Магията на изтока - тема 70

• 28 701
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • вятърничава
2в1,не ме стряскай така! Реших, че съм сбъркала името и щях да редактирам 😄 Не ми е симпатичен този младеж. Иначе до сега да съм наваксала с изявите му. Но сега като ми го предоставя бтв толкова любезно - ще го пробвам.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 12:06 от bb6

# 226
Ами щом не ти е симпатичен не знам какво да ти кажа, но определено има какво да види с него. W: Two Worlds Apart, School 2013, I Can Hear Your Voice, Doctor Stranger, Pinocchio, While You Were Sleeping, Princess Prosecutor, No Breathing, Soar Into The Sun, The Face Reader... са все заглавия, които лично на мен ми харесват.
Аз, обаче, съм от хората, които могат да се абстрахират от това дали харесват някой актьор или не и да гледат даден сериал или филм без това да ми пречи, стига сюжета да ми харесва. В случая не е така, защото харесвам И Джонг Сок като актьор.

# 227
  • вятърничава
Не изключвам вероятността да ми хареса,като го гледам. То това е проблемът, че колкото и голямо да е женското сърце, за да побере нови любимци, все пак си има предел. Затова се радвам когато някой не ми харесва. Добре,че в реалния живот не съм толкова влюбчива Joy

# 228
The Real Has Come - епизод 1 от 50

Да влезе Джунглата!
Така и стана.

Корейска лудница. Докато разбера кой кой е в тези големи семейства, главата ме заболя, но до утре и епизод 2 ще вляза в ритъм.
Нашата корейска Дева Мария забременя точно на Благовещение, както повелява.
Голяма реклама на Волво и на смарт часовници. Корейско.
Той (Ан Дже Хьон) е чеболче, трети по ред от четири деца. Лекар акушер-гинеколог, който специализира в областта на безплодието.
Тя (Бек Джин Хи) е преподавател. Семейството ѝ включва майка ѝ (Ким Хье Ок, накъдрена е, много бясна и не си затваря устата, далеч от добричкото мамче, което беше в It's Beautiful Now), вуйчо и по-малък брат, който е станал баща много млад и сега отглежда сам дъщеричката си.
Той чебол, Тя от работническата класа. Обичайната корейска бримка.
Срещнаха се "абсолютно" случайно (сеулска случайност), защото Тя надраска по грешка неговото Волво, вместо това на бившия си приятел, който току-що беше хванала в изневяра.
И като се завъртя въртележката, като се започна с едни герои, едни семейни проблеми, ау, ау, ау.
А на финал на епизода Тя и Той разбраха, че Тя е бременна (след като Тя припадна, а Той я пренесе, естествено, на гръб в болница).

Нашата сега ще бременее, а бъдещият татко, в случая чебол, ще ѝ помага и ще се ожени за нея. Обичайната съботно-неделна теханмингукска мехурка.

# 229
victoria vassileva,привет Hug
Преди всичко се забавляваме тук Smile

И аз съм от новите в темата, търпят ме 🤗
Те и мен ме търпят Joy Kissing Heart Joy

Трейлърът на Sakra с Дони Уен. Режисьорът е Ka-Wai Kam.Той е и на Ип Ман.

Мотая се аз ис улиците на европейски град и какво виждат очичките ми...После се оказа магазин за комикси и игри,но нямаше манга.Ама не е важно.
Ето това беше на витрината  - героите от The Untamed или Grandmaster of Demonic Cultivation.В игралният сериал в главните роли участват - Wang Yi Bo и Xiao Zhan.
Обожавам историята,която е по новела,но има аниме сериал,игрален сериал,радио сериал и мини аниме сериалче.Дори за чуждите фенове напаравиха компилация от 20 епизода от игралния сериал,за да се ориентират по-добре в историята. ако някой се притеснява,че е БЛ,няма проблем.Игралния сериал дори не е близо до броманс.Те са си бестфренд.
Скрит текст:
Цялата улица е за азиатски кафенета,ресторанти, магазини за комикси,фигурки и т.н.

