Магията на изтока - тема 70

• 28 755
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
The Real Has Come! - епизод 6

Наситен епизод с много емоции и днес. Умрях от смях с Ким Хье Ок в момента, който откри истинския баща (мазния охлюв) и започна да го налага в асансьора, хаха. Устрои му засада. Голяма хала е тук и така е яхнала ракетата носител, че не знам какво му се пише до финал и на Ан Дже Хьон с такава тъща.
Другата седмица вече ще ги женим двамата главни герои. Одобрявам. Бързо отстреляха злата асистентка с прав и точен удар.

Скрит текст:
И нуната на Ан Дже Хьон е бременна, а беше тръгнала да се  развежда с баткото. Много бременни в този сериал, ейй, и една след друга.
Голямата кака пък пометна, но за нея беше ясно, че ще се стигне до  там.

Nagatan to Aoto: Ichika no Ryourijou - епизод 3

Да отбележа и тазседмичния 3-ти епизод на кухненския нож от Киото (нагатан) и малката зелена люта чушка (аото).
Сериалчето върви много добре и са за похвала, че поне за ролята на мис Морган бяха намерили истинска американка, която не говори със странен акцент американски английски. Обикновено си запушвам ушите на такива неловки сцени, че ме хваща яд, но този път са се  постарали.
Този десерт с царевица ми се видя странен, но бих го пробвала.
Ичика ще се вихри вече в кухнята на рьотей-ресторанта на семейството си. Младият ѝ съпруг пък търси някаква близост с нея, но ще видим докъде ще стигнат.
Кратки са епизодите, но няма как. А ми се гледа още и още, но трябва да чакам до петък.

# 301
  • MJF
Divorce Attorney Shin
Изгледан. Доволна.
Скрит текст:
Въпреки текущите ми критики към спейса на историята. Те си остават. При гледане анблок нямаше толкоз да го забележа , но при текущо....
Но всичко останало ми хареса  това заглавие.
Подбраните казуси бяха сериозни, даже доста сериозни. Интересни и актуални. Драмата в тях бе туширана/балансирана с тези дълги лирични отклонения с участието на тримата авери, дамата от ресторантчето, младия адвокат, младата сътрудничка в офиса и сие.
Туй с гроздовите зърна на стената нещо не го много разбрах, по едно време триеше Шин по едно с дълбокомислен вид. После може аз нещо леко да съм отредактирала някъде. Но цялостната им символика не ми се изясни напълно. Имам иначе догадки.
В казуса с племенника на Шин дори П засегнаха и споменаха на няколко пъти. Хем и при майката и при детето.
Казуса на племенника го "разрешиха" много добре и по-реалистично. Ограничени права  за настоящите му родители.
Баща му , мащехата му, дядо му и адвоката "предал и продал" клиента си-майка му, нямат нужда от повече коментар от мен  от хора -боклуци.
Пиенето и яденето този път бяха  балансирани та като редактирах тук таме по тази част Wink  беше ефективен труд от страна на мишока.
Human drama на кор-сериалния фронт. И добре им се получи.

# 302
На мен ми остана за гледане последната серия от адвоката- пианист. Винаги се питам какви ли са наистина отношенията между хората в Корея. И колко мъка и подлост има навсякъде…Потвърждавам- добър филм.

# 303
Гледах The Lines That Define Me, чудесен филм. Имаше си типично японските моменти, които едновременно ти въздействат емоционално и те карат да се замислиш. За мен лично беше много интересно и приятно да науча нещо относно рисунките с туш, намирам ги за особено красиви. Като цяло черно-бели рисунки и снимки са ми голяма слабост. Също така останах впечатлена от актьорската игра на мъжката част. Изборът на актриса за главната роля обаче според мен не е най-добрият възможен. Имах усещането, че не е равностойна на партньорите си, и това донякъде разваля цялостното удоволствие от филма.

# 304
Ето го нашето момче. Дали са му цялаааа секунда в трейлъра. Барнали са го с дълга коса и като го гледам сигурно ще предвожда воините на Когурьо, Пекче и Шила от бъдещето, хаха.
Повръща ми се от тези политкоректни боклуци на Дисни. Убиха киното.
Ще пия една вода от тези, които рекламира.

Хару започва утре новото си телевизионно приключение Watashi no Oyome-kun. Ще бъде като Микако в Watashi no Kaseifu Nagisa-san - Махиро ще ѝ готви, пере, ще ѝ гледа къщата, а Хару ще работи.
Ейй, много се еманципираха тези японки. От домакини взеха да мечтаят и за някой икемен, който да им поддържа домакинството. Микако мина с по-възрастния Нагиса-сан, но Хару се е уредила с крехкото агнешко Махиро.

Утре стартира и корейската Дебора с Хьон Мин, Чу Санг Ук и Чани. Ще има какво да се гледа.

