Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 90 026
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
В публикуваните решения задача 1 подточка Б е грешна. 477 на Стоян, 329 на Петър и 317 на Иван.
Задача 3 също не e вярна а=20, b=14,
подточка Б Обиколка на KLMN=68 840 см

Тези отговори (по-горе) не са верни и противоречат на условията на задачите.

Задача 1.

Стоян – 477 – цифра на единиците 7,
Иван – 317 – цифра на единиците 7.
Противоречи на условието.

Задача 3.

Ако a = 20 см и b = 14 см, дължината на АВ щеше да бъде 88 см, а по условие е 74 см. Оттам и обиколката не е вярна.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 19:23 от Ant12

# 91
Благодаря за задачата за 5 клас...
Хубав ден!

# 92
Когато подготвяте децата си по математика, от всички, описани в началото на темите турнири ли решавате задачи или само някои от тях? Също, някой има ли идея защо от МБГ не публикуват условията на задачите в сайта си след като изтекат сроковете за провеждане на турнирите? Адски дразнещо е да не мога да видя какво е решавал моят второкласник, а той, както предполагам и по-голямата част от децата, изобщо не помни какви са били условията Simple Smile

# 93
Някой знае ли кога се очаква да бъдат обявени резултати от проведената олимпиада? И още един въпрос: Пролетно Мат.състезание едно ли е за цяла България и ми прави впечатление, че до преди 3 години са давани по 4 задачи на състезание, а сега са по 6..така ли е или аз бъркам?

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 13:08 от 6mati

# 94
Не бъркате. Вече са шест.

# 95
Когато подготвяте децата си по математика, от всички, описани в началото на темите турнири ли решавате задачи или само някои от тях? Също, някой има ли идея защо от МБГ не публикуват условията на задачите в сайта си след като изтекат сроковете за провеждане на турнирите? Адски дразнещо е да не мога да видя какво е решавал моят второкласник, а той, както предполагам и по-голямата част от децата, изобщо не помни какви са били условията Simple Smile

Преди всяко състезание - подготовка със стари теми от конкретното предстоящо състезание.
За задачите от МБГ питайте вашия си локален организатор. Не трябва да е проблем да Ви ги предоставят, щом кръгът е приключил. Това се отнася и за бланката с отговори на детето и черновите му.

# 96
И аз така правя, моля да.ми покажат листа с отговорите, и снимам. А предния път, понеже жената беше много отзивчива, ми даде и един лист(от някое дете) с условията. Щях да ги публикувам тук, обаче някой ме беше изпреварил, с доста по-добро качество и не-надраскано, и затова не ги качих

# 97
Не ги качват, защото сега си ги издават на помагала.

# 98
[Здравейте! Моля ви ако някой има снимани задачи за 2 клас от предишни състезания на  МБГ да ми изпрати Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 23:31 от greta__

# 99
[Здравейте! Моля ви ако някой има снимани задачи за 2 клас от предишни състезания на  МБГ да ми изпрати Simple Smile

Тук примерно: https://thesunnykids.weebly.com/2-10821083107210892.html

# 100
Някое детенце ще участва ли утре по финансовата математика за 1-4 клас? Ние сме записани. Очаквам да са сравнително трудни задачите, но мисля; че моят е подготвен.
Скрит текст:
Как става така, че стане ли дума за смятане на левове и стотинки, всички задачи му се отдават. Стане ли дума за смятане на задачи с портокали и тикви - някак все нещо му убягва Wink)

# 101
  • София
Моето дете също ще участва, 3 клас е.
В 1 клас като беше участва и задачите бяха интересни. Не бяха лесни, но не бяха и много трудни. Едно подготвено дете би се справило.

# 102
Излязоха резултатите от Българското Кенгуру.

# 103
Кога се очакват резултатите от областният търг на олимпиадата по математика?

# 104
  • на земята
Излязоха резултатите от Българското Кенгуру.
Къде да погледна?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт