Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 479
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Глупости на търкалета. От кога парфюмът, който използваме е конфиденциална информация?
Глупости!
Не само че казвам, но нося на колежките да се пръскат, правя им отливки за проба, дори подарявам.

Много от хората предпочитат да си купуват парфюми, които НЕ са от масово-използваните аромати. Simple Smile

Е, и?
Това ги прави първо качество хора или какво?

# 346
Q by Dolce & Gabbana ми звучи точно като мой парфюм 💖

# 347
Някои казват какъв парфюм ползват, други не искат - тук направихме допускане за възможните причини.
Но означава ли това, че едните или другите са прави или неправи? За мен - не. Просто са така, както са... Simple Smile 

Аз нерядко питам за парфюм, който ме впечатлява върху някой. Даже се замислих, кои бяха такива парфюми във времето. ...
Досега само веднъж ми казаха, че не помнят, но сякаш аз самата бях познала парфюма.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 20:37 от Селма

# 348
  • España
На мен досега само един мъж ми е казал , че не помни с какъв парфюм е , обаче му повярвах, защото ….така се беше натаралянкал 🤪

За последните 3/4 години , покрай темата , а и не само,  така се бях напълнила с парфюмиииии…от обикновено поддържани през годините 10/12 ги докарах до 127 ! Миналата година реших, че вече нямам нужда от толкова много , а и , предвид пълния шкаф някак загубих ищах да придобивам нови и започнах да продавам, подарявам и така ги намалих до 30-тина . През цялата 2022-ра не съм си купувала нито един ! Останаха ми обаче предимно нишови и някак си ми се прииска нещо ново от класическите . Днес бях на обиколка и останах доста приятно впечатлена от новия LVEB . След сушевата изминала година мисля да се наградя с един !

# 349
Аз с леко нелеп въпрос, при Angel- илите всички звезди ли са refillable, и 25мл бебоците?

# 350
  • by the sea
За текущите бачове някой друг да каже, аз  имам от по-старите версии на Мюглер  25мл и не е рефил.

И аз не винаги издавам с кой парфюм съм, изобщо не ми дреме, че на някой му бил харесал, да иде да си избере, да потърси, да разноси и тн. Зависи и в какво настроение съм Simple Smile но като цяло наистина не ми дреме Grinning

# 351
Аз с леко нелеп въпрос, при Angel- илите всички звезди ли са refillable, и 25мл бебоците?
При мен на всяка бутилка си пише и не само на Angel -ите. На опаковката също пише. Аналогично би трябвало да е и при другите милилитри. Или ако не пише нищо, то те са "non refillable". Аз пък занемях след като в една група видях отворено гърло на бутилка Montale Anguished Close Според мен беше зверски насилено. Не знам да са на винт и отваряеми и ще ми е интересно някой да сподели.
Скрит текст:

# 352
За refilable звездите за Angel Elexir се чудех, така са описани като всички разфасовки да са refilable, но същото е описанието и на старите, а както казахте 25мл не беше..та с две думи се обърках. Обачее..то си пишело Simple Smile Simple Smile

За Монтал- аз, многократно, по инерция, без да искам,  просто дърпаш и то не силно, няма винт, явно е капсулована само часта с  излизащата тръбичка, не и капачката с вграден пулвелизатор, и се отваря, заедно с пулвелизатора. Натискаш обратно и готово Simple Smile
Виж гърлото да зейне вече..нямам идея освен с насилие как е станало.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 09:23 от BrightT

# 353
  • Sofia
Преди години Монталите бяха на винт и се отваряха. После минаха на капсуловани.

# 354
A помните ли времената в които ни обвиняваха в лъжа?
"С какъв парфюм си?"
"Шанел 18", или "Шанел Коромандел"
"Такъв парфюм не съществува". Laughing

# 355
Ако ме питат с какъв парфюм съм, отговарям според ситуацията и човека срещу мен. Ако знам, че ще последва нормална реакция,  в смисъл- отсрещната страна просто си отбелязва, кой е ароматът, водим си приятен разговор и дотам- тогава няма проблем.Ако очаквам обаче реакция от типа- Ауу, много скъп,  ама откъде купуваш, ама не са ли ментета, ама как поръчваш и откъде идват...тогава просто се отказвам да обяснявам. За криене и дума не може да става, просто нормална реакция за самозащита и пестене на енергия за излишни разговори. Много пъти ми се е случвало да казвам: "С някаква имитация съм, ама не помня точно на кое " И това- само и само да ме оставят на мира и да се отърва от досаден човек.
Ако срещу мен е парфюмен ценител, е най-приятно да изкоментираме нещо. Но повечето хора търсят " най-новия" на  Версаче, Шанел, Армани и изобщо не се интересуват от ароматни пирамиди и прочие.
Да не говорим за въпроса- Ти колко парфюма имаш? Всеки път с различен.
На този въпрос аз съвсем съзнателно не съм си дала още отговор, пък ще давам отчет на други хора. Няма как да стане.

# 356
И аз процедирам точно като *Emia*. Много пъти ми се е случвало дори да ми се подиграват че колекционирам парфюми и да ме изкарват едва ли не глупачка заради това. Много тъжно..

# 357
Aз не знам защо се връзвате , винаги си казвам с какъв парфюм съм  , изобщо не ми дреме дали ще ме коментират .’

# 358
Aз не знам защо се връзвате , винаги си казвам с какъв парфюм съм  , изобщо не ми дреме дали ще ме коментират .’
Точно затова написах горния пост. Не се връзвам изобщо, минавам на енергоспестяващ режим. Време и енергия се отдава там, където има смисъл да те разберат. Кой какво мисли за мен, отдавна не ми е проблем.Иначе винаги бих казала какво нося, защо не? Нямам извънземни аромати.

# 359
  • Бургас/Пз
След описанието на Ковачева за Rose Velvet Givenchy и особено думите, че почитателите на НР ще го оценят, не можах да се стърпя и чакам едни 50мл Simple Smile с голямо нетърпение. Много обичам тръпката да чакам парфюм, който не съм пробвала. Досега съм поръчвала няколко такива по ревюта на Ковачева и Денси и нямам грешка Simple Smile Дано и сега да е така

Общи условия

Активация на акаунт