покупки. На едната ръка бях с Jo Malone Vetiver and Golden Vanilla- простичка, но ефикасна комбинация от ветивер и ванилия, мъжко и женско, Ин и Ян. Чудна проекция и трайност. Според мен и на мъж ще бъде разкошен. Другият е Мателде на Profumo di Firenze. Сладост, брутална, силна. Тонка, ванилия и нещо, на което ми мирише пантенол, но по готин начин. Но е толкова брутално сладък, че едната ми ръка мирише на толумбичка- сиропирана съм. Не знам защо купих нито един от двата и как и кога ще ги ползвам. Пуст ентусиазъм и още по-пусти намаления.

# 462
  • The Evergreen State
Честит празник на любовта и виното! Честити нови парфюмни придобивки на всички!

Прочетох днес статия от фрагрантика (не че голяма част от нас не четат там но все пак ако не сте имали време да надникнете Simple Smile)по въпрос по който сме се замисляли вероятно всички а именно - каква бройка е твърде много парфюми. Статията е написана много приятно, увлекателно и с чувство. Споделям с вас за който му е интересно, заповядайте.
https://www.fragrantica.com/news/Can-You-Have-Too-Much-Perfume-17794.html

# 463
Не успях да се впечатля приятно от Rose Velvet Givenchy, даже леко завиждам на уловилите красотата му.
Moonlight Rose Van Cleef & Arpels , обаче, се оказа много хубав за моето възприятие. Нежен и дълбок. Напомни ми на Rose Prick Tom Ford, но звучи по-меко и по-тайнствено.

# 464

Последната придобивка е her elixir, невероятно много ми харесва и доста комплименти получи. Ягодов сладолед и сладост, точно като за деня на любовта и виното. Макар и с приятели, вино и нетфликс Joy

Общи условия

Активация на акаунт