Магията на изтока - тема 70

• 28 777
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • вятърничава
Шош, Hayato Isomura с Kei Tanaka бяха влюбени в инструкторката по йога в Is Love Sustainable?, с умиление си спомням за този сериал Heart Eyes
В Black Knight еп.1 участва младата актриса Roh Yoon-Seo (бременната ученичка от Our Blues и ученичката от Crash Course in Romance).

2в1, интересното в Black Knight започва от еп. 3.Добър сериал са направили, като сценарий не е нещо невиждано,малко Лудият Макс , малко Игрите на глада и други работи. Но ми хареса като история, динамика, музика,актьори - Хони е страхотен лошко, Есом и без това си я харесвам, младежа (сега ще го проуча, че не ми е познат) . На Ким У Бин му отива тази роля. Благодарение на Нетфликс епизодите са само 6 и кратки. Това ме устройва, че ме чакат и едни бебета и бъдещи майки, един вагон, пълен с пасажери в нужда нейде в Япония.

# 496
bb6, аз не си падам по този жанр и подобни утопични фантасмагории, но му хвърлих едно око само заради Хони и У Бин. Видях ги в действие, стига ми толкова Wink.

# 497
Чудя се от къде най- вече ми е познат Hayato Isomura.

1

Скрит текст:

# 498

[ Black Knight започва от еп. 3.Добър сериал са направили, като сценарий не е нещо невиждано,малко Лудият Макс , малко Игрите на глада и други работи. Но ми хареса като история, динамика, музика,актьори - Хони е страхотен лошко, Есом и без това си я харесвам, младежа (сега ще го проуча, че не ми е познат) . На Ким У Бин му отива тази роля. Благодарение на Нетфликс епизодите са само 6 и кратки.
👁
Снощи изгледах първите три епизода. Аз харесвам такива дистопични истории. Обаче ако не бях гледала Silо можеше и да ми хареса повече, защото така нагледно показаха,че може и по-добре.Това е от този тип клишета,които толкова много обичам и въпреки всички несъвършенства,които виждам ми харесва и ще си го догледам.
Много се надявам да няма арка за изкупване и Хони да си остане тиран с егоистични цели ,защото от другата страна има герой с лична драма.
Харесвам как завършват епизодите.Така се прави.Ставам любопитна и искамповече.

# 499
  • вятърничава
Харесвам как завършват епизодите.Така се прави.Ставам любопитна и искамповече.
Точно Hands Plus1
Четох,че е направен по уебкомикс (уеб комикс,как е правилно).И точно такова усещане имам, докато гледам.Не гарантирам,че след 2 седмици ще го помня,но в момента ми е приятно разнообразие между бременни и зли баби.

# 500
Да се отчета, изгледах шести и седми епизод на Nagatan to Aoto. Според мен добре върви, все така интересен и приятен ми е.

# 501
Др Ча върви към боза.

Скрит текст:
Ама разбира се, че ще си замълчи, за да запази мира в семейството и в името на това невръстните двчица да не останат без баща. Не знам и аз защо очаквах друго. Всички разбраха, че са женени в края на 9ти епизод, а тя разбра за извънбрачната му дъщеря в края на 10ти. И нищо. Е, порева на стълбите и  се очертава да се сближи с проекто-снахата - тя поне има характер- макар и гаден. На нея разчитам да я навие да развъртят бухалки като Пе Та Ми и Скарлет  в Search www https://youtu.be/j7P26qskafA Ще изчакам да го завършат и ще го прегледам набързо до края, колкото да не ми стои незавършен

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 16:56 от LelqtaNaPesho

# 502
  • MJF
Ой ,имам и за д-р Ча коментар но по ред.

Satisfied  eeeee вярно бе, значи съм се мъчила да се сетя за Koisuru Hahatachi , след това съм го гледала в Is Love Sustainable? . Мда Satisfied
Ама какво готино и забавно трио бяха тез скици в бара в Koisuru Hahatachi. Хем ако не бъркам първо се събираха в различни двойни комбинации и "ръсеха бисери" а на финала се събраха тримцата  hahaha

How About Coffee изгледан.
Нямам забележка.
Скрит текст:
Сега това че на мен са ми в повече и излишни чак толкоз и като количество и като буквалност брутални сцени го считам за мой поблем/ работа. Защото пък така по- въздействащо и близо до документалност/реалност. От там и по -силни посланията , целите на това, да размислят или разчустват зрителя или най- малкото поне да го провокират.
Манга не манга сценарист все пак си е моята голяма  любимка Наоко Огигами , честита ѝ чудесна премиера и на малкия екран. Нямам грам забележка към нея. Чакам си да стигне някога до мен Riverside Mukolitta. А иначе защо толкоз се тутках с How About Coffee е още мистерия.
За самия сериал мисля че нямам коментар към момента. Той е от тези заглавия, които заслужават нищене епизод по епизод или просто да се изгледа. Прекалено много неща и емоции има във всеки епизод.
6+ на How About Coffee от мен.
2 неща ме поразвеселиха определено . Макар че въобще  не е точната дума това . Но ми е тудно и дълго  да обясня по друг начин.
Скрит текст:
Първо това  за двата отстранени пръста на една ръка . А после и това за "адамова ябълка" - така го четох на превода с който гледах , мака че на екрана бе макет на атлас и цялото това нещо на финала с тази кост. Какво направи с нея възрастната дама и как го изкоментира. Определено се развеселих. Въпреки и в двата случая , че бяха повече от тъжни и наситени емоционално моменти.

Doctor Cha 9-10 анблок ги видях.
Скрит текст:
Горе долу продължава очаквано. Нямам забележки към момента. 2 момента ме развеселиха  10-и. Първо таксиметровия шофьор- когато Ча еши да проследи Чои и съпруга ѝ и реши обаче да спре.  Второто е Ча и приятелката на сина ѝ. Цялото им взаимодействие в 10 и накрая под дъжда саркастично и истерично смеещи се .
WinkMr. Green

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 17:30 от Шошулчо

# 503
Шош,гледала съм How About Coffee ,но това съм аз и нямам представа дали писах за сериала.
Смятам,че нямаше нужда от елемента мафия,още повече,че нямаше никакви предпоставки за този завой преди да се сблъскам челно с него. Мисля,че ако бяха запазили концепцията - нов епизод,ново кафе,нов герой и бяха спестили миналото на баристата щеше да ми хареса повече.Нещото, което най-много ми хареса беше, че сериалът обърна еднакво внимание  на всички  и въпреки че историята не беше толкова вълнуваща все пак имаше харизмата да държи публиката прикована.

# 504
  • MJF
Аха , ясно ми е какво имаш предвид Tuon.
Скрит текст:
То и аз се изненадах. При мен пък се получи  куриозно направо. Защото аз бях изгледала точно първите 3 серии.
И помнех че имах стандартни 3 серии горе долу с по две истории във всяка. С клиентите на бариста на колела. И само отделните и мимолетни и странни включвания на русолявия Санпей- Пей. Които ме Thinking. И толкоз.
А сега пък почнах да гледам от епизод 4 до края. И това вече е разгръщането на сериала и същината му. Пърите 3 серии дефакто са увод/ заблуда на зрителя Wink. И така може да се погледне.
Но сега ми е Simple Smile как без да искам и съвсем случайно се получи при мен. Първите три серии бяха типичния фомат -бар/ кафене/ ресторант и пр. и  по история - две на клиент. В този дух. Само дето загатваха и за още нещо с тези появи на Пей и външния му вид , който на японския фронт  знаем че е  почти със сигурност равносилен на ...
Та от епизод 4-и като се започна ....и си дойдохме на думата.
Human drama с историята на бариста и  покай него и на Пей. Хем дадоха конкретна картина от миналото на Пей а бариста го разкриваха като образ целите 8 серии.
За мен се получи много добре, много въздействащо, провокиращо. Както и ти си написала "  да държи публиката прикована". А най -добре и поазмислила се.
Защото имаше много примери и теми извън Айома и Пей.  
Малко минавка е при мен , че пък бегло помня историите в първите 3 серии. Но реших да не ги повтарям а да продължа от 4-и.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 18:07 от Шошулчо

# 505
Шош,аз го гледах преди време сериала и спомените ми са много мътни. Включванията на "русолявия Санпей- Пей" въобще не ги помня Blush

Black Knight
Интересно,но факт корейците са разбрали за бръснача на Окам и неговото “Не умножавай повече от необходимото“ и  в този случай са се отказали от Мечо Пух и  “Колкото повече,толкова повече!” Факт. Това за броя на епизодите.Може би трябва да благодаря на Нетфликс?Нееее Joy
Когато светът е разбит и човекът е просто малка прашинка от социално изградени фракции на база благини,които съществуват основно, за да докажат,че човечеството с пълно право трябва да освоби Земята от себе си,но в същото време има човек,който изплува отгоре,за да покаже,че човешкото е все още живо и блабла.
Тук няма нищо иновативно и невиждано,но това не му пречи.
Ще почна с положителна нагласа.
Добро темпо,така че поне не е скучно (като вторият полуфинал на Евровизия).
Ким У Бин свърши страхотна работа като доставчик. Той донесе повече от храна и кислород. Той донесе надежда.
Съспенсът при финала на епизодите.Повтарям се,но наистина ми хареса как успяха да подържат интереса.
И бавно преминавам към лошото
Сюжетните дупки и липсата на някои логически предпоставки,но предвид жанра мога да ги преглътна.
Изграждането  и фукционирането на света.Това няма да го им го простя.Това е лошо и абсурдно.
ОСТ-знам,че корейците го умеят това,но тук няма нищо запомнящо се.
Ролята на Хони.Аз знам,че го може и вероятно е направил каквото трябва с този сценатий,но за този жанр си трябва силен антагонист, който да е съберателен образ на всичко срещу което героя се бори.
CGI на моменти беше толкова зле,че чак беше смешно.
Това не е нито много лошо,нито много добро,а просто добро.

Скрит текст:
Всъщност най-много се забавлявах от факта,че този сериал идва няколко месеца след като космическия кораб  на НАСА - DART успешно удари астероид и това е първия тест за планетарна защитна, която трябва да предотврати сблъсък на метеорит със Земята,което може да доведе до това,което видях в сериала.Почти до същото,но не съвсем.

# 506
  • вятърничава
И аз благодарих на Нетфликс за сбитата форма -6 епизода/40 мин.
За ОСТ - мисля,че кор.сериали на Нетфликс имат 1 основна песен/тема и един хип-хоп примерно.Нищо,което да ти остане в главата.
На мен Хони ми хареса в ролята на антагонист.Дядото - учен ,както и приятелчетата на младежа внасяха свежа нотка в мрака. Приятелчетата на У Бин в черно също ми харесаха.
Скрит текст:
Скрит текст:
Всъщност най-много се забавлявах от факта,че този сериал идва няколко месеца след като космическия кораб  на НАСА - DART успешно удари астероид и това е първия тест за планетарна защитна, която трябва да предотврати сблъсък на метеорит със Земята,което може да доведе до това,което видях в сериала.Почти до същото,но не съвсем.
Страх те е да не ни уцели астероид,преди някой луд землянин да реши да натисне бутона Joy Сори
Поне едно нещо ми се изясни,накрая ще останат само корейците и хлебарките.

# 507
В мехурко-смехурката изплискаха сериозно коритото с вода. Главната двойка, айде, да кажем съдба, братът с кифлата, която е сестра на доктора - айде и там съдба (корейска съдба, тя е по-специална), ама вуйчото да е баща на бъдещето дете на голямата снаха, е, това вече е ненормално.
Няма други семейства в Сеул, а само тези две, които се нахлюпиха едни други.

Време е за Каме и епизод 2 от сезон 2 на Seigi no Tenbin.

# 508
За ОСТ - мисля,че кор.сериали на Нетфликс имат 1 основна песен/тема и един хип-хоп примерно.Нищо,което да ти остане в главата.
Дори само за това не са се постарали.

Скрит текст:
Цитат
Страх те е да не ни уцели астероид
Не.
Всъщност метероит и астероид са две различни неща,не са синоними и не означават едно и също нещо.
Астероидите са небесни тела - планети,планетоиди и други останки,които са се образували при формирането на планетите в Слънчевата система.Метероитите от своя страна са парчета от  космическа скала (от комети или астероиди) които навлизат в земната атмосфера.Те изгарят или се сублимират.
Астероидът Апофис,който е сголемина на Айфеловата кула ще прелети на разстояние от около 32 хил. км. от Земята през 2029 ,ако промени орбитата си това означава,че след 7 години ще се полети към Земята и може да се разбие на хиляди метероити.Споко,от НАСА казаха,че вероятността за това е под 1%
Уф,това стана като урок по астрономия.Сори Blush
Цитат
преди някой луд землянин да реши да натисне бутона
Чесно казано знаем какво може да се случи,ако се натисне червения бутон,а японците го преживяха.Часовникът на страшния съд тиктака.

То в тези филми си игратя с човешкия страх и много рядко е правдоподобно и научно обосновано.
Остави това,че само Корея я има (все пак е корейска продукция) защото при подобни бетствия се губят страшно много ресурси, знания, култура и технологии.С какво разполагаха тук,тези,които имаха ресурсите - телефони, таблети,игри,систем за наблюдение,всякакви превозни средства и бензин.Да.Сигурно сървърната им база е оцеляла и имат разработчици на игри.А защитните им маски (когато ги сложат) са останали от ковид епидемията.

# 509
  • вятърничава
А защитните им маски (когато ги сложат) са останали от ковид епидемията.
Joy
Писах за астероид, понеже се сетих за "Армагедон".

ross,ти сама си го написала - съдба, корейска съдба! Колко мъка има по тази корейска земя!
"вуйчото да е баща на бъдещето дете на голямата снаха" ===> отивам да гледам. Този казус и Каме не може да го реши.

Общи условия

Активация на акаунт