# 305
  • вятърничава
Веднага фокусирах Юта Фурукава на постера на Хару, казвам ви, това момче ме преследва!

The Pirates: The Last Royal Treasure
Харесвам първата част, този не ми хареса въпреки ефектите и звезния актьорски състав. Основен недостатък - липсата на Kim Nam-Gil и Yu Hae-Jin Wink

Китайският Don't Forget I Love You (2022) е приятен, Той е симпатичен (сигурно е известен, не познавам китайските актьори) , Тя не ми е много, но се трае. Той е композитор на песни, страда от амнезия и всяка сутрин се налага да си припомня кой е, какъв е, какво обича, пише си бележки, дневник, оставя си съобщения. Обаче се влюбва и става още по-интересно. Романтична вариация на тема "Мементо".

# 306
Казах ти, че той е твоята пътеводна светлина и единственото, което трябва да правиш, е да го следваш.

Оо, Джаспър е снимал с уйгурка. Нея не я помня, но се сещам, че бях загледала филма заради Джаспър и го зарязах бързо.
Той е тайванец, т.е. китаец с тайвански паспорт и е много популярен.
За мен си тича в левия коридор, но не го съдя за това, просто си му личи, въпреки че не си е признал като Аарън.
Гледала съм преди години пътуването му с И Сънг Ги (култово предаване беше, още се смея само като се сетя за двамата) и там го опознах по-добре. Той и И Сънг Ги се усъмни тогава.... Ама е дълга история.
Не знам дали Джаспър е бил онзи ден на сватбата в Сеул, трябва да огледам добре гостите, видях само някои от известните корейци. Станаха близки приятели и помня, че се чуваха/ поддържаха връзка след предаването.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 21:10 от rossonera

# 307
  • вятърничава
Симпатичен е този Джаспър, аз не го заподозрях Joy
Видях, че е преведен този филм и се загледах. След няколко дни сигурно няма да го помня, но е приличен.
Приличат си визуално с И Сънг Ги.

# 308
Няма как да го заподозреш, защото си го гледала само в роли. Я да го видиш малко извън роля, в риалити предаване, ще придобиеш представа.
За мен не си приличат с И Сънг Ги, никак дори. Кореецът е мъжкар, а тайванецаът по-мек, женствен.
Джаспър стана много известен с Before We Got Married. Дори и аз успях да издържа сериала до финал, макар и с превъртания заради Пъф Куо.

# 309
Корейската Дебора е евтина розова история, която ще разчита на броманса между Юн Хьон Мин и Чу Санг Ук. Добре, че са те, защото Тя е трагедия.
Кифлоенсърка. Отвратителен корейски женски образ.

Не съм гледала още целия първи епизод на Хару и Махиро в Watashi no Oyome-kun, но видях как той изпадна в ужас при вида на апартамента ѝ. Горкото момче.

# 310
Честито Възкресение, дружки Church.
Здраве и благоденствие на вас и на близките ви.

# 311
Честит Великден! Бъдете здрави и усмихнати!

# 312
  • MJF
Честито Възкресение!

# 313
Midnight Museum
Това е от тези сериали,които гледаш макар да знаеш,че са лоши.Не съвсем лоши,но лоши.
Честно казано след гледането на трейлъра бях наистина развълнувана за този сериал.Но това, което изглеждаше обещаващо в трейлъра (и първите епизоди), просто се оказа,че липсва,когато започне истинския сериал.
Знам,че тайландците не се справят с подобни сюжети.Това е прост факт. Blush
Забавен е въпреки цялата бъркотия,пропиляната история,недобре развитите герои,дупките в сюжета,бедния музей и прибързан край,но е някакси очарователен
Огромният бонус е кастът.GMMTV са дали всичко от себе си и има и Тор,който знае как се правят тези работи.
Има Bright в нетипична роля и Нанон,а на него много му се радвам.

# 314
  • MJF
Nagatan to Aoto 3
Изгледан още преди почивните дни. Е, ама много кратки епизоди. Ще взема да се направя на забравана и да се престоря , че съм си забравила че съм се хванала на "текущото  хоро" и да си го догледам анблок. Thinking

И една мистерия. Не помня как стигнах миналите дни до гледане на Wonderful Nightmare 2015. Мирно  и тихо си го изгледах. Че даже и съвсем навреме свърши и реших и веднага да си го отметна в тефтера в imbd. Отварям там и виждам че филма е отметнат като гледан , че и оценен. Е да си имаме уважението чак пък толкоз зле не съм. Да изгледам цял филм и никъде дори за миг да не възникне дори милиграм съмнение "хм, нещо такова май съм гледала". Та така, пълна мистерия.
А иначе филмчето гледаемо. Без забележки за жанра си.

Thinking

Общи условия

Активация на акаунт