Не ми дадоха да снимам всеки магазин Scream Rolling Eyes Triumph

# 230
  • вятърничава
Tuon, къде скиташ ти, не ни издавай! Само сподели какво си хапваш там Wink

# 231
Само сподели какво си хапваш там Wink
Нищо от азитските неща.Не искаха Cry С ужасни хора работя.

Не мислех да го коментирам,защото не ми допадна,но.... да не е спам.
Green Door
Това е микс от фантастика(има призраци),психология (психолог се бори със своите проблеми,докато се опитва да помогне на пациентите си),кофти хумор и някаква романтика. 50 на 50 ми е,но клоня повече към не,не ми хареса.Резюмето ме заинтригува и харесах постера,но първият епизод е такава любовна драма с рев и сополи,че имаше късмет,че го гледах дублиран и можех да правя нещо друго (да си лакирам ноктите) и това ме накара да продължа.Потенциалът,който показа синописът не се оправда и с напредване на историята.Следващите епизоди все пак са по-добри (всеки епизод е част от голямата история,но с различна малка история) и стигам до последния епизод където фантастичния елемент почти го няма,но поне получих прилична кулминация.Наслаждавах се да гледам части от този сериал, но открих, че голяма част от него е объркваща и разочароваща,а прескачането стана необходимо, защото не исках да го изоставя.

# 232
Днес бях на предпремиера на John Wick 4. Това си беше японски филм с участието на китаец (Дони Йен) и със специалното участие в главна роля на един канадец роден в Бейрут, Ливан - Киану Рийвс, чиято баба по бащина линия е китайка.
Японско-китайска продукция. Хироюки Санада и Дони Йен.
Филмът е пореден от добре познатата история за наемния убиец Джон Уик, която започна преди девет години с това, че той бе принуден да се върне в "бизнеса", защото руски гангстери убиха кучето му. Заради едно куче цяла поредица екшън трилъри. Признавам, че съм фен, поне бях на първите две части, но вече с годините и дъвкането на една и съща дъвка, взе да ми писва.
Не съжалявам, че отидох и на 4-та част днес. Порадвах се на големи актьори.

Сега ще погледна и втори епизод на The Real Has Come, че както намекнаха вчера - май бебетата са две, а не едно... Ще стане много весело.

Как успя и с Хьон Мин, и с Чу Санг Ук, и с Чани в един сериал? Лигава ми е, но ще погледна началото заради тримата любимци.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 10:10 от rossonera

# 233
  • вятърничава
Баба Ким Хье Ок мечтаеше за внучета в It's Beautiful Now, ето и сега близнаци. Мечтите се сбъдват по корейски.

Киану нямаше ли и индианска кръв 🤔

# 234
Напоследък на постерите така ги мажат и кълцат, че чак не можеш да ги познаеш. Онзи ден едва познах Бек Джин Хи, а сега същото и с Ю Ин На, че и Хьон Мин са го прекроили.

The Heavenly Idol -  богове, дяволи, гоблини в лицето на разни идоли. Битка между доброто и злото, но във вариант на ентъртейнмънт индустрията. За фенове на Ким Мин Кю или някой от другите актьори. Нищо особено.

Kokdu: Season of Deity - колкото и да харесвам главните, сериала не бих го отличила с нищо съществено. Сценаристите за малко да настъпят мотиката, но в края поне се осефериха, та ще ги пожаля.

Oasis - интересно ми е да гледам за 80-те години в Корея и промените, които настъпват, но тук нещо ми липсва, за да препоръчам сериала. Кастът е добър и се справя с играта и толкова. Самата история също има потенциал. И, въпреки това, не ме грабва.

Вече не помня от кога не е имало сериал, на който да чакам всеки следващ епизод с нетърпение Sad.

# 235
Здравейте, любители на източните филми и сериали Simple Smile
Да се запиша и аз тематично. Да ви питам има ли тук фенове на студио Гибли? Наскоро гледах When Marnie was there и много ми хареса. Допада ми изкусният подход "Показвай, никога не казвай". Иска ми се да гледам и други филми на студиото, но в Нетфликс е агония на избора, общо взето, и се чудех дали нямате препоръка за някой добър филм?

