Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 65 609
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Coco EDP ми е много любим парфюм. За мен е силно амбров, леко ретро, секси по един специфичен, елегантен начин.

# 571
Най- любимият ми е.
Потърсете писала съм за него, както и много други съфорумки.

# 572
Благодаря ви. Малко след напръскването започнах да усещам ретро нотките. Надявам се при нормално дозиране да не преобладават Simple Smile
Ще прочета и ще тествам отново.

# 573
И при половин пръсване си има ретро.

# 574
За мен точно това ретро му е сред силните страни на този парфюм.

# 575
Със сигурност ще тествам, както трябва, защото днес нанесох огромно количество върху малък участък от кожата ми.

# 576
Emia благодаря!:cherry_blossom:

# 577
  • The Evergreen State
И аз чувствам Шанелите леко ретро. Понякога обаче имам нужда от точно това усещане. Единствената дизайнерска марка може би която не се промени драстично, остава си вярна на този вайб, паснат ли парфюмите им са уникално красиви, дори и да не ги носят ексклузивно хората ги обичат.

# 578
  • Germany
kovatcheva, можеш ли да споделиш и малко за La Nymphe & Le Poete? От много време го заглеждам, но не успях да се ориентирам по ревютата какво точно представлява - има ли все пак повечко роза или е само виолетка? Досега все ги усещам синтетични произведенията на Guillaume, които съм тествала, вероятно затова ги асоциирам с Montale/Mancera. Но пък по пирамида винаги ми хващат окото и не се отказвам, искам да пробвам още Simple Smile
Съжалявам, че отговарям чак сега, но пък се показа слънчице за първи път от няколко дъждовни и мразовити дни, и реших да му се порадвам навън! Чудесно се държа La Nymphe & Le Poete, усещах го осезаемо през цялото време, дори и сега, след повече от 12 часа от нанасянето му.
За мен е труден за описване и много специфичен парфюм, предполагам, че затова няма и много отзиви за него.  Аз съм от големите почитатели на Pierre Guillaume от години, следя всичко, което излиза от него, и смятам, че е ненадминат в пресъздаването на фини дървесни разработки. И тук случаят е такъв.
Нимфата и поета е като Ин и Ян, съзидателно единство на противоположностите във Вселената. Ян е небето, а Ин е земята. Слънцето, това е Ян, а Луната Ин. Ин е покой, а Ян е подвижност.  Ян ражда, а Ин подхранва..Двойнственият характер в природата е закодиран в този парфюм. Той е едновременно много зелен, но и цветен. Енергизиращ, но и успокояващ. Леден, секващ дъха на моменти, но и безкрайно топъл. Чист и кристален, но и брутално излъчващ и мощен. Нежен и въздушен, но и землист и горски.
Нищо в него не е отчетливо, и трудно се различават ноти. За мен този парфюм е енергия, сякаш ми включват тока, и ми зарежда батериите. Започва с безкрайно нежни зелени виолетки, много въздушни, горски, на които са противопоставени мощни зелени клони, жилави, гъвкави, млади. Толкова е зелен, че усещам и нежни треви, и нежни горски цветчета, но усещам и силни подправки, много риган, мента, салвия и нероли. Чувствам се като самодива, бродеща на разсъмване с този парфюм. Хладен, като бистър поток, секващ духа от студена зеленина и подправки, които след време се затоплят от слънцето и земята, и започват да излъчват топло. Свежа мандарина и бергамот са омекотили това горско усещане, и дават усещането за простор, за поля, за вятър, за море. Твърдите зелени листа на мандарината също се долавят осезаемо, и на мен са ми любими, защото обожавам мандаринови дръвчета и плодовете им. А смолистите нотки дават мъжкото начало на парфюма, приземяват го, затоплят го. Има една минералност на моменти в него, едно усещане за сол и скали, за вятър и сухи треви, за стабилност и устойчивост. Това е безкрайна игра на свежото и топлото, на въздушното и земното, на горското и цветното. Има много мускус в този парфюм, макар да не е отбелязан в пирамидата. От този живия, мощен, и кристално чист мускус, който подсилва десеторно всички нотки, дава им едно целофанено, мощно излъчване, и кара парфюмът да излъчва и трепти. Мускусът дава и онова усещане за дъжд, за окъпана зеленина и свежест.
Парфюмът е много абстрактен и самобитен, много различен от масовите парфюми и много типичен за Пиер Гийом. Трябва да обичате наистина такива природни аромати, за да ви допадне. Много ми е любим, и си го купих след първото пръсване, но не бих го препоръчала на никой без проба, труден парфюм е. За мен е унисекс, модерен, зелен, сладостта му е природната естествена сладост на цитрусите, и на горските плодове по поляните. Предполагам, че мускусът може да дойде синтетичен за някои, затова препоръчвам и проба.
И за лека нощ да споделя няколко кадъра от днешния ден Blush
Скрит текст:

# 579
Благодаря много, kovatcheva, след това невероятно красиво описание определено ще си взема мостра за тест. От години търся своята виолетка и зелените нотки са ми слабост. Точно така, с мускусите имам проблем, че ги често ги усещам синтетично, а при онези парфюми с повечко бял мускус изобщо съм неспособна да усетя какъвто и да било аромат зад мускуса. Приела съм, че вероятно никога няма да разбера как миришат множество аромати, които всъщност са ми изключително интересни като композиции…

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 00:50 от lorem_ipsum

# 580
  • The Evergreen State
Към поръчката ми на Мис Диор Роуз Есенс ми бяха сложили няколко мостри от приве линията - тествах на ръце Gris и Ambre Nuit. Какво да кажа - магия, красота, класически издържани, луксозни, напомнят ми на дамските дизайнерски парфюми началото на 2000, от преди тренда на сладките парфюми като Gucci Eau de Parfum, Rochas Aquawoman, Cherruti Image Woman и т.н. (отварям скоба да уточня - не приличат на тях, просто носят подобен елегантен вайб за мен). Заслужават да бъдат тествани и притежавани, подходящи за специални случаи.

Споделям с вас още една приятна статийка от Фрагрантика - как да избираме парфюм. Заповядайте: https://www.fragrantica.com/news/How-To-Choose-A-Perfume--9545.html

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 07:01 от Athena

# 581
Заради прекрасните описания на Денси, миналата година си купих Coco edp и съм много благодарна.Да, не е всекидневен парфюм, но се "хващам", че го нанасям само при много важни за мен събития.Невероятно елегантен, луксозен, траен до безкрайност... с една дума, благодаря Дени, че сподели толкова красиви неща за него.Аз имам въпрос, в петък ми пристигна Chanel 5 eau premiere, все още го "изучавам", май му е студено още, но ми се прииска Chanel chance edt(разбира се, бях насочена към него от клипчета и описания назад в годините в бг мама), но ще съм благодарна за няколко думи от вас Flowers Hibiscus

# 582
О, много се радвам! Носи го с много хубави емоции!
Студено е на Премиер, той на топлина цъфти и се заслажда леко.
Вземи и Шанса, красив парфюм е.

# 583
Благодаря за бързия отговор!Ще поръчам и Шанса.Надявам се да ми хареса...нещо тези дни съм на Шанелска вълна Simple Smile

# 584
И аз взех Коко, заради отзивите ви тук. Бях почти сигурна, че ще ми хареса, и с голямо вълнение го отворих. Даже взех душ специално заради него, само къде грим не сложих. Laughing 
На моята кожа Коко е хем топъл, хем елегантен. Снощи ми се прииска да го усетя, облечена с пижама и мек халат. Днес на работа отново съм с него. Амбрата и карамфилът са главните играчи. Въпреки че липсва типичното шанелско пачули, няма как да не познаеш кой е създателя му.
Шанс едт носих уикенда през деня, това пролетно време му е идеално. Там вече пачулито е главен играч, по свежо отколкото в едп. Прекрасен е. И аз съм на шанелска вълна напоследък. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт