Магията на изтока - тема 70

• 28 744
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
My Perfect Stranger му гледах двата първи епизода, когато стартира и точно Ф-то (фантастичния елемент) ме отказа. Казах си, че така или иначе в края на май ще започне Delightfully Deceitful и там ще го гледам.
И Чемин е момчето, тийн-ът приятел на дъщерята на готвачката. Той беше малкият син на адвокатката, чиято роля се играеше от Чанг Йонг Нам.
Споменавам Чанг Йонг Нам, защото сега я гледах и в първи епизод на Delightfully Deceitful. И тук играе.

А сега да си кажа....

Delightfully Deceitful - епизод 1

Много ми хареса и единственото, на което се надявам до финал е, сценаристът и режисьорът на сериала да не скапят всичко, както и дано скоро са били на годишния си психиатричен преглед в някоя сеулска болница. За хапчетата то е ясно - трябва да се пият редовно.

Историята:

Скрит текст:
Тя (любимката ми Чон У Хи) е обвинена в убийството на родителите си и влиза в затвора на 18-годишна възраст. Към днешна дата тя е на 28 години и е излежала 10 години от 15-годишната си присъда.
Той (Ким Донг Ук) е адвокат и ѝ помогна да излезе от затвора, след като беше разкрит истинския убиец.
Той е емпат и приема само случаи, които го вълнуват истински и знае, че може да помогне, но е преживял нещо сериозно (още не е ясно какво точно) и посещава психиатър (в ролята е Пак Со Джин, която до онзи ден се лигавеше в Bo-ra! Deborah, като приятелка на главната лигла Ин На).

Така Той и Тя се срещнаха. Да, но тя не е никак невинна.... За смъртта на родителите си наистина мисля, че няма пряка вина, но има нещо гнило там и тепърва ще ни го разкриват.
Тя е с високо IQ и не е никак беззащитна. Пълна негова противоположност - апатична към всичко, което я заобикаля. Не изрязява емоции, освен ако те не ѝ служат, за да постигне целите си и да извърши поредната измама.
На финал на първи епизод се разбра, че Той познава Тя от детските им години и историята започна.

Третият ми голям любимец с главна роля в този сериал е Юн Пак, в ролята на наблюдаващ полицай, който трябва да следи Тя, след излизането ѝ от затвора.

За Ким Донг Ук....
Страхотен е и тук. Така са го барнали като адвокат - то костюмчета, стойка, поведение, ай, ай. Дали са му и новото луксозно хибридче на Хюндай Грандьор (няма начин в нов корейски сериал да не рекламираме поредната нова кола, особено пък корейска). Чуден е, очи да не откъсна от него.

И, да, кой не е обикнал Ким Донг Ук още в Coffee Prince-а? Както и приятелчето му Ким Дже Ук?
Какъв Ким Донг Ук беше там - слаб, невзрачен, със смешна прическа и нищо общо с този Ким Донг Ук, който е вече на 40 години, зрял, помъдрял, придобил житейски и екранен опит.

Превюто за утрешния 2-и епизод на Delightfully Deceitful. Зрител съм до финал. Историята ме грабна, има шанс да я издържат като корейска човешка драма без глупостите, на които са способни 365 дни в годината.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 21:39 от rossonera

# 601
  • вятърничава
Този Crash Course in Romance скоро го гледахте и нищехте готвачката и учителя. Даже аз ги помня. Но съм забравила, че ross писа за новите филми на Джу Илонг и даже коментирах, сега се сетих. Flushed

Само в Корея може да принуждават бог да прави кимчи, пък бил той и бивш Joy
Този третия на снимката също ми беше харесал в предното Гумихо.
И съм съгласна, че като млади и "пухкави" бяха по-сладки и двамата. (Онези тримата и тези двамата - като интервю на чичо Митко)
И като споменахте Coffee Prince
Скрит текст:
Любимата тройка

# 602
Дам, тук споменах за Only the River Flows на Джу. Помниш добре.

Натъжих се. С гифчето ме подсещаш и за И Он, който почина след като катастрофира с мотора си.
Този сериал е А, Б, В-то на корейското кино. Ким Донг Ук, Ким Дже Ук, Ким Чанг Уан и И Он, и, разбира се, най-големият - Гонг Ю.

И да сложа сцената след 8:35 мин., в която Ким Донг Ук разкри на Гонг Ю, че Юн Ън Хье всъщност е жена, защото той, великият Гоблин още не се беше усетил. Все едно не знае, че щом няма адамова ябълка има нещо друго, хаха. Ким Дже Ук, Ким Чанг Уан и И Он се спотайват.
Гонг Ю така добре я изигра тази сцена.... Култов момент, който обичам често да си припомням.

# 603
  • MJF
Nagatan to Aoto: Ichika no Ryoricho изгледан. Bowtie

В 10-и ми хареса това че, 
Скрит текст:
не се занимаха много/с хайп/ с акцентиране на темата - жена в конкурса и от този род. Туй добре, щото ако се бяха поуляли по таз тема нямаше да ми хареса.
Симпатично се разбраха Ичика и Амане , че ще гледат заедно на едни и същи неща дълго време.
Въобще 3 силни страни на това заглавие. Кинематография, каст и това че "избрания тон за песен" го следваха от началото до края а аз обичам да се процедира така.
Та доволна като цяло.

# 604
Само в Корея може да принуждават бог да прави кимчи, пък бил той и бивш Joy
Дам,защото само в Корея правят кимчи.
Обаче пак е имал късмет,защото е можеше да е сюрщрьоминг Joy

2в1,приятно изкарване където и да си. Hug

# 605
Шошулчо, аз така и не разбрах... Ти сети ли се кой е И Чемин в Crash Course in Romance, мм?

Ама му е страхотно Хюндай-чето на Ким Донг Ук в Delightfully Deceitful. То си е Хьонде на корейски, ама айде, за да може западния човек да го произнася по-лесно е станало Хюндай.

В Nagatan to Aoto не разбрах защо не показаха повече Футаба, сестрата на Ичика, която избяга с готвача още в първи епизод? Бих искала да разбера, но не, забравиха я, все едно като е пристанала на някой мъж и е избягала с него - край, финито, сайонара.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 10:18 от rossonera

# 606
  • MJF
Ааа не стана ли ясно вчера! Сетих се чак след като сложих на търсачката Crash Course in Romance и отворих asianwiki .

Така по описанието ти на Delightfully Deceitful Ким Донг Ук пак в някакъв типичен за него образ. То и този му в My Perfect Stanger e такъв.

То за сестрата на Ичика в Nagatan to Aoto въобще и не съм се сетила повече след първи епизод. Снощи като го свърших разгледах творческия екип. Специално сценариста. Оказа се че съм гледала още 2-3 заглавия с участието на същия та ...подобна гледка и с това му заглавие. Едни такива плоски истории. Thinking ммм как да обясня какво имам предвид с това "плоски". Сюжета е един такъв равен, в момента в който да речем зрителя очаква някакво нарастване на темпо/емоция/напрежение/завръзка и от този род....това не се случва. И така на няколко пъти по време на историята /сериала. Тези които съм гледала от него ги помня като все такива. Blush дано стана ясно малко какво искам точно да кажа.

# 607
Отново Шошулковски неволи ...

Nagatan to Aoto е по манга. В случая сценаристката адаптира сценария, тя не е създателката на оригинала, не е мангаката.  Повечето сериали, които си гледала от същата сценаристка, са на този принцип - адаптирани манги.

# 608
  • MJF
Аз това че е по манга съм го забелязала както и на тези други, които съм гледала и е участвала като сценарист. С оригиналите/мангите ясно че въобще не съм запозната. Съответно до колко и как е адаптирал сценариста, че на някои места и повече от 1 такъв , оригинала. Но видяните с нейно участие истории са малко в стил - върви разказа равно и от време на време прави една крачка нагоре  но и веднага дръпва 2 надолу и после пак равно. Така го виждам в профил туй заглавие а и предишните.
Както и да е . В този сериал повече ми харесаха други неща а от сценария очаквах малко повече.

# 609
# 610
  • вятърничава
И аз всеки път тъжа за И Он,като се сетя за Coffee Prince. Исках да сложа едно гифчето с танца на Ким Донг Ук и Ким Дже Ук с стирките,но не успях. Coffee Prince е сериал със специално място в сърцето ми. Не само заради Гоблина, въпреки,че това май е любимият ми с него.Комбинацията от сценарий, отлична режисьорска работа, чудесен подбор на актьорите,шегите, тримата идиоти сервитьори + бариста, кафенето,къщата,апартамента с изглед към кулата,атмосферата на Сеул. Почти няма преиграване,което да дразни,нормални човешки отношения, приятелство,любов.Естествено историята с момичето,което се представя за момче е клиширана,но актрисата е добре подбрана.Вярно,че хьона не се усети дори след толкова близки контакти, а уж го представяха за голям плейбой.Явно чеболчетата са женкари само в очите на строгите си баби Joy
Просто са събрали всички нужни компоненти в точния момент.И защото са млади и играят себе си,а не 40 годишни да се представят за 20 годишни.Това няма как да се повтори и сега вече сериалите се правят по различен начин.

Tuon, това  сюрщрьоминг звучи неприлично.
"Именно поради миризмата се препоръчва консумацията да се извършва на открито."
 Че то същото като кимчито Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 611
Gif-овете тук са до обем от 5 МВ, сигурно твоят е по-голям. Отиди в ezgif, примерно, и го resize-ни, и след това го прикачи тук. Аз си изрязвам гиф-овете сама от дадения епизод/ сцена, намалявам обема им и ги прикачвам тук.

Да, съгласна съм с теб за Coffee Prince, но Мулан-синдромът ги преследва всички китайци, корейци и японци, и ми е досадно (самата тема за жена преоблечена като мъж).
Китай като пра-пра-пра, как да кажа... вдъхновител на всичко корейско и японско, и най-вече като корен на легендата за жената-воин Мулан, която се преобразява като мъж, за да защити семейната чест.
Много ги обичат тези истории. Та, все жени се преобразят в мъже я, за да намерят работа (в случая с Coffee Prince), я, за да помогнат на някой да се върне отново към спорта, в който е добър (Hana Kimi), я, заради разменени бебета-близнаци, защото едното е момче, а другото момиче, но момчето умира, а е наследник на страната (в случая с The King's Affection).
Толкова много жени преоблечени/ представящи се като мъже в Китай, Корея и Япония, че започваш да се чудиш и да се питаш: "Абе, тия мъже там, не могат ли да разпознаят една жена, дори преоблечена като мъж?!"
На мен в началото, когато започнах да гледам азиатско, ми беше толкова нелепо и странно, но с времето разбрах Мулан-синдромът, който ги гони векове насам. Сега вече само са ми досадни, защото се повтарят.

Всичко корейско и японско се крие в Китай.

# 612
bb6,нем. Кимчито е като парфюм пред сюрщрьоминг.
Всъщност незнам дали е точно така.Обаче,когато бях в Норвегия в един момент бях на една маса с лютефиск,който мирише на развалена риба и ми казаха,че сюрщрьоминга е много по-лошо.Повярвай ми,но лютефиска не мирише приятно,дори не изглежда като годен за консумация.

От Азия гледам само Buddy daddies,което е аниме и разказва за двама шпиони,които отглеждат малко момиченце.Детето е на шпионин 1,но майката му го изпраща да се грижи за него и разбирасе никой от двамата незнае как да го направи.В същото време работата си е работа и трябва да се свърши и от тук започва забавата.

# 613
  • вятърничава
Да бе, те пък шпионите може ли да са толкова хубави.На семейни начала ли живеят,двойка ли са или са под прикритие.

Не ме дразни толкова Мулан-синдромът,въпреки че доста честичко го експлоатират.Обратната ситуация е по-рядко и предимно в комедиен вариант. Но Yoon Eun-hy доста добре се справяше с ролята на момче в Coffee Prince, докато Минка не можах да я преглътна в Sungkyunkwan Scandal.Според мен и съквартирантите и учителите и се преструваха,че я приемат за момче, а аз се преструвах,че им вярвам на преструвките Joy
Не мога да повярвам,че корейските мъже са толкова глупави, а учените корейски мъже още повече.
Tuon /ако не греша/ беше посочила скоро сериал,нещо тайско май, пак с момиче-момче.Та също изглеждаше като момче.

# 614
Моите шпиони ли?Ако са те - нем,не са двойка,но живеят заедно.Единият е малко женкар,а другия е асоциален. Забавно е,ако направят игрална версия сигурно ще я видя.

Тайското ми се развиваше в далечното бъдеще.Там сградите се управляваха от нещо като ChatGPT,което пък се влюби в Тя и се всели в човешко тяло след софтуерен проблем. Не твърдя,че е гениално,но Марио….

Общи условия

Активация на акаунт