Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 533
  • 752
  •   2
Отговори
# 480
Много ли е малинов LVEB Intensement?
При мен са малини с твърде много захар. В So Scandal  не са толкова сладки, усеща се сякаш не само плода, а и цялото растение. В Angel Nova мисля, че също има малина, макар че аз лично не я долавям.

# 481
Тази Муза има страхотна пирамида. Признайте си, носещите го, как са малините. Grinning
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Muse-55161.html

Любим малинов ми е Dolce Gabbana Pour Femme, но го нося рядко. Страхотен портокалов цвят вади, но лятото ми е лепкав, а за зимата предпочитам други. За пролет ми е идеален.
LVEB Intensement е захарен памук с ванилия и малини. Много красив драйдаун. Не мисля да го повтарям обаче.

# 482
На мен днес ми се прииска да нося нещо зелено и свежо, и посегнах към Chanel N 19 edt. Нещо го бях отрекла, даже ми беше v списъка за съкращения, но днес ми пасна на настроението, така че май ще го махна от там. Явно и той си има време и място в колекцията ми Smiley

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 16:28 от Dewi D

# 483
Heart
Много ли е малинов LVEB Intensement? Иска ми се някакъв малинов аромат... Други предложения може би също?
Аз дори и в началото не усещам малини, за жалост. Но пък аромата много ми допада.
https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Baiser-Fou-42431.html - харесвам тази малина Heart Eyes

# 484
Малинов аромат ми е Girl of now forever, съвсем отчетливо усещам малините, но мисля, че в момента не му е сезона, пролет, лято ще го пробвам пак.
https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-Forever-53027.html

# 485
Black Saffron е с малина, която се усеща хубаво, но определено не е за всеки с кожата и шафрана в него. По-женствена малина ми е Pour Femme (D&G) ако обичате пудрени, маршмелоу нотки

# 486
  • Бургас
Здравейте! Отдавна не съм писала и не съм купувала нищо, но усещам, че назрява момент за покупка. Искам да се зарадвам с нещо от дизайнерския клас, но не мога да реша кое. Дали да е Mon Guerlain, Mon Guerlain Intense, Libre, Idole Nectar, Mon Paris Intensement, Black Opium... или пък някой друг, направо не мога да реша кой. Dizzy Face Или пък да събирам за някой ниш... ще се побъркам, не знам какво ми се носи, хаха.
Джуд- че, аз ти предлагам Мон Герлен ЕДП и тези съвсем нови, чак парят Yum  https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Irresistible-Givenc … Velvet-78480.html     https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-Fleur … e-Nuit-78579.html най- много ми харесва от линията, усеща се духа на първият издаден, но и са много различни.Много страстен, секси, нощен и трябва да си го взема.И разбира се Ейнджъл Еликсир https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Elixir-78581.html Пиши, какво си взела.Sparkling Heart

# 487
Тази Муза има страхотна пирамида. Признайте си, носещите го, как са малините. Grinning

Любим малинов ми е Dolce Gabbana Pour Femme, но го нося рядко. Страхотен портокалов цвят вади, но лятото ми е лепкав, а за зимата предпочитам други. За пролет ми е идеален.
LVEB Intensement е захарен памук с ванилия и малини. Много красив драйдаун. Не мисля да го повтарям обаче.
Не се усещат малини в Музата. Това е един от най- разкошните пищни дамски парфюми, но други неща се разнасят. Супер силен и плътен е. За мен любов голяма.

# 488
Аз щастливо си избрах Twilly Ginger за 8ми март, наобикалям го 1г.

# 489
  • София
Джуд, по-добре изчакай докато ти се изясни какво ти се носи. Аз лично съм пристрастна към Mon Guerlain и Black Opium. Mon Guerlain Intense на мен се развива в унисекс посока.
D&G Pour Femme нося през зимата и е прелестен. Tara22 много добре го е описала с няколко думи. Girl of now forever го усещам плодов, но не и малинов. Малини има във Flamenco Ramon Monegal , Attar Hayati (доста е сладък), Emporio Armani Because It’s You, Yes I Am Cacharel, La Petite Robe Noire Intense (захарен памук с малини).
Новото Каяли изглежда интересно. Отдавна търся парфюм с аромат на сладолед от шамфастък (на онзи, италианския сладолед Heart Eyes ). И сладък, но не прекалено, и разхлаждащ и несинтетичен едновременно. Трудна работа...
SOTD: Midnight Couture Black Eau de Minuit Lolita Lempicka

# 490
  • Germany
На мен днес ми се прииска да нося нещо зелено и свежо, и посегнах към Chanel N 19 edt. Нещо го бях отрекла, даже ми беше v списъка за съкращения, но днес ми пасна на настроението, така че май ще го махна от там. Явно и той си има време и място в колекцията ми Smiley
Като прочетох този пост, се сетих, че пробвах преди време Eau de Basilic Pourpre by Hermès. Мислех, че харесвам много зелени парфюми, босилек и цитруси. Очаквах този парфюм страшно да ми хареса. А се оказа, че изобщо не е така. Базилик пърпъл започва с типичните одеколонести цитруси за тази линия на Ермес. Много кисели, прозрачни, леко нагарчащи, хладни. А след това се включва босилека. Представете си саксийка пресен босилек, какъвто продават във всеки магазин, така, както се продават магданоз и копър.

Сега си сложете саксийката в ръка, и тръгнете да се разхождате с нея. Това е, вече знаете как мирише и Базилик пърпъл. Изключително натуралистичен босилек. Без грам сладост. Без грам усещане за парфюм. В началото имаш чувството, че си полял босилека с лимонов сок, но скоро изсъхва, и остава само и единствено босилек. В по-дълбоката база се усеща силно и гераниума, който засилва още повече това зелено и пикантно усещане, и леко го затопля. Чувството е за нещо много зелено, за поле с подправки, за природа, но не и за парфюм. Аз обичам босилек, отглеждам си сама, не оставам без него, правя песто, използвам го къде ли не, обаче за ядене. Не го възприемам в парфюм. Категорично не ми хареса, но пък ако обичате зелении и такова натурално усещане не ви притеснява, пробвайте. Може да ви допадне. При мен беше ужасно траен, монотонен и мисля, че ще се справи с жегите.

Днес съм с Coffee AddictRevolving Hearts

Обожавам го! Мисля, че това е един от най-добрите парфюми с кафе, правен някога. Дори ми харесва повече от любимият ми Follow me. Днес е студено, сиво, мрачно и депресивно при мен, затънала бях в работа от сутринта, а този парфюм е толкова медитативен, сгряващ, направо ми действа като арома терапия. Мирише ми на разкошно тирамису. Бишкотите са Савоярди, и са напоени с хубаво и горчиво еспресо с лъжица Амарето в него. Гъстият и сладък крем се стича по тях, и е посипан обилно с тъмно, горчиво и прашно какао.

А до него усещам чаша ароматно, късо и много силно еспресо.
Обожавам хубаво кафе, обожавам тирамису, обожавам и гурме парфюми. Този парфюм е съчетал всичко, което харесвам. Чудесно направен. Уж е сладък, а ми е точно по мярка. Толкова е горещ, че ме топли с присъствието си. Дава ми енергия, но и уют, и покой. Кафето има няколко лица. Усещам го в съчетанието с бишкотите, усещам го и леко ликьорено на моменти, като ликьор кафе. Ароматът на прясно изпечено кафе също не е подминат, и се представя най-добре в средните и базовите нотки. Усещам го хем затоплено кафето, хем разпрашено. А понякога просто ме лъхва аромат на прясно сварено кафе, и отивам да си направя поредната истинска доза еспресо. Чувството е, сякаш съм в някакво много спокойно кафе, наоколо се носи тиха релаксираща музика, чета си книга, а тирамисуто и кафето до мен никога не свършват Grinning Мога цял ден да изкарам така, и няма да ми омръзне. Трайност и присъствие, топ, бетон, не е мръднал цял ден. За мен това е ниш аромат в много добро изпълнение, и се радвам, че попаднах на него. Много ми е хубаво и спокойно с него Coffee

# 491
Такааа, пратката с Armani My Way, Montblanc Signature + Angel Elixir tester вече е при мен и е пълна с интересни и донякъде неочаквани изненади. Angel Elixir на първо четене е свеж и лек, незапомнящ се и неособено различим. Montblanc Signature първоначално ме удари с един такъв носталгичен аромат на мама и баба (правя някаква асоциация с кашмирена жилетка и перли) и час и половина по-късно определено не е нещо, което бих носила често, по-скоро за някакви по-официални поводи. Голямата изненада за мен е My Way (макар тайничко да бях убедена, че точно той ще е новото откритие). Луксозна дъвка, която ми се иска да не спирам да дъвча. Очаквам и Rose Velvet да пристигне, за да видя дали и той крие някаква мистерия.

# 492
Като прочетох този пост, се сетих, че пробвах преди време Eau de Basilic Pourpre by Hermès. Мислех, че харесвам много зелени парфюми, босилек и цитруси. Очаквах този парфюм страшно да ми хареса. А се оказа, че изобщо не е така. Базилик пърпъл започва с типичните одеколонести цитруси за тази линия на Ермес. Много кисели, прозрачни, леко нагарчащи, хладни. А след това се включва босилека. Представете си саксийка пресен босилек, какъвто продават във всеки магазин, така, както се продават магданоз и копър.
Аз харесвам много Concentre d'Orange Verte, който макар и да не е особено дълготраен, е страхотно сочен и свеж.

# 493
Много интригуващи предложения за малини, благодаря ви много! Flowers Bouquet

# 494
Признавам си, или малините ги няма, или са мн добре завоалирани Simple Smile Един от любимите ми, фен съм на сини сливи, търсени и намерени точно в Музата. Хубави малини има в Angel Nova
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Nova-61519.html Вчера бях с него и не разбрах, защо не го харесах през лятото. Сега доста красиво се разви на студения вятър и на климатик.
Парфюм за деня Rose Velvet, отдавна не  се беше случвало толкова мн да се вдъхновя от парфюм HeartHeartHeart

Общи условия

Активация на акаунт