Магията на изтока - тема 70

• 28 747
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
The Lines that Define Me - изгледан

- Вода     - Мастило     - Картина/ Живопис

Или суибокуга - изкуството на рисуване с мастило.

Много красив японски филм посветен на изкуството да рисуваш с мастило. Изкуство, което японците са приели от китайците, разбира се, от кой друг? В Япония това изкуство навлиза с дзен будизма през XIV в.
Останах без дъх от демонстрацията с рисуването на орела и след това картината на Йоске Егучи, както и останалите картини, които показаха.
Азиатско изящество, финес и перфекционизъм във всеки детайл.
Доволна съм, че изгледах филма, въпреки че нямах големи очаквания. Рюсей расте, променя се, справя се и все по-добре с ролите си, но и госпожицата ме изненада приятно. За нея повече няма и да ми се откъсне от пръстите (да напиша). Има още много да се доказва, за да ѝ простя безумните изпълнения.

Петъчно Звездата с най-новата му реклама. Чеболчето хотелиер, милото то. Ще видим дали ще става за гледане, за да го издържа до финал този нов мелодраманс на JTBC.

# 286
  • вятърничава
The Lines that Define Me-наистина много красота е събрана в този филм, много ми хареса. Удивително изкуство. Картини, създадени за кратко време само от черно мастило и вода, но всъщност са резултат от много труд, съзерцание и вглъбяване.Домът на сенсея и градината - хармония и спокойствие, искаше ми се да съм незабелижима точица там и само да го гледам как рисува. Рюсей и Йосуке Егучи много ми харесаха. И Кая си беше на място. Голяма късметлийка тази Кая, остана ли някой хубав мъж в японското кино с когото да не е снимала.

Петъчни красотички, господ давал, давал.......

# 287
Здравейте момичета! Тези дни търся, къде мога да гледам един мини сериал с бг субтитри. Филма се каза Лош и луд (Bad and Crazy), къде мода да го намеря и с по-добро качество? Вие от кои сайтова ги гледате? Simple Smile

# 288
  • вятърничава
Привет, sam_! На стр. 1 има Информация за сайтове свързани с азиатското кино и телевизия.

# 289
  • MJF
Blush  друг ще се включи по -подробно по въпроса ти sam_. Не съм по тази част веща. Привет.

Мм, браво, браво, че имам да гледам хубав филм на японския фронт.

Nagatan to Aoto 2 изгледан.
Динамиката м/у двамата съпрузи е Smiley .
Скрит текст:
Развесели ме фразата "Нещо плува във ваната". "Чушката" голям фен стана на манджите на "Ножа". Smile
Жалко че епизодите са от краткия формат- 20-ина минути. Мда.

# 290
Изгледах сега по KBS днешния епизод на The Real Has Come!. Преминах през какви ли не отрицателни емоции в началото....

Скрит текст:
... - в момента, в който видях Ким Хье Ок да гони 30+ годишната си дъщеря от къщата си, само защото е бременна(?!), след това се ядосах на наивността на Ан Дже Хьон и манипулациите на подлата хиена и отвратителната ѝ алчна родителка. По някое време (няколко минути преди финала) ми идваше и да удуша Бек Джин Хи, че е толкова тъпа и не схваща нищо, но на финал, когато Той разбра, че алчната и подла хиена го лъже и манипулира, се успокоих.
Доволна съм и от превюто за утре. Еее, ще я изиграе той, точно на сватбата.

Засега ми харесва. Сериалът се развива като обичайната корейска драма от 16 епизода, а не мехурка, която върви шест месеца в годината и е 50 епизода.
Има шанс да бъде интересна и след първата половина (обикновено след 15-16 епизод при мехурките започва дъвката), но всичко зависи от сценариста, който е мъж и това дали скоро е бил на преглед при психиатър.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 15:58 от rossonera

# 291
Hikaru no Go
Имах резерви преди да го започна.Имaх резерви и заради пропагандата в епизод 1.След това резервите ми бързо умираха.
Истината е,че в началото нищо не разбирах от Го и 36 епизода по-късно това не се е променило.Играта е важна,за да покаже желанието към усъвършенстване,съперничество,приятелството,израстване и други житейски уроци, с които човек може се сблъска.
Харесва ми,че основните герои са различни по характер,но въпреки това се допълваха и стимулираха към по-добро израстване.
Много приятен сериал.Въобще не ми дотежаха епизодите. Rolling Eyes Малко съжалявам,че не получи развитие  с т.н. Божествен ход (най-съвършенния ход в играта),но мисля,че това е нещо като алхимията и философския камък.Нещо имагинерно,което те кара да продължиш да търсиш и работиш.
Също ми хареса как бяха направили ефектите с призрака и изглеждаше прозрачен,но от грима му ме побиваха тръпки.Обаче той е призрак и трябва да ме ужасява,защото призраците са ужасяващи,а са ужасяващи,защото са призраци.Разбирате,нали?
Също е хубаво,че всички герои имаха своя край и ги видяхме на финала.

# 292
Китайци направили екранизация по известна японска манга, която е посветена на китайски шах и с японско заглавие?! Интересно... Азиатски свят.

2в1, миналата седмица още ме жегна познатата къщата, но с вчерашния 5-ти епизод на The Real Has Come! съвсем ми просветна.
Взели са къщата на Гонито от Fated To Love You, не ги е срам. На Гони номерът на къщата беше 378-1, а на злата баба на Ан Дже Хьон са го сменили на 521. Сигурно Гонито е продало къщата и е отишло да живее на острова на любимата си от Fated To Love You, хаха.
Еххх, тези корейци! Постоянно откривам едни и същи места на снимки на различни сериали, а не гледам всеки корейски сериал. Тук-там пипнати, но местата са същите.

# 293
О, Рос, те си имат къщи, които си въртят перманентно. Вътрешността е различна, защото в студиото могат да си я направят каквато си искат, но отвън фасади и дворове няма как.

Здравей sam_ Hands Wave.
В първото мнение на тази тема в Спирита можеш да откриеш къде да гледаш или от къде да си свалиш сериала.

# 294
  • MJF
Flowers Rose

Брей какъв тест на внимание. Чета аз "Hikaru no Go" и автоматично мисловно се "местя" на японския фронт. Отварям линка  в отделен таб и прочитам Tuon до края. Малко по диагонала след като прочетох "призрак", т.е. почти до края с внимание. WinkSmile. Отварям таба и гледам постера, моята слабост Smile . И гледам някакъв ала китайски. Трудно ми е да формулирам накратко какво значи това за мен но "аха, аха и ще литнат. Адаптация по манга, каста от ала китайски имена. Това видях. И Рос ме отърва от Thinking .

2в1
, видях предпоследния епизод на "Адвокат Шин". Брей какви хора-боклуци има. Да не пожелаеш и на врага си даже да нацели/срещне такива. В 11 епизод тримата авери като излязоха от полицията ....ме hahaha милите, големи прегръдки и рев. Няма да те спойлвам повече. Smiley

# 295
Шош, нали знаеш, че спойлването не ми пречи Hug. Чакам довечера и последния епизод, че да ги изгледам и двата заедно като за финал.

# 296
Да, и аз ги виждам. Мехурките ги снимат масово със сцени пред някоя къща, в двора ѝ, но вътре обстановката е от студиото на KBS.
Къщата на Бек Джин Хи е по същия начин. Виждам двора, вратата, но влязат ли вътре, хоп, студиото на KBS, хаха, с декорите. Снимат на такива места само пред къщите или в дворовете, а останалото е в студио.
Обаче, кадрите от хотела са истински. Там личи, че са снимали на място.

Японците също снимат една част от сериалите си по този начин, но само веднъж видях едно и също място, на което са снимали два различни сериала. Другаде не съм ги хващала, а японско гледам най-много.
Кадрите отвън на някое красиво място, с красива къща, природа, а влезеш ли вътре - декор. Сериалът на Исей Такахаши - 6 Byoukan no Kiseki е пример. Личеше си по изкуствената светлина, която виждах през прозорците, при изкуствените растения, през вечно матираните стъкла. Детайлите никога не ми убягват.

Ейй, пропуснах. Честита ви Цветница. Живи и здрави! Ходихме до нашата квартална църква, но имаше толкова много народ, който чакаше за върбови клонки, че се отказахме. Хич не обичам навалиците и преди К19, а след него съвсем. Представям си какво е на Катедралата...

# 297
Шош,виж,използвала съм думичката пропаганда още във ворото изречение. Пропаганда = Китай.
С първи епизод се чувствах като от роман на Пратчет - изгряваше бавно и се чудех дали си заслужава труда.

# 298
  • MJF
Абе преди гледах картинките тук  за нещо подходящо за Връбница/Цветница и "минах " с роза.

Flowers Herb

Туй "пропаганда" ми е минало под радара. Но "призкрак" го видях/ попадна на радара  още от предишния ред Mr. Green .

2в1, знам, ама да не намалявам изненадата/интереса. Като свърши за  домашно съм си набелязала   да "разцъкам" някои от актьорите , които почти не са попадали на екрана ми , да ги видя и в нещо друго "гледам" ако са успяли "да нацелят" такова. Че нали не е много лесно да се попадне на екрана ми Blush

# 299
Честита Цветница и от мен!
Набелязах за гледане The Lines That Define Me, скоро ще се включа с отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт