Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 470
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
На мен ми е интересно как определяте какво е излъчването на един парфюм? Има ли някаква тънкости или питате околните?

# 316
Привет,
бихте ли споделили вашите възприятия и мнения по отношение на Jimmy Choo - Vanilla love. Как е като трайност, шлейфов ли е, как се развива?
https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Vanilla-Love-60132.html

На много добра цена ми се струва в момента в starcorp и много му се чудя за покупка на сляпо.

# 317
  • София
densi - Много се радвам, че и на теб ти допада новият Irrésistible Givenchy Rose Velvet Animal Heart Eyes Cat

elia1 - Vanilla love според мен се описва най-точно в името си Smiley Обичате ли ванилия, този аромат ще Ви хареса. За мен, той е един от най-добрите на марката, а и като цяло една от чудесните ванилии на пазара.

Скрит текст:
Много ми се иска свеж, прохладен парфюм.Такъв, който да ухае на откъснати борови връхчета и смола.Може би по-скоро в мъжките парфюми би имало нещо подобно.Бихте ли предложили такъв парфюм с цена до 70 лв ?

SINEOCKA_D - Имам идея за такъв аромат, който за моите възприятия мирише едновременно на борви дървета и смола едновременно. Не е тънък и прохладен обаче. Става дума за:
Mauboussin Une Histoire d'Homme Irresistible / https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Une-Historie-d-Ho … stible-46970.html

Скрит текст:

За моя вкус е прекрасна бюджнета находка, но си е мъжки - ако Ви се рискува - заслужава си, различен е и наистина дава усещане бор, елеми, топъл аромат е.

Парче за деня: Depeche Mode - Ghosts Again

# 318
Днес съм с Лира от сутринта. Почти не съм го носила порядъчно. Ако някой страда по L на Лолита Лемпика, препоръчвам да пробва Лира как стои на кожа. Имат сериозни допирни точки. От друга страна има допирни точки и с Aquоlina Pink Sugar (термоядрен лакриц) и Al Rehab Soft (цитрусовото начало), което го прави донякъде греда за мен.
Ще го пробвам при различни температури, и ще видя какво ще го правя. Mon Guerlain Intense е в пъти по-хубав като аромат за мен. Нишът не винаги е всичко.
Но хора, които не познават Pink Sugar и Al Rehab Soft, няма да се чувстват подведени финансово. Безобразие е е да ти продадат парфюм за 15 евро като ниш за по-висока цена.
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Lira-11801.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Aquolina/Pink-Sugar-975.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Rehab/Soft-20116.html

# 319
Dez, интересен отзив за Лира. Лирата не ми се струва особено сходна, основно защото за мен има едно пухкаво въздушно качество, което другите не притежават, но е типично за много комерсиален ниш аромати, като Килиан, Марли и т. н.
От Лироподобните, най много си заслужава еx idolo love and crime пухкав, разпръскващ се, въздушен, трайност с дни и със сияж, какъвто Лира няма. освен това самият аромат е една идея по сложен и многопластов, плюс има и добавено какао.
По темата пробвах също и blend oud sana . Ей това беше истинска греда и голямо щастие, че не го купих, защото се представя точно толкова зле като Лира, но за сметка на това много повече отива към аромат ала Мон герлен интенз.
Вермилион, според мен ако  при движение го усещаш, значи има някакво излъчване или като минаваш от стая в стая.

# 320
Някой ползвал ли е  Good girl gone bad на Killian Paris? А Apple Brandy и Angel's share?

Вчера пробвах My way.Ужас! Не усетих никакъв ирис.Миришеше ми на босилек.
За сметка на това се влюбих в Good girl.Божествен аромат.

# 321
На мен ми е интересно как определяте какво е излъчването на един парфюм? Има ли някаква тънкости или питате околните?
Ами ако го усещам отчетливо, без да си допирам носа до китката, значи излъчва силно. Аз поне така се ориентирам.

# 322
  • by the sea
Dez ...тъкмо от вчера се чудя да направя ли изненадваща отливка от Pink Sugar на приятелка, която има  Lira Grinning
Щом и ти откриваш нещо общо смело ще действам.
На мен Lira ми мирише на  скъп черен шоколад от онези на които пише 70%, знам че няма шоколадова нотка, би трябвало да ми мирише на курабийки и кекс, но.. не.
sotd  Pink Sugar и тъкмо си направих розов маникюр Gift Heart

# 323
Момичета и момчета, вчера в офиса дойде един италианец, който ухаеше много интересно и нестандартно. Веднага го попитах за парфюма, защото много ми харесва и той въпреки, че сподели, че е голям парфюмен маниак, каза че не се сеща за името, но е кожен с прозорче, през което се вижда бутилката и е на Армани. Е, от вчера разглеждам парфюми, но такова “животно” не намирам. Имате ли идея?

# 324
  • Germany

Може да е имал предвид този, или някой от тази линия.

Денси, честит ти Rose Velvet, много се радвам и аз, че ти е допаднал, със здраве да се носи! И аз очаквам моя тези дни, и за мен са съвсем различни с ЕДП, който също много обичам и ползвам редовно.

# 325
Момичета и момчета, вчера в офиса дойде един италианец, който ухаеше много интересно и нестандартно. Веднага го попитах за парфюма, защото много ми харесва и той въпреки, че сподели, че е голям парфюмен маниак, каза че не се сеща за името, но е кожен с прозорче, през което се вижда бутилката и е на Армани. Е, от вчера разглеждам парфюми, но такова “животно” не намирам. Имате ли идея?
Хайде де, не си спомня името. Не е искал да каже с кой парфюм е нарочно.

# 326
Абсолютно, много са така..не го разбирам, но факт. Колежка преди години ме посъветва да подновявам на тръгване от работа вътре в кабинката на тоалетната, да не се виждало какъв е парфюма, тя така правела, смях се по целия път.. Joy

# 327
Хайде де, не си спомня името. Не е искал да каже с кой парфюм е нарочно.
.

Мислиш ли? Той искрено се зарадва на комплимента и каза, че и други са му казвали, че е хубав и ухае нестандартно. Та аз даже не попитах за мен, а за мъжа ми. Странно ми е тази скрънзавост на информация.

# 328
Ако е парфюман, няма как да не знае какво си пръска. Не в стил, нещо черно ми даде жената по Коледа..знам ли

# 329
Абсолютно, много са така..не го разбирам, но факт. Колежка преди години ме посъветва да подновявам на тръгване от работа вътре в кабинката на тоалетната, да не се виждало какъв е парфюма, тя така правела, смях се по целия път.. Joy

Не иска после и другите в работата да ухаят като нея? Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт