Магията на изтока - тема 70

• 28 772
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • MJF
Bowtie
Dr. Rintaro, Psychiatrist
Dr. Koto Shinryojo и цялата поредица- 2 , спешъла
Clinic on the Sea
Ishitachi no Renai Jijo

Има полза от такива припомняния. Поне за мене. Ето сега гледам тоз познат постер на Nijiiro Karute (2021) знам , че се гледа и коментира тук но аз не се сещам да съм го гледала и значи е потънал в Списъка. Заедно с туй за болничните фармацевти. Thinking

Сугимото направо го забравих, вече не помня кога за последно и с какво бе на екрана ми.

# 346
  • вятърничава
Е, много ясно, то драмата с изчезването на ТикТок, Инстаграм,Туитър, Фейсбук, Douyin и Weibo почна.Но все още правят снимки, селфита. Като им паднат батериите ще настане Апокалипсисът. За ядене имат по четвърт ягодка, вода нямат, ама кой ти мисли за ядене и пиене. Те още не са наясно на какви...... яйца ги е насадила сценаристката (която между другото е писала сценариите също на Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo, Kikazaru Koi ni wa Riyuu ga Atte, Tokyo Dokushin Danshi, It's Not That I Can't Marry, But I Don't Want To, A Forest of Wool and Steel - доста различни, все добри за мен).

# 347
Положението е на живот и смърт,това е ясно.Нактая ще останат само с bgmamma и fragrantica.Лошото е,че български не разбират,но и няма да имат батерии и им е все тая как миришат.Трябва да се радват,че не са в  Alice in
Borderland.Трябва да гледат оптимистично,защото винаги може да е по-лошо и имат късмет ,че сценаристката не е от екипа на Алиса.Обаче накрая могат да се лекуват при Текеру и медицинската сестра от Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo.Освен ако не поемоат отговорност за причинените неприатности на Каменаши Казуя от Final Cut.Най-добре да послушат музика с Ямазаки Кенто и A Forest of Wool and Steel.
Както се казва - Когато наистина искаш нещо, Вселенат ще ти помогне да го постигнеш. Sunglasses

# 348
Nagatan to Aoto - епизод 6

Презирам това японско крадене на европейски рецепти и превръщането им в техни, с японски привкус. Световните копи-пейстъри.
Епизод апотеоз на френските мадлени, но в извратен кулинарен японски вариант с варен боб в тях и печен батат. Айде, няма нужда. "Великата готвачка" от рьотей-ресторанта имаше нужда от още по-голям урок от Фудживара сенсей.
Мангата не представя японската кулинария в добра светлина. Имат такива прекрасни традиции назад в годините, но този съвременен поглед не ми се нрави.
Художествена измислица с обикновена любовна история и кулинария, която вече ме отблъсква (само в първите три епизода беше добре). Предпочитам типичните за Япония ястия с риба, ориз, месо, бобови, но не и извратени сладки с мед, черен боб и тикво-картоф в тях.

Watashi no Oyome-kun - епизод 3

Забавно, комично, поучително. Типичната японска продукция с добри човешки примери.
Махиро стана момчето за всичко на работохоличката Хару, обаче са ми забавни с тяхното съвместно съжителство. Явно искат да обърнат повече внимание на мъжете в Япония, които не помагат на жените си у дома (домакинската работа не се приема за работа от много мъже там, типично по азиатски). Социално ангажирано заглавие, така го приемам, екранизация по поредната съвременна манга.
Братята на Махиро са двата забавно-абсурдни образа, от които историята има нужда. Теруноске Такезай е големият брат, глава на семейството, а Юта Фуру - средният брат, който го играе меката китка, но добър в кухнята и опитващ се да напътства жената, с която живее малкия му брат. Сцените в този епизод с пастичките, еклерчетата, тарталетките бяха чудни. Облизах се на няколко пъти. Дори провалът на Хару със сладкиша не успя да ме ужаси.
Ааа, и Енот-компанията е топ-ноч. Поздравявам ги за името и идеята, хаха.

И нещо за хапване с китайски привкус.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 08:39 от rossonera

# 349
The Glory
Най-накрая се настроих да го изгледам. Кастът се справя чудесно, но си е тежка драма.

# 350
Постерът е много готин. Щеше да е подходящ и за драма с мистерия,убийство в старо имение или нещо с гробници и реликви.
Много се надявам,че детето,няма да е средството или оръжието за отмъщението.

# 351
От страна на главната, детето е замесено до толкова, че тя му става учителка в училище, но целта ѝ е да държи майката на тръни, а не да замесва момиченцето.

# 352
  • вятърничава
Започнах The Real Has Come! (2023), забавен е, но съм още на еп.3 и имам да ви догонвам. Всички са ми симпатични, чак не мога да повярвам, освен баба чеболка. В някой бъдещ живот искам да съм злобна баба чеболка, като скръцна със зъби и синът да застива в страхопочитание, а снахата да ми готви, да ми носи чаша вода, после закуска и така тормоз всеки ден, цял живот. Богати хора, пък не могат да си наемат персонал, трябва снахата в духа на корейските семейни традиции да е безгласна слугиня и робиня, те затова имат вид на умряла риба.

Тази седмица минах през всякакви социални прослойки и съдби,от чеболската баба преминах към две нормални средностатистически японски семейства, които си разменят партньорите и заживяват всички заедно в общ дом, защото имат и деца - едните син, другите дъщеря. И само на дъщерята това не и се струваше нормално. Не и стигаше това, а и момчето се премести в нейния клас.А той пък един хубав - сладура Рьо Йошизава в Marmalade Boy(2018) .

The Phone of The Wind (2020) - не ми допадна много, а отдавна исках да го гледам.

Stray Dogz (2015) с другия токийски отмъстител Юки Ямада. Тук вече се нагледах на всякакви чудесии от батака на японското общество - лихвари, бивши /настоящи якудза, длъжници, нещастници, майка, която издържа 40 годишния си син с пенсията си и беше щастлива, че той излиза вече от дома им, за да посещава участията на харесвана от него айдълка-певица от неизвестна група, която квака (буквално, и се представя като жабка, кавай).И това е само началото на една от историите, но Юки е хубав и добре играе.
Изгледала тези филми с всякакви човешки (и нечовешки) персонажи, ами да ви кажа оцених семейството си и съм благодарна за скучното си ежедневие и за нормалните си приятели Joy

# 353
2в1,добре.Радвам се,че не са паднали до толкова да замесват дете в отмъщението си.

Толкова плаках на този филм Cry
Нали знаеш,че тази кабина съществува?

# 354
0.5 no Otoko - хохо, такива роли много му се отдават, перфектен е за тях. Чакам 28 май, само пет епизода.
Майстори са японците на такива семейни истории, а тук със семейства от различни поколения, деца и 0.5 човек (син, брат и вуйчо на останалите герои).

# 355
  • вятърничава
Толкова плаках на този филм Cry
Нали знаеш,че тази кабина съществува?
Да, помня коментарите ви за филма.Наясно бях с тематиката, историята.Много исках да го гледам, зарадвах се на превода на български.Харесаха ми актьорите и всичко беше много по японски. Не ми допаднаха някой сцени, защото бяха провлачени.
Прочетох книгата "Споделено с вятъра", хареса ми много. Изобщо идеята за тази телефонна кабина и градината е толкова човешка и гениална. Все по-често си казвам "Това само японците могат да го измислят". Е често си мисля и "това само корейците могат да го измислят", но е в друг аспект.

# 356
Малко радост за японската душа.

В много хубава компания е Сенсей с госпожа Йошида и Нишиджима-сама.

Японският император

Скрит текст:
Лемонски с биричка

И Кимура-доно, който напътства Рьо и Асука

И малък подарък за Tuon...

Скрит текст:

# 357
Doctor Cha
Това започва като голям майтап.
Скрит текст:
Ом Джонг Хуа и Ким Бьонг Чол са женени от 20 години. И двамата са лекари, но тя, въпреки че е била обещаващ кадър, се е отказала да практикува, когато са се оженили и е станала домакиня. От страни нейният живот изглежда напълно подреден като за корейка на средна възраст. Неочавано се оказва, че ТЯ има нужда от трансплантация на черен дроб. ТОЙ е подходящ донор, но нещо не му се ще да се подложи на процедурата а и мама-свекърва се запъва и не му дава. Че как така нейното скъпоценно чАдо ще се жертва за жена си? Ако нещо стане кой после ще ѝ угажда на чалъмите?
В крайна сметка се намери донор и трансплантацията мина успешно. Още първият ден след като ТЯ се прибра от болницата, всички в къщи се държаха все едно нищо не се е случило и ТЯ е длъжна да ги обгрижва и да им слугува, както е правила през последните 20 години. ТЯ, обаче, се ядоса и реши, че от сега нататък ще живее, както на нея ѝ харесва и ги остави в ступор. За капак реши, че ще се яви на изпит и ще поднови кариерата си. И сега се оказа, че ще работи в една болница със сина си, който също е приет там за стажант, съпруга си и любовницата му, която се държи бетер съпруга и има повече претенции от законната половинка.
В картинката трябва да отбележим и едно младо докторче, което направи трансплантацията и, което не е съвсем безразлично към ТЯ.

# 358
Арасо, значи след него започва сериала на Звездата. Ами, ще чакам и тази JTBC-мелодрама да приключи, а междувременно от 10 май ще съм на това корейско дисни-влакче и то заради двете основни причини - Хонг и Чонг.

# 359
Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
Знам,че предимно мрънкам що се отнася до корейските продукции,но това е защото са ме малтретирали психически.В този случай …няма да се оплаквам (много).Този сериал няма да промени животът и няма да ви накара да видите нещата от друга гледна точка.Под клишето спортен романс,пълен с троп, няма скрита дълбочина,която бавно да се показва.Това е история за откриването на себе си,за любовта и приятелството. Това е ромком и изпълни предназначението си,което е да е романтичен и донякъде забавен.
Това беше доброто,а сега лошото.
Сериалът е вдъхновен от живота на южнокорейския олимпийски щангист, златен медалист Джанг Ми Ран (така пише в описанието). Ключовото е вдъхновен.Tя не прилича на щангист и не мисля, че оригиналната  Джанг Ми Ран е била толкова инфантилна.Целият кофти корейски хумор е наличен и на моменти трагичен (свикнала съм) и твърде много странични двойки от които не се интересувах и част от случващото не трябва да се приема на сериозно.
Последно
Не е най страхотната драма,но съм гледала и по-лошо.Не е скучно,дори на моменти е свежо и романтиката става. Няма да загубите нищо ако гледате,но няма да пропуснете много ако решите да не го правите.Това вероятно значи,че е посредствена.Sunglasses Над сресното посредствено Smile

Общи условия

Активация на акаунт