Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 64 496
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте! От доста време не съм влизала да ви чета , бях си наложила парфюмна диета и имам въпрос . Може би вече е коментирано .
Гледах няколко ревюта на чужди влогърки,че Килиан пак са пуснала принцесата , но в различен флакон. Дали е налична в тукашните магазини , които предлагат марката ? И някоя взимала ли си го е? Ако може да споделите мнение.
Благодаря предварително ! Flowers Hibiscus

# 391
  • До сърцето...
От както една колежка щеше да ме задуши, избягвам да се обливам с парфюми, като се сетя аз какво изживях.

От скоро парфюмите ми се събраха на едно място (вкл. и с тези на мъжа ми) и той като видя количеството, се стресира. Та сега съм малко на диета - мини и травъли, защото половинката през час ходи да проверява дали вратата е затворена Mr. Green Горкият, не е знаел за размерите на бедствието, ще го пощадя докато свикне Stuck Out Tongue Winking Eye

Поносих пробите на Marc-Antoine Barrois, Ganymede е произведение на изкуството, но не бих го носила. Като Taklamakan - уникален парфюм, развитие като във филм, но не го виждам върху себе си. Често си го пръскам сутрин (почивните дни, когато съм в своя среда) и го чакам да ми разкаже историята си, докато си пия кафето, разходката с кучето, и пр. Красив и неповторим, три пъти го тествах и трите пъти ми беше различен. Радвам се, че го открих за себе си, той ми е в графата "изкуство".
От нещата на Баруа бих си взела Encelade, също уникален за мен - в такъв аромат човек или се влюбва от раз, или го отблъсква завинаги (като Бакара руж). Основно е в сладникаво-загадъчната тематика, но танцуващите около ревена други компоненти не го правят скучноват. При мен стартира малко мазутно, но ревена го облагородява. След около половин час се появяват много хубаво омекотени нотки на траверси на изоставена жп линия.
Скрит текст:
аз като бременна умирах за такава миризма, мъжа ми ме е водил посред нощ да мириша жп траверсите на гарата в Русе, как ни гледаха полицаите като паднах с корема да ги душкам, горките, още ги съжалявам
И после излиза една спокойна, тръпчива зеленина, леко сладникава. Не съм била в джунглата, но така си я представям да мирише. Как го описах, надали някой ще се запали да го пробва, но аз си го харесвам и ще си го взема (само да ми мине диетата). Трайността е убийствена, което ме радва. И пробата е на свършване, за съжаление.
B683 и B683 Extrait - ще ги пробвам в по-топло време, сега не ме впечатлиха.

Наскоро си поръчах насляпо L'Humaniste на Frapin. Докато се чудих дали да го взема, намерих 10 мл травълче и реших, че е знак. Много разчитах на хвойновите нотки (и джина също), те нещо ме пленяват напоследък. Хубаво начало, свежо и приятно. Но в съзнанието ми, този парфюм ще остане с пухкавия, бял облак - нищо друго не ми идва като асоциация. Само пухкав и бял. И много траен. Ни хвойна усещам, ни джин, но за лошите ми настроения е идеален Sunglasses

Приключвам, че стана ферман.
Малко редактирах, че много съм бързала да пиша и съм пропуснала някои неща.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 13:49 от Радика

# 392
Здравейте! От доста време не съм влизала да ви чета , бях си наложила парфюмна диета и имам въпрос . Може би вече е коментирано .
Гледах няколко ревюта на чужди влогърки,че Килиан пак са пуснала принцесата , но в различен флакон. Дали е налична в тукашните магазини , които предлагат марката ? И някоя взимала ли си го е? Ако може да споделите мнение.
Благодаря предварително ! Flowers Hibiscus
Не е наличен.

# 393
  • при морето
Радика,не фермани,а направо романи трябва да пишеш,безкрайно интересен изказ имаш,удоволствие е да те чете човек!

Тааа не разбрах-Ганимед и Такламакан ти харесват,изкуство са,ноо не би ги носила,т.е защо?
Не че няма такива парфюми,които човек би носил единствено за себе си,всъщност и аз преди време носех така Хабанита/в къщи,при спешъл настроения/,но все пак-защо ти тези двата не ги виждаш в/у себе си сред хора,натрапчиви ли са,обсебващи ли,прекалено нахални...

# 394
Аз също мисля, че парфюмът дава идентичност, но чак да не казвам ако ме питат, идва прекалено! Мисля, че съвсем масовите аромати са лесно разпознаваеми и харесвани от толкова хора, че няма да е странно много жени в един офис да миришат на обувката…

Затова имам няколко парфюма, които като аромат ми допадат, но не бих ги ползвала никога - black opium, good girl…
Иначе чак обяснение кое колко струва не давам. Ако знам, че човекът срещу мен ще разбере и ще водим смислен разговор, да продължавам темата.. но наскоро ми стана неприятно. Една позната ми заговори за някакви парфюми. Естествено, интересна за мен тема! Споделих й, че наскоро съм се впечатлила от няколко аромата и отговорът беше “харчи пари щом имаш”… след няколко дни ми се похвали случайно с подарък Шанел, от мъжа й. Аз лично нито се хваля, нито коментирам цени и тн. Дори имам малка колекция, но е страстна тема за мен и предпочитам смислени разговори, не някакво парадиране кой какво има!

Бях взела няколко тестера на Монтал. Единият така ми напомни за една моя приятелка, че не можах да изпръскам мострата от 2 мл!

Мисля, че кожата много пречупва аромата и при мен се усещат различно, в сравнение с друг човек.

Днес бях в мол! Посетих парфюмерия, което бе голямо удоволствие. Помирисах scandal, so scandal, la belle и la belle le parfum и установих, че нещо не са моите. Денси беше напълно права, че тестерите в Лили не са ок. Ами все едно друг парфюм мирисах (Скандал)!

Сега си мисля, че имам нужда от нещо сладко. Не толкова ванилово, колкото да има сладост. Нещо за предстоящата пролет. Имам зимни парфюми и не искам да купувам повече.

# 395
Често ме питат с какъв парфюм съм и винаги казвам, последния път колежка разпозна Olympea  от вратата.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 06:17 от Mimeto74

# 396
Парфюмите си ги държа разпръснати по различни места, ей тъй, да не се виждат накуп колко са. Stuck Out Tongue Winking Eye Иска ми се да ги събера на едно място, но все си казвам - като поизразходя още малко, т. е. като ги намаля... Relaxed Че накуп ще будят учудване и стрес, ако бъдат видени. Sweat Smile

# 397
Добро утро! Може ли да споделите дали Raghba наистина е копие на Bouquet Ideale? Много го харесах букета, но никаква трайност и излъчване при мен.. 😣

# 398
Добро утро! Може ли да споделите дали Raghba наистина е копие на Bouquet Ideale? Много го харесах букета, но никаква трайност и излъчване при мен.. 😣
Имам ги и двата, като първия поръчах на сляпо, след като вече имам Букета. В началото се зачудих защо ми е толкова познат, после включих. За мен са идентични, може би Raghba има една идея повече сладост в себе си. Но ми е някак по-задушлив и ще го подарявам.
При мен Букета е със страхотна трайност.

По темата дали си казваме парфюмите...и аз казвам, не крия. Въпреки че преди 2 години като си купих Кирке, после половината ми приятелки си го взеха и аз малко загубих интерес. Сега пазя едни милилитри и го пръскам само като съм в настроение за него. А много си го обичах. Но както казахте, при такава богата колекция, не е проблем да се лиша от честата употреба на някой аромат.
И аз днес си поръчах едно бебе от Irresiteble Givenchy Rose velvet. Точно преди да пуснете мухата за него видях дъното на парфюмната му версия, та малко ми трябваше.😀
Днес се надявам да успея да отида да пробвам новия Kilian, че мира нямам.

# 399
За мен не е.

# 400
За мен не е.

+1. Дори и нотките да се препокриват, цялостният бленд не е същият на моята кожа, Raghba е по-неошлайфаната братовчедка. Аз също не бях доволна от трайността на Букета и излъчването му, зарязах го за няколко дни в един тъмен шкаф в топла стая, извадих го за 4 фъс-а седмица по-късно да видя пак как беше и не мръдна цял ден.

# 401
Да не би да пръскате малко от Букета и затова да ви се струва нетраен? При мен е цял ден, но понеже го обожавам пръскам по 8-10 пъти.
Днес се напръсках толкова с Irresiteble Givenchy Rose velvet, да видя как е, когато е много. Чудесен! Не ме души, не ми тежи, разкошен е този парфюм за мен.

# 402
Толкова исках italica и ми седеше пет минути, а аз си пръскам супер стабилно. Sad

# 403
Italica e най шлейфов и траен от Касаморати, може би не го усещате. Следва го букетът, но наистина със стабилно пръскане, 5 6 фъса Simple Smile
Тествах новия Килиън, не ме впечатли някак. Влезе ми в графа скандало подобни

# 404
Много благодаря за мненията!
Възможно е да се пръскам "малко",понеже имам една малка отливка само..
Усещам го, може би, 20 минути около себе си и после трябва да завирам нос в китката си,че да го усетя. Но пък наистина много ми хареса - така е мек и уютен.. ❤ Няма да взимам Raghba значи, и без това oud -ът, не е моята нотка..

Сега и за новият Velvet Rose ми е интересно като чета всички хвалби.. Прилича ли на нещо друго познато (че не се сещам за първообраза,пък няма и как да пробвам скоро..). Във фрагрантика са посочили толкова различни аромати в " Този парфюм ми напомня на...", че тотално се обърках. 😄

Общи условия

Активация на акаунт