Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 530
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,днес получих givenchy l'interdit rouge на мен ли само ми се струва,че е 1:1 с burberry london ?В момента съм пръснала на 2-те  китки и почти разлика не усещам.Гледах във франгратика,там го няма като близък на rouge и се чудя повредата в моят нос ли е?

# 466
За мен са напълно различни.

# 467
  • BG-DE
Абсолютно никаква прилика не намирам между L'nterdit rouge и Бърбъри Лондон.

# 468
Явно само аз ги усещам така.

# 469
Нямах много време да следя напоследък, но пък междувременно успях да изтествам няколко нови издания и ме споходи желание да споделя и аз впечатления Simple Smile

Вероятно най-интересен ми беше Harvest Mouse на Zoologist и въпреки че не беше точно на каквото се надявах, не ме изненада. Парфюмерът, Лука Мафей, все успява някак да блендира множество и често необичайни нотки в неочаквано леки и фини, а в същото време някак сурови и натурални, изобщо много „дзен“, композиции и Harvest Mouse е поредния пример за този негов талант. Не усещам отчетливо нито една от посочените в пирамидата връхни нотки – в началото Harvest Mouse ми мирише основно на сладка дъвка, явно от даваната. Честно казано се надявах на лайка и сено - на такова сладко сено, каквото съм надушвала в едно друг негов парфюм - Enjoy The Weekend, но пък тази давана всъщност се вписва добре и не стои екзотично, усеща се като сладка мента. Може би най-впечатляващият аспект на парфюма е една доста приятна нотка, която асоциирам с карамелена бира, въпреки че никога не съм мирисала подобно нещо. Ванилията е мека, кремообразна и не я усещам като ванилена шушулка, но през повечето време ми се губи за сметка на бензоина, точно както в Bee. В драйдауна, в комбинация с балсамовата нотка, този бензоин на моменти ми напомня на някакъв тамян дори. Самата балсамова нотка за жалост ми разваля цялата идилия, тъй като ми стои леко гранясало, но допускам, че е това е въпрос на кожа. Всъщност съветът ми към заинтересованите е да го тестват директно на кожа – парфюмът е лек, изобщо не е страшен като някои други на Zoologist и не е много траен (поне при мен не беше) - пръскайте смело. Казвам това, тъй като, на блотер, на мен ми напомни много – хората, които са ходили на училище през деветдесетте вероятно ще ме разберат – на миришещите листчета (един такъв много синтетичен, пудрен и бонбонен аромат) и така и не успях да се абстрахирам от тази си асоциация. Подобно нещо ми се случи като наскоро пръснах Dolce Amalfi на блотер и в студа извади много подобен аромат на миришещи листчета, само че доста по-сполучлив.

Velvet Chocolate на Theodoros Kalotinis ми беше любов от първо душване и отговори на мое конкретно търсене за леко пудрен шоколадов аромат, който да напомня за вкуса на, колкото и абсурдно да звучи, любимото ми хапче за гърло - Ефизол. Открих любовта си към „ефизолената“ нотка в парфюм с Over the Chocolate Shop (4160 Tuesdays), но пък той ми ставаше непоносимо ванилен и сладък в драйдаун и се наложи да се разделим. Влюбена съм в началото на Dolce Passione (Pantheon Roma), но при него в един момент се показва един химичен мускус, който убива всичко хубаво. Е, Velvet Chocolate ми донесе само „хубавото“ от тези два аромата. Буквален и дори грубоват е, да, но пък е толкова богат в тази своя натуралност. Не бих го определила нито като черен, нито като млечен шоколад - мирише ми точно на шоколадов сладолед, от най-обикновените, усещам го повече като какао на прах отколкото като шоколад и има кадифена текстура, а не млечна. При мен е много пудрен и сладък, но по никакъв начин не ми идва в повече. Не знам доколко отзивът ми е показателен обаче, тъй като установих, че не стои добре на всяка кожа – вече го помирисах на няколко различни човека и при повечето от тях киселееше и изобщо не стоеше сладко и пудрено.

Колкото до Angel Elixir – значи, по принцип ансамбъл от тропически цветя, комбинирани с ванилия, не е точно моето нещо и въобще не очаквах да го харесам, но пък ме изненада положително – пак не е нещо, което бих носила, но като цяло го намирам за добър парфюм в жанра си. Тук ще отбележа, че цветната част е донякъде индолова и не е много лесен аромат, но пък е далеч по-добро изпълнение от Goddess Intense. Все пак смятам, че е запазено поне качеството на Mugler, ако не духа (това по повод тоталната липса на оригиналност както при самия аромат, така в концептуално отношение…след Goddess и Elixir тяхната маркетинг стратегия вече ми се струва обидно пестелива).

За Can't Stop Loving You by Kilian мога да кажа същото – абсолютна скука, иначе добро качество. Предполагам, че портокаловият цвят е явно нещо като запазена марка на цялата линия от бели и розови бутилки, но все пак можеше да има поне някаква заигравка. Въпросният мед дори не мога да го усетя като нещо повече от така или иначе медения аспект на портокаловия цвят и в крайна сметка целият парфюм ми е само портокалов цвят и при отварянето си мирише на перилен препарат точно колкото и почти всеки друг парфюм с портокалов цвят...в драйдаун е по-добре, напомня малко за комбинация от портокалов цвят с жасмин. Но пък се усеща, че парфюмът е направен с качествени суровини и на заклетите фенове на портокаловия цвят вероятно ще се хареса.

Valaya, Parfums de Marley, никак не успях да оценя. Търсих нещо, за което да се хвана, но не намерих. Предимно алдехиди, амбоксан и мускус усетих в него. Дори портокаловия цвят не усетих като такъв.

Lilaganza, 1907, поредният ми опит да си харесам парфюм с люляк, се оказа най-тъжното ми „откритие“, защото люлякът в него всъщност е невероятно добре направен, дори реалистичен, едновременно сладък и зелен – точно каквото исках, но мускусът му е един такъв сладникав, много винтидж мускус, който не мога да преглътна.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 11:22 от lorem_ipsum

# 470
  • Бургас
Аз съм силно разочарована и невпечатлена от Valaya Parfums de Marley.Не очаквах такава поста, тъжно, много тъжно, Марли. Няма и следа от цветенца при мен.Сравненията с Делина са ми направо смешни, та те нищо ама, нищо общо нямат! Чета безумни сравнения и с други парфюми.Валая е мускусна бомба и много амброксан, трайност до съдиране/ триене от кожата и пак е там и това само с един спрей.Изключително неприятен за мен парфюм, досаден, който едва ли пак ще пробвам.Жалко за надеждите ми.Продължавам с нови проби.Wink

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 09:18 от Bright Crystal

# 471
И на мен Valaya ми беше изключително скучен, безхарактерен. Парфюмно олио с бял мускус ще свърши по-добра работа.

Видях видео с нов парфюм на Каяли който ще е с шамфъстък. Наскоро излезе още един парфюм с шамфъстък - Pistachio на DS&Durga.
Мисля че е силно вероятно това да стане една от тренди нотките в следващата година. Вече ми писна от рози и череши (дори и да ги обичам)

# 472
И двата с шамфъстък нямам търпение да пробвам! Може би тенденцията се е зародила от толкова популярния напоследък бял шоколадов/лешников крем с шамфъстък. Не се сещам да съм мирисала парфюм с наистина осезаем и открояващ се от останалите ядки в пирамидата шамфъстък и не мога да си го представя обаче.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 11:58 от lorem_ipsum

# 473
Шам фъстък нотката се асоциира понякога в парфюми с миризма на застояло, на мръсно, на чорапи. Няма да стане много актуална, специфична е.
Хубав шам фъстък има в https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-45686.html
Тук също се усеща https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Pure-Jasmine-73137.html
Тук обаче мирише точно на чорапи https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Roses-Berberanza-45245.html

# 474
  • BG-DE
Много харесвам Girl of now но в него шамфъстък не усещам, а само бадеми. Не знам защо но си представям нотката на шамфъстък като аромата на сладоледа, който ми е любим 😊

# 475
В Sol de Janeiro Cheirosa 62 също има шамфъстък, предполагам че Каялито ще е нещо подобно. Прилагам снимките които се разпространиха

# 476
Аз съм силно разочарована и невпечатлена от Valaya Parfums de Marley.Не очаквах такава поста, тъжно, много тъжно, Марли. Няма и следа от цветенца при мен.Сравненията с Делина са ми направо смешни, та те нищо ама, нищо общо нямат! Чета безумни сравнения и с други парфюми.Валая е мускусна бомба и много амброксан, трайност до съдиране/ триене от кожата и пак е там и това само с един спрей.Изключително неприятен за мен парфюм, досаден, който едва ли пак ще пробвам.Жалко за надеждите ми.Продължавам с нови проби.Wink

Въобще не съм учудена, от почти цялата дамска серия на Марли само Делина ме впечатли (само Valaya, Darcy и Sedley не познавам). Останалите не са моята бира.
За сметка на това и трите Делини ги искам и са прекрасни, голяма ирония.

Шам фъстък и фъстък са ми сложна нотка в парфюм, но сладолед с шам-фъстък вече е друго и звучи интересно.

# 477
Здравейте! Отдавна не съм писала и не съм купувала нищо, но усещам, че назрява момент за покупка. Искам да се зарадвам с нещо от дизайнерския клас, но не мога да реша кое. Дали да е Mon Guerlain, Mon Guerlain Intense, Libre, Idole Nectar, Mon Paris Intensement, Black Opium... или пък някой друг, направо не мога да реша кой. Dizzy Face Или пък да събирам за някой ниш... ще се побъркам, не знам какво ми се носи, хаха.

# 478
Много ли е малинов LVEB Intensement? Иска ми се някакъв малинов аромат... Други предложения може би също?

# 479
  • BG-DE
При мен малините са само в началото, а после доминират хелиотропа и ванилията. Така ми се иска да си намеря парфюм, който да е само тези начални нотки на LVEB Intesement 😊

Общи условия

Активация на акаунт