# 236
Допада ми изкусният подход "Показвай, никога не казвай".

Това е подходът на цялата японска киноиндустрия. Игрални филми, сериали, анимета, манги и пр.

Подхващай филмите и на Хаяо Миязаки, а след това пробвай и Макото Шинкай, нищо че не е Гибли, но той го наследи достойно.
На Миязаки любимите ми филми са Kiki's Delivery Service (и live action-ът беше супер), Princess Mononoke, My Neighbor Totoro и Spirited Away.
Кажи и на какъв език гледаш, защото ако е само на български е трудно. Всичко останало го има на английски.

The Real Has Come - епизод 2

Скрит текст:
Бебетата наистина са две, но единият плод умря (поне така загатнаха на финал снощи).
Очевидно, че скоро ще се оженят двамата главни герои - Тя, защото е бременна, а Той, защото е притискан от баба си чебол.
Голяма вещица е тази чеболка. Героят на Ан Дже Хьон не е неин истински (кръвен) внук, защото майка му и синът на бабата се женят след като имат по един брак зад гърба си. Синът на бабата е имал вече две деца, майката на Ан Дже Хьон е имала вече него, а вече като семейство двамата имат и обща дъщеря (тя е четвъртото дете в семейството, но още не се е появила).
Бабата иска да елиминира Ан Дже Хьон като наследник, не, че той се натиска.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 08:12 от rossonera

# 237
Bizzie Lizzie,който и филм да избереш няма да сгрешиш.Ориентирай се по жанра,който ти се гледа.
Само остави The red turtle и The tale of the princess Kaguya за финал. Не,че не са хубави.Първия има специфична история,която изглежда проста с малко герои,но съвсем не е такава,но темпото е доста бавно. Вторият има специфични рисунки - наподобяват скици и използват акварелен фон.Идеята е,че зрителите трябва да се потопят в приказна атмосфера и да могат да си представят,а не да се разсейват от реалистичните рисунки.
Earwig and the Witch е първият 3D филм на студиото.

Песента - Magic Square на Saliman  ( Howl's moving castle) от Joe Hisaishi e вдъхноена от българската Трендафилчето.
В Only Yesterday се чува Малка мома двори мете

Zen - Grogu and Dust Bunnies.Това е късометражен филм в сътрудничество на студио Гибли и Лукасфилм за третата годишнина от излизането на The Mandalorian и е режисиран от Katsuya Kondo (режисирал е някои от ключовите анимации на студиото като Kiki's Delivery Service, Like the Clouds, Like the Wind, Ponyo) и включва музика от Лудвиг Гьорансон (той е написал и музиката за Mandalorian).Грогу се появява за първи път в Мандалорианецът,а Прашните/прахови зайчета (на японски susuwatari или скитащи сажди) от друга страна, се появяват в My Neighbor Totoro и Spirited Away на Гибли.
Скрит текст:

# 238
  • MJF
Blush видях че имам 9 непрочетени поста в тази тема и реших, че е време да наваксам с тях. На Bizzie Lizzie привет.
Аз още съм виртуално в Сайтама с 2 кънки. Но на постера нагоре който видях не се сдържам да се похваля , че Него го разпознах, на Нея ми трябва още малко да се напъна.

# 239
Тези двамата защо отричат вече трети ден, че са заедно? Девет години чакаме и аз, и цяла Корея да обявят, че са заедно, че ще вдигат сватба, че Дже Рим е направил бебето, а те продължават да отричат.
Любимата двойка от We Got Married, а след това и в Our Gab Soon.

То като се сетя от това предаване любими двойки ми бяха те и Намгунг Мински с онази трот-певачка Хонг Джи Йонг.
У изстрада много с Пак Се Йонг, а Джини, буквално, беше наказан с Го Джун Хи.
Като споменах Пак Се Йонг.... Отдавна не се е появявала на екрана ми, от Money Flower насам. Видях, че все пак е снимала нещо миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт