Магията на изтока - тема 70

• 28 726
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Страдам.В Tокио е 30-ти март и в книжарниците вече има последните глави на Given.След няколко седмици феновете ще са ги превели и това е краят.
Oбаче се очаква да има достатъчно инфо в блоговете на tumgir и на tumblr,а аз нямам достъп в момента.
Не е честно.Искам да знам края на историята:cry:

Aз съм човек на социалните медии - Инстаграм,туитър,tumblr,fragrantic…дори понякога пиша ревюта за парфюми.
Всичките филми за кибер тормоз,вредата от социалните мережи,които гледам....незнам защо ги гледам.Blush

# 256
  • вятърничава
Jun Ji Hyun и Kang Dong Won може да си партнират в предстояща шпионско романтична драма,озаглавена Polaris .Много ми допада тази новина.Харесвам и двамати, ще са хубава двойка, ще си партнират достойно. Дано сценарият да е добър.Kang Dong Won не е снимал сериал отдавна.

# 257
.............................. Kang Dong Won не е снимал сериал отдавна.

Има-няма 20 години.

По повод тази новина, свекървата на Чон Джи Хьон пуснала пост в инстаграм, нещо от рода на "Любимата ми комбинация... Най-накрая." Joy Жената и тя фен на Канг Донг Уон.

# 258
  • MJF
Crevasse
Телевизионен филм от рубиката на  KBS Drama Special. Добра психологическа драма. Хареса ми. Нямам забележка. И даже като свърши се изненадах, защото очаквах че '' по корейски" ще задълбаят сега в някаква мелодама, не виждах че е към края  самия филма, а той взе че свърши. Съвсем навреме Smile. Браво.

Сега обаче малко да помрънкам. Преди ковид, съответните телевизии редовно качваха, било то и след време, целия еди кой си сезон Drama Special/аналогичните рубрики. Преведени на английски и общодостъпни. А KBS и на ютубканала им. А след 2019 има много спорадично по нещо преведено и малко повече общокачено. Но масово е без превод на английски. Thinking странно какво им стана. А не е тайна тук, че аз съм фен на тези рубрики и като се сетя за тях предпочитам да изгледам това което е "гледам" от даден сезон, за да не настава объркане и да знам до къде съм стигнала. Ето сега този филм е от сезона от  2020. Само че един преведен, друг непреведен и прочие....

2в1, ясно. Ние тук ще слушаме, пък ти с "домашните любимци " се гушкайте, играйте , четете приказки, пейте  песнички, разхождайте се и пр. WinkSmileHug

Я и да ви разнообразя с нещо на лед
https://youtu.be/8cIPGK-3kP4?t=1860

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 15:48 от Шошулчо

# 259
Kang Dong Won не е снимал сериал отдавна.

Ама снимаше филм след филм,след филм,дори зомби филм.
А сега шпионин със загубена самоличност. О,не 😩

Polaris не е ли вид АТВ?

# 260
Kimi ni Todoke (2023) - тв сериал, епизоди 6 от 12

Това е поредната екранизация на много популярната манга Kimi ni Todoke от 2006 г.
Мангата, аниме серии, след това популярният филм с Харума Миура и Микако Табе от 2010 г., а сега и тв серии продуцирани от Нетфликс.
Филмът от 2010 г. ми е много скъп на сърцето, защото беше и една от първите японски продукции, които започнах да гледам тогава, назад в годините. Сега, близо три години след загубата на Харума, мислех, че ще ми е много трудно да гледам отново тази история (защото ще си представям него и само него) и че тя едва ли ще се доближи до лайв-екшъна, но харесва ми и ще я догледам с удоволствие.
В тв сериите са обърнали повече внимание на останалите герои в мангата (нормално имат повече екранно време). Подборът на главни актьори ми допада - в ролята на Харумачи е Оджи Сузука, който стана известен като Минато от Silent, а в ролята на Микако е Сара Минами, една от обещаващите млади японски актриси.

Спомените от екранизацията на филма ме връхлетяха още в началото със сцената под сакурата. Във филма тя беше на един завой (Микако застанала на пешеходна пътека, а Харума, който се луташе и търсеше училището си, никога няма да я забравя), а тук представена малко по-различно. Но... сериалът ми харесва, дори доста и не го сравнявам с филма, защото си има своето собствено очарование. С тази красива тийн-история, с типичната за японците човещина, даване на добър пример, нормални човешки взаимоотношения, приятелство, няма как да е иначе.

Обаче, страдам. Страдам, защото в каста е описан и Тета Сугимото, а вече съм на 7-ми епизод, но той не се е появил.
С много навъртени години съм в японския кинобизнес, щом в началото, когато започнах, Шохей Миура играеше ученик, а сега вече го гледам в ролята на сенсей.
Ммм, приятната изненада - Джин Сузуки, който се появи в 6-ти епизод като дразнител и конкуренция на нашия главен герой. Ще видя какво ще се случи с него до финал.

Приятно ми е да гледам след 13 години нова версия на Kimi ni Todoke - историята на Савако, която всички наричат Садако (по името на популярната героиня от хорър филмите облечена в бяла нощница) и Шота Казехая.

Чакам появата на Сугимото-сан.

# 261
Nagatan to Aoto: Ichika no Ryourijou - епизоди 2 от 10

Този японски сериал започна миналия петък, 24 март. От двата излъчени и изгледани епизода съм много доволна. Чудесна японска история за една млада жена, която е наследник на рьотей (ресторант за традиционна японска кухня).
В главната женска роля е любимата ми Муги Кадоваки, която до преди три седмици гледах като цигуларка в Reversal Orchestra. Муги с нейното гласче като звънче.

Историята:

Скрит текст:
Действието се развива в следвоенна Япония, 1951 г. Япония, която по това време е окупирана от американците и на нейна територия се намират много чужденци, включително и от съюзническите сили. Много трудни за Япония години, в която тя се възстановява от огромните загуби, но пък и времена, в които западноевропейската кухня започва да навлиза много сериозно на островите.

Тя, Ичика (в ролята е Муги) е голямата дъщеря в семейство, което притежава ресторант рьотей и се състои от майка ѝ (останала вдовица), самата Ичика, която също е вдовица (загубила е съпруга си във Втората световна война), нейната по-малка сестра и леля (сестра на починалият им баща).
Тъй като няма мъжки наследници, които биха наследили семейния ресторант, малката сестра беше принудена да се омъжи за втория син на богато семейство и така да спаси семейния бизнес. В рьотей-ресторантите главни готвачи и наследници на бизнеса могат да бъдат само и единствено мъже.
Да, обаче, когато отидоха на семейната среща, за да уговорят брака, разбраха, че кандидат зетя е най-малкия, трети син, на това богато семейство, който е само на 19 години и все още не е завършил училище, но във възраст за женене. Вторият син, който им беше обещан, го оженили за друга.
Малката сестра на Ичика е на 29 години, бъдещият зет на 19 и това докара до лудост нашите главни героини.
На сутринта намериха бележка от малката сестра, че е пристанала и избягала с един от готвачите в ресторанта им, в който е била влюбена тайно.
И така, Ичика остана единственото спасение за семейния бизнес. Тя е на 34 години, но се съгласи да се омъжи за младия си годеник, като се разбраха, че и двамата правят това, защото са принудени от обстоятелствата - той притискан от баща си, а тя, за да спаси ресторанта на баща си.

Ичика е талантлив готвач, но работи и в ресторант, в който се сервира френска кухня.

И започна семейният живот на двамата главни герои - Тя, Нагатан (това означава кухненски нож на гифу-диалект), а Той - Аото (малка зелена люта чушка на гифу-диалект). Нагатан и Аото.

Историята е по манга, на кулинарна тематика и има много ястия, както обичам.
Техники на приготвяне на храната, сблъсъкът със западноевропейските специалитети, които са оказали огромно влияние и върху съвременната японска кухня.

Чудно сериалче. Ще го проследя с удоволствие.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 07:59 от rossonera

# 262
True Beauty
Дали е нещо повече от корейски ромком?Не.Дали ме забавлява?Да.
Като цяло има куп клишета,но съм в добро настроение. Smiling Imp
Очаквах повече реклама на грим.
И така … Джу Гьонг (Тя) ми хареса,дори само защото има необичаен музикален вкус.Да,музиката не се ограничава до кпоп. Също и манга,която не е насочена за 14 годишни ученички. Добре е и го оценявам.
Су Хо (Той) е твърдоглав и добър,но заобиколен от мистерия,но всичко е наред. Со Джун (Той2) го дава лошо момче,но ….нищо не е това,което изглежда. И разни други герои.
Има малко размазан грим,забавно взаимоотношение между героите, тайни, тайни,които се разкриват,други двойки,които пропускам,семейства,които също прескачам.Въпроси за красотата,външността,оценките,мечтите и желанията.Темата за самоубийството и смъртта,които като цяло бяха безмислени за този сюжет.
Все пак жанровете изброени в MDL трябва да бъдат реални и драмата се появава,но за малко.Всичко накрая е пухкав хепи енд.

# 263
Шош, започнах Divorce Attorney Shin. За сега само първи епизод отметнах. Чудесен Чо Сънг У, но аз не съм се съмнявала в него. И Хан Хье Джин е ок, но въпреки толкова изгледани нейни роли, за мен тя си остава Со Со Но от Чумонг.

Рос, настигнах те с The Real Has Come!. За сега съм на клона с теб.

Tuon, ако все още ти се гледа нещо подобно пробвай My ID Is Gangnam Beauty. Даже и главният е същият.

# 264
Ама колко е луда Ким Хье Ок, аа? Яхна метлата, когато разбра за дъщеря си, а и от превюто за другата седмица се видя, че ще мята Ан Дже Хьон. Голям корейски панаир. Все семейни "ценности" характерни за населението под 38 паралел на корейския полуостров.

Засега ми харесва, но това е само началото на шестмесечната дъвка с балончета. Госпожица Чанг е противно създание. Мислех, че наистина не може да има деца, а се оказа, че го е излъгала. Тая ще върти големи гадости до финал.
Оная забременената инвитро със сигурност ще изгуби бебето, а каката на Ан Дже Хьон с баткото колега са ми по-интересни, макар че тя е луда за връзване.
Бабата е зла корейска вещица, бляк. Помня я от Шоколад-а с Кьесанг.

За лека нощ Джу....

# 265
  • MJF
Рос, много интересно резюме си споделила за Nagatan to Aoto: Ichika no Ryourijou. А и почнах да се облизам като стигнах към края.
Аз като "дълбокозамразен продукт" въобще не съм поглеждала наскоро какво що става с наличностите ми на японските "текущи" сериали. Ама и bb6 не съм забелязала кой знае колко да е споделяла откъм руския преводен фронт. Thinking

2в1, аз съм с 10-те излъчени епизода на Divorce Attorney Shin. Към каста нямам никаква забележка. Кефят ме даже. Липсват или поне не съм забелязала "някакви айдъли и сие". Като продължиш нататък, след епизод 1 WinkSmile , ще видиш че е пълно с корейски  словесни каламбури. Повечето от които остават загадка за мен, въпреки старанието на превода. Явно има сред тях  и много специфични та въобще не схващам или идеята и/или смешното  в тях. Но пък тези скици така ги играят, че и аз се Smiley
Cho Seung-Woo дори не се и сещах от къде ми е "позната муцуна". Но всичките на снимките на първия ред на каста на горния сайт са ми такива. По-рядко са попадали на моя екран/снимали са "не гледам". Със спейса туй заглавие .....но с каста ще го помня и как самите те се забавляват. Туй и от екрана личи в много моменти, особено като съберат мъжкото старше трио и в добавка към тях младшия адвоката и дамата от ресторантчето. hahaha

# 266
  • вятърничава
Шош , не следя нищо текущо в момента.Следях Fight for My Way с Пак Со-джун по тв. Гледам Hospital Playlist 2, един с Такаши Соримачи Overtime / Over Time (1999), който бях набелязала от преди месеци , когато бях писала за него. Хубав стар сериал, нещо като "Приятели" в японски вариант. А също и малко Якудза романтика в Romance and Bullets / Koi to Dangan ( Yakuza Lover),  докато чакам Шо Касамацу във втори сезон на Tokyo Vice.
През уикенда случайно попаднах не Световното първенство по фиг.пързаляне в Сайтама.
Скрит текст:
Май беше повторение, гледах Шома Уно, корееца и тоя сладък бебо Казуки Томоно.
ross, като спомена Шоколад-а, ще го препоръчаш ли, че и той ми е в списъка.

# 267
  • MJF
Аха, ясно bb6.
Абе като се "размразя" , някъде след другата седмица, ще разследвам ситуацията.
Моя голям любимец Томоно най-вероятно с това/така  е правил премиера на моя екран - Japanese Doll , Genkon
А от както се "сдушиха" той и треньора му с Миша Джи...., един от любимите ми екипи са. Smile

# 268
Чаквам да се появи един корейски филм по действителен случай, който от днес е по екраните на кината в Корея - Rebound. Сценаристката има доста добри заглавия, та дано се е получил добър филм.

Рос, твой любимец участва, а и е на спортна тематика.

# 269
Ооо, Супер Джини! Той си е баскетболист от мъничък, защото е роден като едно гигантско корейско бебе, хаха. Любимото дете на Онг и мама Чани.
Корейците нещо са се отпуснали на спортна вълна, защото наскоро гледах по корейските телевизии реклама на нов филм на АзТи и Со Джун на футболна тематика. Мисля, че тръгва по кината в края на април. Не обърнах голямо внимание, но нещо 20-ет и някой април, мисля, че видях като дата.

Дяволът в човешки образ с най-новата му реклама. Няма да остарее. Не и в този живот.

Скрит текст:

ross, като спомена Шоколад-а, ще го препоръчаш ли, че и той ми е в списъка.

На никого на бих препоръчала тази дай хард корейска мелодрама. Заглавието е измамно, зад него се крие тежка мелодрама, която издържах само заради Кьесанг.

Общи условия

Активация на акаунт